Startsida / Inlägg

Skrällspel i CL

av Marcus Källberg

Champions League tilldrar sig det största intresset på dagens program och det bästa spelvärdet tycker jag finns i mötet mellan RB Leipzig och Porto.

Leipzig har varit ganska mycket upp och ner i prestationerna både i ligaspelet och i Champions League den här säsongen. Laget har fortfarande hög kapacitet när det stämmer vilket man visade i lördags då man bortaslog serieledande Borussia Dortmund. Man har dock svarat för en del sämre insatser också och i CL-spelet har avsaknaden av erfarenhet varit märkbar både mot Monaco och mot Besiktas.

Efter endast en poäng på de två första matcherna känns det som att Leipzig mer eller mindre är tvingat att vinna i kväll för att ha en realistisk chans att gå vidare från gruppen. Det lär medföra en matchbild som nog passar ett rutinerat och smart spelande Porto ganska bra.

I Leipzig är viktiga duon Stefan Ilsanker och Timo Werner osäker till spel och båda kommer att testas på matchdagen. Porto saknar endast anfallsreserven Tiquinho.

Jag håller Porto som ett minst lika bra lag som Leipzig för dagen och därtill talar även CL-rutinen och trolig matchbild till gästernas fördel. Dessutom hade tyskarna en tuff match mot Dortmund i lördags medan portugiserna kunde vila merparten av sin startelva i cupmatchen mot Lusitano de Évora i fredags.

Tvåan till höga 3,83 hos Pinnacle blir mitt spel idag.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Kristoffer Elisson Snygg
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB