Startsida / Inlägg

2.Bundesliga

av Marcus Källberg

Hejsan!

Dagens spel hämtas från 2.Bundesliga.

Greuther Fürth gör en stabil säsong så här långt och laget ligger fyra i tabellen, två poäng efter ledande 1.FC Köln. Hemma på Ronhof är laget obesegrat i ligan den här säsongen och enda förlusten var då man föll efter förlängning i cupen mot Borussia Dortmund i augusti. På skadelistan finns Ideguchi, Omladic, Parker och Steininger men det är inget nytt.

VfL Bochum har också grundkapacitet att tillhöra topplagen. Säsongen hittills har dock till stor del varit präglad av en lång frånvarolista vilken har hämmat laget och är en anledning till att man endast har vunnit en av de sex senaste matcherna.

Flera tongivande namn som Maxim Leitsch, Sebastian Maier och Milos Pantovic är fortfarande borta. Därtill har man åkt på två nya tunga avbräck i veckan och både lagkaptenen Stefano Celozzi och rutinerade backen Tim Hoogland är högst osäkra till spel här.

Ett skadedrabbat och slitet Bochum lär få det jobbigt mot ett hemmastarkt Greuther Fürth och ettan spelas till goda 2,49 hos Pinnacle.

Hur spelar ni idag? Kommentera gärna!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB