Startsida / Inlägg

Mina topp sju bästa stunder.

av Zandra Lundberg

Det finns stunder i tillvaron som är lite lite förmer än andra. Det här är mina sju favoriter.

1. När Christian står i köket och lagar mat och jag sitter på köksbänken och dricker ett glas vin och vet att vi har hela kvällen framför oss då vi kan sitta i lugn och ro och äta och prata och umgås. Kanske är diskmaskinen i gång och vi lyssnar på Frank Sinatra. Jag blir fan tårögd när jag tänker på hur fint och tryggt det är.

2. När jag på morgonen efter att jag har yinyogat drar duntäcket från sängen över mig och lägger mig i shavasana, stilla vila, på yogamattan. Sedan ligger jag där och känner av varenda förnimmelse och sensation, ofta känns det som små välbehagsrysningar åker fram och tillbaka i kroppen.

3. När jag druckit ett glas vin och kommer att tänka på en vän och hela kroppen liksom fylls av vad som känns som gränslös kärlek till den människan.

4. När jag är på väg längs den lilla stigen som går från vår lägenhet till tunnelbanan och känner i hela kroppen att det jag ska göra är någonting roligt och lustfyllt. Till exempel gå på en yogaklass.

5. När jag på eftermiddagen kring 15-tiden kommer ihåg att kaffe existerar och fixar mig en kopp med ytspänning.

6. När köket är iordningställt och ingen disk ligger framme och allt är torkat och skinande. Den tillfredsställelsen, det är nästan så man hör en liten, liten änglakör sjunga från sopskåpet.

7. Att ligga på kökssoffan hemma på Åland när hela min familj är samlad. Eller att vara i Värmland och se när hela Christians familj gör saker och har roligt tillsammans.

unnamed-2
Bubblare: Att sitta på soliga uteserveringar på eftermiddagarna på sommaren och bli salongsberusad.
Follow on Bloglovin
 • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB