Startsida / Inlägg

Så slutar SHL – PLATS 11

av Linus Norberg

SHL-säsongen 2015-16 närmar sig och i vanlig ordning har det blivit läge att blicka in i spåkulan och tippa hur tabellen slutar.
Varje lag får ett eget inlägg och vi går från plats 14 till plats 1.


PLATS 11: MODO

MÅLVAKTER: ++
Trots att Linus Ullmark hade ett tungt fjolår höll han ändå landslagsklass i sina bästa stunder. Nu har han försvunnit till NHL och Modo mönstrar en relativt oprövad målvaktssida till den här säsongen. Adam Reideborn, 23, var backup i fjol men spelade förvisso bra när han fick chansen. Han har aldrig tidigare varit förstemålvakt i ett SHL-lag och mycket hänger på hur han pallar trycket. Jonatan Bjurö är värvad från Västerås, där han hade en bra säsong i fjol. Han var inte uttalad förstemålvakt, men imponerar med ett mentalt starkt huvud.

BACKAR: ++++
Ryan Whitney, en av hela SHL:s mest meriterade spelare med närmare 500 NHL-matcher på sitt konto. En värvningsbomb, visst, men hur sugen är han på att komma till Sverige egentligen? Och hur anpassar han sig till stor rink? Nåja, han är förstås en förstärkning i Modo och kommer att bidra med det mesta. Men värvningen med allra mest tyngd i vill jag ändå påstå är Noah Welch. Växjös förre guldback. Han kommer bli en stöttespelare här och förmodligen få saftigt med istid, men han missar dock inledningen av säsongen på grund av skatteskäl. I övrigt har Modo behållit Oscar Hedman, en av få med klubbhjärta, tuffe Nichlas Torp och sedan fyllt på med talanger. En av dem, Albin Runessson, känns spännande.

FORWARDS: +++
Modo har rensat i forwardsbesättningen och bland annat värvat in fyra nordamerikaner. Bobby Butler är meriterad, men jag tror Modo hoppas mest på Kyle Wilson och Bill Thomas, två spelare som kommer att få framstående roller. Victor Olofsson och Gustav Possler är talanger som redan är etablerade på SHL-nivå, men i övrigt känns forwardssidan ganska ihålig och tunn. Nyförvärven har knappast sina bästa år framför sig, trotjänaren Per-Åge Skröder blir inte yngre och sedan finns en mängd talanger som inte har särskilt stor rutin av spel i SHL.

Totalt: 9 +

torp
Nichlas Torp och Oscar Hedman med ett av få jubel förra säsongen. Modo slutade sist, fick kvala sig kvar – men den här säsongen kommer klubben att hamna högre upp i tabellen.

NYCKELSPELAREN:
Noah Welch.

GENOMBROTTET:
Albin Runesson.

UTROPSTECKNET: Spelstilen.
> Visst, tränaren Larry Huras har varit i Europa under hela sin 25 år långa tränarkarriär, men med sju (!) nya nordamerikaner i laget ska det bli intressant att se om Modo kommer att ha ett transatlantiskt spelsätt i vinter.

FRÅGETECKNET: Kontinuiteten.
> Det största jobbet har Huras som ska försöka sammansvetsa importerna med Modos alla talanger. Men Huras är en erkänt duktg lagbyggare, vilket kanske kan lugna fansen.

TÄNKBAR FÖRSTAFEMMA:
Noah Welch, Ryan Whitney – Per-Åge, Skröder, Kyle Wilson, Bill Thomas


Så slutar SHL 2015-16
1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
5. ?
6. ?
7. ?
8. ?
9. ?
10. ?
11. MODO
12. BRYNÄS
13. KARLSKRONA
14. RÖGLE

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB