Startsida / Inlägg

SM-finalen – here we come!

av Jonas Gustavsson

Då så. Äntligen dags för säsongens höjdpunkt i innebandy-världen. SM-finalerna. Dessutom tillbaka på klassisk mark i Globen, efter fyra år i Malmö. Skåningarna levererade en mäktig inramning, men på något sätt känns det ändå som att finalen har hittat hem igen.

Globen är något speciellt.

Jag är givetvis på plats och bloggen kommer att uppdateras frekvent under hela dagen. Vad innehållet blir får dagen visa, det kan bli vad som helst, men definitivt intensiv kommentering under själva matcherna och guldanalyser efteråt. Vågar någon trycka på kommenteringsknappen så vore det givetvis också skoj (så kanske den här bloggen får överleva längre än finalerna, vem vet…).

***

Jag har inte levererat mitt finaltips ännu, så det är hög tid.

Kais Mora-Rönnby: Alltså, det är helt öppet. Det kan gå hur som helst. Det kommer vara små, små saker som avgör. Något misstag, någon som tvekar, någon som vågar. Rönnby har ett gäng matchvinnare – inte minst Madelene Backlund – och kan aldrig räknas bort. Men jag tror ändå att Kais Mora efter de senaste finalförlusterna skrapat ihop tillräckligt med rutin och kunskap för att äntligen få vinna det där guldet. Det känns som det är dags för Kais Mora nu. Det blir tätt och tajt, men Kais Mora tar det här.

Falun-Linköping: Jag tillhör inte skaran som tror att Falun kommer att krossa Linköping, men jag tror absolut att Falun kommer att vinna. Linköping är svårslagna, har 16 raka matcher utan förlust efter ordinarie tid och spelar ett fysiskt och tajt spel som passar Falun ganska illa, men jag tror ändå inte det räcker. Falun har en förmåga att vara bäst när det gäller, verkar inte ha någon mättnadskänsla och har några riktiga matchvinnare – speciellt Alexander Galante Carlström – och det avgör. Falun tar tredje raka.

***

Mycket innebandysnack i media nu. Sportbladet är givetvis inget undantag.

Har du missat något så får du en buffé till morgonkaffet här:

Så blev Falun en innebandydynasti (PLUS)

”Han sätter ingen dålig press på mig”

Bråkmakaren och bolltrollaren – han är grovjobbare i SM-finalen

Sedan har vi ett par blogg-inlägg också:

Så bra är finallagen – betyg på alla lagdelar

Finaltipset 2015 – profiler tippar SM-finalerna

***

Denna finaldag vaknar jag passande nog i klassiska innebandynästet Högdalen, bara ett stenkast från idrottshallen. Högdalen vann ju fyra raka guld på damsidan i mitten av 90-talet, är enda damlag som vunnit grundserien sex år i rad (!) och det var här legenden Hermine Dahlerus fantastiska karriär inleddes.

Härliga minnen.

Idag skrivs ny historia.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB