Inga objections här

av Alfred Holmgren

Snart släpps tre DS-klassiker till vrakpris i nedladdningsbar form – och 3d. Låt den här trailern påminna dig om varför de är klassiker. Om du står ut med att se dem i 2d, vill säga.

”Phoenix Wright: Ace attorney trilogy” släpps den 11 december till Nintendo 3DS.

Kategorier 3ds | Kommentarer

Conans nya karriär: Lego-superhjälte

av Alfred Holmgren

”Lego Batman 3: Beyond Gotham” gör skäl för sitt namn.

Inte nog med att själva spelvärlden numera, efter föregångarens vidsträckta simulering av Gotham City, sträcker sig ända ut i rymden.

Nu får dessutom Batman, Stålmannen, Gröna Lyktan och alla andra DC-superhjältar oväntat sällskap – av Conan O’Brien. I rollen som sig själv.

– Min roll i spelet är att spela Conan O’Brien. Jag hjälper folk som har problem och kanske behöver lite vägledning, förklarar han i ett nytt klipp.

– Det är skrattretande, för jag är värdelös på tv-spel. I verkligheten vet jag ingenting.

– Jag tog den här rollen för att min son fick reda på att jag fått erbjudandet. Och han sa ”Du gör det här.”

”Lego Batman 3: Beyond Gotham” släpps den 14 november till pc, Mac, Playstation 3, Xbox 360, Wii U, Playstation 4, Xbox One, Playstation Vita, Nintendo 3DS och IOS.

Ska göra om ”Ocarina of time” i 2d

av Jonas Högberg

Ett gäng ”Zelda”-fans har iscensatt ett oerhört ambitiöst projekt. De har för avsikt att ge ”Ocarina of time” en rejäl make over – och förvandla det klassiska 3d-spelet till ett 2d-spel. Ändra polygoner till pixlar. Göra ett redan gammalt spel ännu äldre.

Se de första (väldigt fina) bilderna från Kokiri Forest ovan.

Kategorier Nöje, retro, teknik | Kommentarer

Yoshi föder jättar i ”Super smash bros”

av Jonas Högberg

Snart är årets mest efterlängtade Nintendo-spel här – för första gången. På fredag släpps nämligen ”Super smash bros” till Nintendo 3DS.

Det firar vi med den här märkliga buggen som japanska spelare hittat. Det lilla yrvädret Yoshi har fått en otäck förmåga: han kan återföda motståndare med gigantism.

Fotnot: ”Super smash bros” släpps till Wii U senare i år.

Kategorier 3ds | Kommentarer

Första trailern för ”Vane”

av Jonas Högberg

I somras fick spelvärlden nys om ett ”Ico”-liknande spel som utvecklas av en Tokyo-baserad spelstudio. Inget märkligt med det – om det inte vore för faktumet att de flesta på studion råkar vara svenskar. Och ja, några har faktiskt jobbat på Team Ico tidigare.

Nu har första trailern för ”Vane” släppts. Den bekräftar det stillbilderna redan vittnat om: visuellt är det här ett mycket vackert spel. Thomas Liljas Daft Punk-inspirerade musik är därtill oerhört stämningsfull.

Vill du veta mer om ”Vane” och svenskarna som ligger bakom det kan du läsa min intervju med dem här.

Spelet utvecklas till pc, men kan mycket väl komma att släppas till andra format också. Något släppdatum är ännu inte avslöjat.

Kategorier pc | Kommentarer

Sådan husse, sådan hund

av Jonas Högberg

Det är inte bara Snake som bär ögonlapp i ”Metal gear solid V: The Phantom pain”. Hans hund har också en!

”Metal gear solid V: The Phantom pain” släpps till Playstation 4, Xbox One, Playstation 3, Xbox 360 och pc någon gång under 2015.

Kategorier 360, pc, ps3, ps4, Xbox One | Kommentarer

”Final fantasy XV” fortsätter förvandlas

av Alfred Holmgren

En gång i tiden hette det ”Final fantasy versus XIII”, regisserades av Tetsuya Nomura (”Kingdom hearts”), skulle släppas till Playstation 3, och såg ut så här.

Numera heter det ”Final fantasy XV”, regisseras av Hajime Tabata (”Crisis core: Final fantasy VII”), ska släppas till Playstation 4 och Xbox One, och ser… väldigt annorlunda ut.

Med tanke på att utvecklingen vid det här laget pågått i åtta år är det kanske inte så konstigt. Men trots den rätt läckra grafiken i Tokyo Game Show-trailern är det svårt att inte sucka över att Square Enix snart fullföljt förvandlingen av ”Final fantasy” till en renodlad japansk tonårssåpa, komplett med idiotiskt klyschig dialog, smetig musik och brådmogna livsvisdomar.

Klyftan till seriens senaste riktiga mästerverk, ”Final fantasy tactics”-veteranen Yasumi Matsunos ”Final fantasy XII”, har aldrig känts större. Och efter alla förseningar kan jag inte låta bli att önska att Tabata och hans team ägnar ytterligare några år åt att överbrygga den snarare än att släppa ”XV” i sitt nuvarande skick.

”Final fantasy XV” släpps till Playstation 4 och Xbox One vid en okänd tidpunkt.

Kategorier ps4, Xbox One | Kommentarer
Sida 1 av 172
 • Tjänstgörande redaktör: Fredrik Palmqvist
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB