”Borderlands” återvänder som humoristiskt äventyrsspel

av Jonas Högberg

Telltale, spelstudion som ligger bakom ”The walking dead” och ”The wolf among us”, har många järn i elden. Förutom ”Game of thrones”-spelet släpper man även första episoden av ”Tales from the borderlands” nu. Som titeln antyder så handlar det om ett humoristiskt äventyr i ”Borderlands”-universumet.

”Tales from the borderlands” finns att ladda ner på pc nu, och släpps till Playstation 4, Playstation 3 och Xbox 360 den 3:e december. Spelet dyker även upp på Android och IOS innan året är slut.

Kategorier 360, android, ipad, iphone, pc, ps3, ps4 | Kommentarer

Zombies på väg till ”Advanced warfare”

av Jonas Högberg

Årets mest självklara tillägg är på väg till ”Call of duty: Advanced warfare” och det handlar självklart om en separat co-op-kampanj där zombies frodas. Eller ja, inte vilka zombies som helst – exo-zombies.

Det här DLC-paketet dyker upp någon gång 2015 till Xbox One, Xbox 360, Playstation 4, Playstation 3 och pc.

Kategorier 360, pc, ps3, ps4, Xbox One | Kommentarer

Telltales ”Game of thrones”-spel har fått en trailer

av Jonas Högberg

För några veckor sedan avslöjade Telltale äntligen lite information om sitt kommande ”Game of thrones”-spel. Och nu kommer första trailern. Rent grafiskt ser det inte särskilt imponerande ut, men flera av tv-seriens skådespelare bidrar med sina röster till spelet och förhoppningsvis kan vi räkna med den sedvanliga Telltale-kvalitén när det gäller manuset.

Läs mer om spelet här.

Första episoden av ”Game of thrones: A Telltale game series” släpps till Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360, Xbox One, pc och IOS innan årets slut.

Kategorier 360, ipad, iphone, pc, ps3, ps4, Xbox One | Kommentarer

Pekaklicka-spelen återuppstår – igen

av Alfred Holmgren

”Konservativt äventyr med ett stänk av hybris”, suckade min surmagade kollega Peter Ottsjö när han satte ++ på Tim Schafers pekaklicka-revival ”Broken age”.

Själv var min största invändning mot spelet snarare att det, med sina handmålade akvarellbakgrunder och samplade röster, inte var tillräckligt konservativt.

Men nu kommer botemedlet – i form av ett nytt projekt av Schafers gamla kollegor Ron Gilbert och Gary Winnick. Det kallas ”Thimbleweed Park” men är så retrotroget att det lika gärna skulle kunna heta ”Maniac mansion 2”. Och ser så lovande ut att jag inte kommer sluta tjata om det förrän till och med Peter Ottsjö pitchat in en dollar eller två till Kickstarter-kampanjen.

”Thimbleweed Park”, som redan på god väg att passera sitt Kickstarer-mål, beräknas släppas till pc, Mac och Linux i juni 2016.

Kategorier kickstarter, linux, mac, pc | Kommentarer

Återskapade ”Final fantasy VII” – i ”Little big planet”

av Alfred Holmgren

Äntligen är ”Final fantasy VII”-remaken klar.

Synd bara att det inte är Square Enix som utvecklat den.

Samt att den egentligen inte har särskilt mycket gemensamt med ”Final fantasy VII”.

Istället är det spelaren Jamie Colliver som ägnat två år åt att återskapa rpg-genrens kronjuvel – med hjälp av ”Little big planets” level-editor.

Resultatet är så besynnerligt att jag knappt kan hitta några ord att beskriva det med. Som tur är kan du se det med egna ögon här ovan istället.

Kategorier fanfilm, ps3, ps4 | Kommentarer

”GTA V” låter dig spela som en mås

av Jonas Högberg

”Grand theft auto V” har landat på Playstation 4 och Xbox One, och nu börjar folk upptäcka extramaterialet Rockstar stoppat in. Det roligaste hittills är ett påskägg som låter dig spela som fåglar!

För att lyckas med det måste du hitta och äta en av de 27 hallucinogena kaktusar som återfinns i spelet. Därefter är det bara att breda ut vingarna (om du hade oturen att bli en höna får du finna dig i att bara kuta runt) och släppa skit på din omgivning.

Kategorier pc, ps4, Xbox One | Kommentarer

Nybörjarguide till ”Far cry 4”

av Jonas Högberg

”Far cry 4” är ett stort spel. Utvecklarna menar att det kommer ta 35 timmar att klara (inklusive sidouppdrag). Därför är det kanske på sin plats med en video som berättar lite mer ingående om dina motståndare, dina vänner, vapnen och fordonen du kan använda, etcetera.

”Far cry 4” släpps till pc, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 och Xbox One den 18 november.

Kategorier 360, pc, ps3, ps4, Xbox One | Kommentarer

Blizzard släpper förstapersonsskjutare

av Jonas Högberg

På Blizzcon i helgen valde Blizzard att utannonsera ett helt nytt spel. Det är första gången sedan ”Starcraft” som företaget gör något som inte är en uppföljare eller ett sidoprojekt som hör hemma i samma värld som deras tidigare spel.

Vad fick vi då se? Jo, spelet heter ”Overwatch” och är en färgstark förstapersonsskjutare med multiplayerfokus. Det verkar finnas en hel drös olika klasser, och tankarna går givetvis till ”Team fortress”-serien. Svenskar kan glädja sig lite extra över en hårdför fantasydvärg som heter Torbjörn och som tycks agera mekaniker.

”Overwatch” släpps till pc någon gång under 2015.

Kategorier pc | Kommentarer

”Zelda: Majora’s mask” får Nintendo 3DS-version

av Jonas Högberg

Det här är stort. Riktigt stort. ”The legend of Zelda: Majora’s mask” kommer till Nintendo 3DS, och får därmed samma uppiffning som ”Ocarina of time” fick för några år sedan.

”Majora’s mask” är mitt favoritspel i ”Zelda”-serien. Det är jättekonstigt (kolla bara in trailern ovan!), men också jättebra. Det är en sorts ”Twin peaks”-tolkning av ”Måndag hela veckan” – med månen som apokalyptiskt hot!

Vill du veta mer rekommenderar jag dig att lyssna på Spela-poddens Zelda-special där vi pratar mer om storyn, bossarna och de många teorier som uppkommit kring spelet.

”The legend of Zelda: Majora’s mask” släpps till Nintendo 3DS någon gång under våren 2015.

Kategorier 3ds | Kommentarer
Sida 1 av 174
 • Tjänstgörande redaktör: Martin Schori
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB