Låt ”King’s quest” smeka dina ögon

av Jonas Högberg

Nya ”King’s quest” ser ut att bli ett extraordinärt vackert spel. Och estetiken är något som utvecklarna på The Odd Gentleman gärna pratar om. Vilket de också gjort i klippet ovan.

”King’s quest: Your legacy awaits” släpps till Xbox One, Xbox 360, Playstation 4, Playstation 3 och pc någon gång i höst.

Kategorier 360, pc, ps3, ps4, Xbox One | Kommentarer

Doc Brown bygger inte tidsmaskiner längre…

av Jonas Högberg

Great Scott! Christopher Lloyd medverkar i den nya trailern för ”Lego dimensions”, Lego-spelet som rör sig mellan multipla film- och tv-serieuniversum. Det är inget spektakulärt framträdande direkt: Lloyd mumlar fram några repliker med ”Tillbaka till framtiden”-koppling och bygger en dimensionsportal i lego som tycks ha samma funktion för spelet som ”Skylanders” och ”Disney infinitys” leksaksfigurer.

Och ändå känner man sig lite varm i hjärtat.

”Lego dimensions” släpps till Playstation 4, Playstation 3, Xbox One, Xbox 360 och Wii U den 29 september.

Kategorier 360, ps3, ps4, wii u, Xbox One | Kommentarer

”God of war III” slår sig ner på PS4

av Jonas Högberg

Det är inte bara ”Gears of war” som får en slipad nyversion inom kort. Även ”God of war III” har fått stryka sitt lekamen mot ny hårdvara och i sommar släpps Kratos avslutande ultravåldsodyssé till Playstation 4.

”God of war III: Remastered” släpps till Playstation 4 den 14 juli.

Kategorier ps4 | Kommentarer

”Gears of war” till Xbox One läckt

av Jonas Högberg

Att Microsoft håller på att lacka om det ursprungliga ”Gears of war” med avsikten att släppa en supersnygg Xbox One-version av klassikern är ingen hemlighet. Men nu har äntligen två korta gameplay-videos från det remastrade spelet uppenbarat sig på Internet – utan Microsofts tillåtelse. Och visst blänker ”Gears of war” som det aldrig gjort förut. Frågan är bara om spelet håller än idag eller om det visar sig att tiden har sprungit ifrån det.

Enligt Polygon har speltestarna som läckt materialet blivit bannade från Xbox Live som straff. Microsoft vägrar dock erkänna att nyutgåvan ens existerar och av allt att döma kommer spelet avslöjas officiellt på E3 i juni.

”Gears of war” släpps förmodligen till Xbox One inom en överskådlig framtid.

Kategorier Xbox One | Kommentarer

Blinka inte när du ser den här ”Doom”-teasern

av Alfred Holmgren

”Doom” ska visas upp i all sin Id Tech 6-drivna prakt på E3 om mindre än en månad. Men redan nu kan du få en första glimt av rebooten – i form av ett klipp kortare än en genomsnittlig gif-animation.

UPPDATERING: Nu har Id Software även visat hur nya ”Doom” artade sig innan de bytte inriktning och startade om utvecklingen. Kolla in klippet nedan – och var glad att vi stängt av ljudet åt dig.

”Doom” släpps till pc, Xbox One och Playstation 4 vid en okänd tidpunkt.

Kategorier pc, ps4, Xbox One | Kommentarer

Ryu, Charlie och Chun-Li får sällskap i ”Street fighter V”

av Alfred Holmgren

Om det är något Capcom är bättre på än att göra fightingspel så är det att dra ut på utannonseringarna av dem. Trots att det gått ett halvår sedan de avtäckte ”Street fighter V” har vi fortfarande bara fått se en enda bana och fyra karaktärer. Och det faktum att M Bison ”avslöjas” i den senaste trailern kommer inte direkt få någon att trilla av stolen.

Hur det ser ut i övrigt? Fortsatt fantastiskt, förstås.

”Street fighter V” släpps till Playstation 4 och pc i april 2016.

Kategorier pc, ps4 | Kommentarer

”Jurassic world” låter dinosaurierna vara med och leka

av Jonas Högberg

I sommar släpps en ny ”Jurassic park”-film på bio och av den senaste trailern att döma ser den ut att ha vandrat ner i b-filmträsket. Men kanske kan Traveler’s Tales nya ”Lego”-spel erbjuda ett underhållande substitut. Alla fyra ”Jurassic park”-filmerna har blivit legofierade och vi tillåts faktiskt spela som dinosaurierna själva den här gången.

”Jurassic world” släpps till Xbox One, Xbox 360, Playstation 4, Playstation 3, Wii U, Nintendo 3DS, Playstation Vita och pc den 12 juni.

Kategorier 360, 3ds, pc, ps vita, ps3, ps4, wii u, Xbox One | Kommentarer

”Assassin’s creed: Syndicate” är allt du väntat dig – varken mer eller mindre

av Alfred Holmgren

Efter att halva internet redan gjort det åt dem har det till slut blivit Ubisofts tur att själva utannonsera ”Assassin’s creed: Syndicate”. Precis som läckorna skvallrade om utspelar det sig i industriella revolutionens London, och kommer som väntat ha den största och mest grafiskt detaljerade spelvärlden i ”Assassin’s creeds” historia. Genom att avfyra rep och åka zipline mellan byggnader kommer det förhoppningsvis bli lättare än någonsin att traversera all denna historiska rekvisita.

Precis lika väntat är att ”Syndicate” egentligen inte ser ut att göra särskilt mycket för att rucka på det lukrativa grundkonceptet, som känts ganska knarrigt i åratal nu.

Men utannonseringen har en paradoxal guldkant: den här gången finns inget multiplayer-läge – vilket förhoppningsvis betyder att ännu mer krut bränts på själva kampanjen. Av ”Unity” att döma kan det behövas.

”Assassin’s creed: Syndicate” släpps till Xbox One och Playstation 4 den 23 oktober. Pc-versionen följer senare i år.

Kategorier pc, ps4, Xbox One | Kommentarer

Norskt skräckspel tar sig ut i skogen

av Jonas Högberg

Det är läskigt i skogen om natten. Och snart kommer skogen till din speldator. Den norska spelstudion Antagonist håller på att utveckla ett skräckspel som handlar om en mamma som letar efter sin försvunna son i en mörk skog där något övernaturligt tycks slumra.

”Through the woods” släpps till pc, Linux och Mac tidigt 2016. 

Kategorier linux, mac, pc | Kommentarer
Sida 1 av 188
 • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB