”GTA V” låter dig spela som en mås

av Jonas Högberg

”Grand theft auto V” har landat på Playstation 4 och Xbox One, och nu börjar folk upptäcka extramaterialet Rockstar stoppat in. Det roligaste hittills är ett påskägg som låter dig spela som fåglar!

För att lyckas med det måste du hitta och äta en av de 27 hallucinogena kaktusar som återfinns i spelet. Därefter är det bara att breda ut vingarna (om du hade oturen att bli en höna får du finna dig i att bara kuta runt) och släppa skit på din omgivning.

Kategorier pc, ps4, Xbox One | Kommentarer

Nybörjarguide till ”Far cry 4”

av Jonas Högberg

”Far cry 4” är ett stort spel. Utvecklarna menar att det kommer ta 35 timmar att klara (inklusive sidouppdrag). Därför är det kanske på sin plats med en video som berättar lite mer ingående om dina motståndare, dina vänner, vapnen och fordonen du kan använda, etcetera.

”Far cry 4” släpps till pc, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 och Xbox One den 18 november.

Kategorier 360, pc, ps3, ps4, Xbox One | Kommentarer

Blizzard släpper förstapersonsskjutare

av Jonas Högberg

På Blizzcon i helgen valde Blizzard att utannonsera ett helt nytt spel. Det är första gången sedan ”Starcraft” som företaget gör något som inte är en uppföljare eller ett sidoprojekt som hör hemma i samma värld som deras tidigare spel.

Vad fick vi då se? Jo, spelet heter ”Overwatch” och är en färgstark förstapersonsskjutare med multiplayerfokus. Det verkar finnas en hel drös olika klasser, och tankarna går givetvis till ”Team fortress”-serien. Svenskar kan glädja sig lite extra över en hårdför fantasydvärg som heter Torbjörn och som tycks agera mekaniker.

”Overwatch” släpps till pc någon gång under 2015.

Kategorier pc | Kommentarer

”Zelda: Majora’s mask” får Nintendo 3DS-version

av Jonas Högberg

Det här är stort. Riktigt stort. ”The legend of Zelda: Majora’s mask” kommer till Nintendo 3DS, och får därmed samma uppiffning som ”Ocarina of time” fick för några år sedan.

”Majora’s mask” är mitt favoritspel i ”Zelda”-serien. Det är jättekonstigt (kolla bara in trailern ovan!), men också jättebra. Det är en sorts ”Twin peaks”-tolkning av ”Måndag hela veckan” – med månen som apokalyptiskt hot!

Vill du veta mer rekommenderar jag dig att lyssna på Spela-poddens Zelda-special där vi pratar mer om storyn, bossarna och de många teorier som uppkommit kring spelet.

”The legend of Zelda: Majora’s mask” släpps till Nintendo 3DS någon gång under våren 2015.

Kategorier 3ds | Kommentarer

”Splatoon” ser roligare och roligare ut

av Jonas Högberg

Färgkladdarfesten ”Splatoon” har fått en ny festlig trailer. Den knasiga tredjepersonsskjutaren ser ut att anamma spelmekanik från spel som ”Super mario sunshine” och ”De blob” – vilket så här på förhand låter som en utmärkt mix.

”Splatoon” släpps till Wii U någon gång under det andra kvartalet 2015.

Kategorier wii u | Kommentarer

”Captain Toad: Treasure tracker” får släppdatum

av Jonas Högberg

Vakna Nintendo-fans minns minispelet i ”Super Mario 3d world” där Toad valsade runt på små borgliknande banor i jakt på gröna stjärnor. Nu får Toad mer svängrum i ett eget spel, ”Captain Toad: Treasure tracker”. Som ser ut att bli en charmig liten bagatell.

 ”Captain Toad: Treasure tracker” släpps till Wii U den 2 januari.

Kategorier wii u | Kommentarer

”Mario kart 8” får ”Zelda”-inspirerad bana

av Jonas Högberg

”Mario kart 8” får sitt första riktiga DLC-paket den 13 november, och det är en rejäl laddning extramaterial. Vad sägs om tre nya karaktärer (däribland Link) och åtta nya banor, varav fem är purfärska och tre är retrobanor? Bland det nya materialet märks en ”Zelda”-inspirerad bana, en från ”Excitebike” och en från ”F-zero”.

Kategorier wii u | Kommentarer

”GTA V” får förstapersonstrailer

av Jonas Högberg

För några veckor sedan rapporterade vi om ett oerhört kittlande ”GTA V”-rykte som cirkulerat: att nästagenerationsutgåvan som snart är här skulle få ett valbart förstapersonsperspektiv. Ryktet visade sig stämma.

Visst ser det otroligt fräckt ut? Kanske är det också en tillräckligt cool feature för att jag faktiskt ska vilja spela om spelet igen.

”Grand theft auto V” släpps till Playstation 4 och Xbox One den 18 november, till pc den 27 januari.

Kategorier pc, ps4, Xbox One | Kommentarer

Se tio minuter gameplay från ”Final fantasy XV”

av Jonas Högberg

Om vi får tro regissören Hajime Tabata så är ”Final fantasy XV” klart till 55 procent. Det låter med andra ord som att det kommer ta ytterligare några år innan spelet släpps. Som plåster på såren finns lite sammanhängande gameplay att skåda här ovan. Även om det tyvärr bara består av ett ganska sömnigt utforskande av de grandiosa miljöerna så är det givetvis kittlande att äntligen få ett hum om hur världen i ”Final fantasy XV” är uppbyggd.

”Final fantasy XV” har inget släppdatum, men är på väg till både Xbox One och Playstation 4.

Kategorier ps4, Xbox One | Kommentarer
Sida 1 av 174
 • Tjänstgörande redaktör: Karl Novalli
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB