”Helldivers” är årets roligaste svenska spel så här långt

av Jonas Högberg

Svenska Arrowhead Studios har gjort det igen. ”Helldivers” är en minst lika stor co-op-upplevelse som miljonsäljaren ”Magicka”. Bäst av allt är att det går att avnjuta spelet i soffan tillsammans med vännerna. Det är tyvärr alldeles för få multiplayerspel som satsar på co-op bortom onlinesfären. ”Helldivers” erbjuder tack och lov både och.

”Helldivers” finns ute nu till Playstation 4, Playstation 3 och Playstation Vita.

Kategorier ps vita, ps3, ps4 | Kommentarer

”Bombshells” titel blev just lite mindre bokstavlig

av Alfred Holmgren

När 3D Realms utannonserade ”Bombshell” ifjol hyllade vissa det som en inofficiell revival för attityden från klassiska – och kontroversiella – ”Duke Nukem 3D”. Andra påpekade att utvecklarna, genom att placera en kurvig, halvnaken kvinna i huvudrollen, även lyckats återuppliva 90-talets tveksamma spelsexism. Och överraskande nog var 3D Realms villiga att lyssna på det örat. Nu är nämligen ”Bombshell” tillbaka – men med en redesignad och betydligt mer påklädd protagonist. Den här gången behöver du inte ens vänta tills du kommit hem från jobbet innan du tittar på trailern.

”Bombshell” släpps till pc någon gång under 2015.

Kategorier pc | Kommentarer

Gå till skogs med ”Firewatch”

av Jonas Högberg

Jag vill bo i ett torn i en skog.

Det är svårt att inte falla pladask för ”Firewatch” och dess varma färger, naturromantik och sorglösa stämning. Spelet handlar om medelåldersmannen Henry som flytt sitt gamla liv och tagit anställning som skogsvaktare. I klippet ovan får du se 17 minuter från spelets inledning där Henry bland annat tvingas konfrontera två fulla tonårstjejer och utforska de vackra omgivningarna.

”Firewatch” släpps till pc, Mac och Linux någon gång under 2015.

Kategorier linux, mac, pc | Kommentarer

”Xenoblade chronicles” landar snart på 3DS

av Jonas Högberg

Det är nu en dryg månad kvar tills Wii-spelet ”Xenoblade chronicles” släpps till Nintendo 3DS. Jag gillade Wii-versionen väldigt mycket när den kom 2011 – läs min recension för en fylligare analys – och ser fram emot att återbekanta mig med spelet.

”Xenoblade chronicles 3D: Heir to the Monado” släpps till Nintendo 3DS den 2 april.

Kategorier 3ds | Kommentarer

Första trailern för ”Trine 3”

av Jonas Högberg

Gulliga plattformsserien ”Trine” får en tredje del och nu verkar finska utvecklaren Frozenbyte ha experimenterat med 3d en hel del. En sak är säker: det lär bli minst lika sagoboksvackert som de tidigare spelen.

”Trine 3: The artifacts of power” är ännu bara bekräftat till pc, men antagligen släpps spelet även till konsoler när det lanseras senare i år.

Kategorier pc | Kommentarer

Batman-skurkar slår sina påsar ihop

av Jonas Högberg

Mörkrets riddare återvänder i år. I ”Batman: Arkham Knight” beslutar sig Batmans värsta fiender att göra gemensam sak mot Gothams förkämpe. Av allt att döma är det Fågelskrämman som tagit över Jokerns roll som katalysator.

”Batman: Arkham Knight” släpps till Playstation 4, Xbox One och pc den 2 juni.

Kategorier pc, ps4, Xbox One | Kommentarer

Atmosfärisk skräckplattformare i svensk regi

av Jonas Högberg

Svenska spelstudion Tarsier är kanske mest kända för att ha gjort Playstation Vita-versionen av ”Little big planet” (en av seriens bästa delar). Men vi som läste om Tarsier redan i mitten av 2000-talet i tidningen Super Play har ett annat spel i åtanke: det aldrig färdigutvecklade ”The city of Metronome”.

Rent estetiskt påminde spelprototypen om Jean-Pierre Jeunets och Marc Caros filmer ”Delicatessen” och ”De förlorade barnens stad”. Det var på den tiden en stil som aldrig riktigt hade använts i spelsammanhang (och som fortfarande är relativt sällsynt).

Därför är det väldigt kul att Tarsier valt att återvända till den med sitt nya spel ”Hunger”. Teasertrailern ser du här ovan.

”Hunger” kommer släppas till Playstation 4, men lanseringsdatumet är ännu oklart.

Kategorier ps4 | Kommentarer

I väntan på vår stora ”Final fantasy XV”-förtitt

av Alfred Holmgren

Square Enix supersatsning ”Final fantasy XV” har fortfarande inget releasedatum. Men redan nu kan du se ett rejält sjok av spelet i detta klipp. Vad vi tycker om den färska, nästan fyra timmar långa demoversionen – som bundlas med remastrade ”Final fantasy type-0” i slutet av mars – avslöjar vi inom kort.

”Final fantasy XV” släpps till Playstation 4 och Xbox One vid en okänd tidpunkt.

Kategorier ps4, Xbox One | Kommentarer

Tetsuya Mizuguchi (vem?) är tillbaka

av Alfred Holmgren

För tio år sedan hade utannonseringen av ett nytt Tetsuya Mizuguchi-spel fått mig att skita på mig av upphetsning, byta byxor och skita på mig igen. Sedan dess har dock ”Rez”- och ”Lumines”-skaparen gjort så lite väsen av sig (mellan 2007 och 2014 släppte han bara ett enda spel) att få ens tog någon notis, eller ens kom ihåg hans namn, när han rapporterades ha slutat med spelutveckling för ett par år sedan. Och det är nog lika bra, för nu är han tydligen tillbaka igen – med nya mobilpusslaren ”18” och ännu en ”Lumines”-variant. Låt oss hoppas att de inte resulterar i två plumpar längst ner på en av spelvärldens mest imponerande, och hårdast koncentrerade, meritlistor.

”18” släpps till IOS och Android någon gång under 2015.

Kategorier android, iphone | Kommentarer
Sida 1 av 182
 • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB