Phoenix Wrights förfader nye hjälten i nya ”Ace attorney”

av Jonas Högberg

För några månader teasade Shu Takumi, ”Ace attorney”-seriens skapare, att det skulle komma att hända något helt nytt med spelserien.

Han skojade inte.

Nästa ”Ace attorney”-spel kommer utspela sig 100 år tillbaka i tiden och låta oss stifta bekantskap med Phoenix Wrights förfader Naruhodo Wright. Vi kommer alltså att få se hur Japan såg ut i början på 1900-talet. Det låter, för att tala klarspråk, ganska fett.

”Ace attorney: The adventures of Naruhodo Wright” har inget europeiskt släppdatum ännu, men kommer till Nintendo 3DS.

Kategorier 3ds | Kommentarer

”Dragon age: Inquisition” släpps i oktober

av Jonas Högberg

Att ”Dragon age: Inquisition” släpps i höst har vi vetat länge. Men nu vet vi mer exakt när spelet landar i butikerna: 7 oktober.

I den nya gameplay-trailern ovan avslöjas karaktärerna i ditt nya ”Dragon age”-posse i en Sista Måltiden-liknande bild. Ser du några bekanta?

”Dragon age: Inquisition” släpps till pc, Xbox One, Xbox 360, Playstation 4 och Playstation 3 den 7 oktober.

Kategorier 360, pc, ps3, ps4, Xbox One | Kommentarer

”MGS V” vs ”GTA V”

av Alfred Holmgren

Nej, vi har fortfarande inget nytt att visa dig från ”The phantom pain” – andra delen av den ”Metal gear solid V”-svit som inleddes härom månaden med ”Ground zeroes”.

Däremot visar vi dig gladeligen hur ”The phantom pain”-trailern från fjolårets E3 hade sett ut – om den istället skapats med hjälp av ”GTA V”.

”Metal gear solid V: The phantom pain” kommer släppas till Playstation 3, Xbox 360, PlayStation 4 och Xbox One, men har ännu inget releasedatum.

Kategorier fanfilm | Kommentarer

Ännu ett äventyr att bli varm i hjärtat av

av Alfred Holmgren

Är du, som vi, fortfarande långt ifrån mätt på moderna äventyrsspel i stil med ”The walking dead”, ”The wolf among us” och ”Heavy rain”?

Då har Double Fine medicinen för dig. De har nämligen blivit så förälskade i det minst sagt unika – och undersköna – ”Last life” att de nu bistår indiespelets skapare Sam Farmer med rådgivning och utgivning.

Här ovan ser du vad det är som fått äventyrsveteranerna på fall – och på Kickstarter kan du själv bidra till utvecklingen, om du själv faller lika hårt.

”Last life” har ännu inte nått sitt Kickstarter-mål. Om det gör det kommer det släppas till Mac, pc och Linux.

Kategorier linux, mac, pc | Kommentarer

Atlus undsätter Kickstarter-floppen

av Alfred Holmgren

Många blev besvikna när ”Earthbound”-inspirerade rollspelet ”Citizens of earth” bara nådde en tredjedel av sitt Kickstarter-mål. Men allra mest besvikna blev tydligen Atlus – till den grad att de nu bestämt sig för att själva finansiera och ge ut spelet.

Och om Atlus (”Megami tensei”, ”Persona”) ser storheten i ett rollspel, då är det förmodligen bara en tidsfråga innan de lyckas bända upp resten av världens ögon också.

”Citizens of earth” släpps till pc, Playstation Vita, Nintendo 3DS, Playstation 4 och Wii U senare i år.

Kategorier 3ds, pc, ps vita, ps4, wii u | Kommentarer

Darth Maul kunde fått eget ”Star wars”-spel

av Jonas Högberg

Minns du Darth Maul från ”Star wars: The phantom menace”? Snubben som delades mitt itu av Obi-Wan Kenobi? Det enda coola inslaget i hela filmen?

Han kunde fått ett eget spel.

Det är Game Informer som snokat fram information om projektet. Utvecklaren Red Fly Studios ombads att göra ett Darth Maul-spel 2010 och jobbade sedan i åtta månader på det innan Lucasarts drog ur proppen.

Den kanske mest uppseendeväckande detaljen är att George Lucas själv ville att spelet skulle bli en ”buddy cop”-liknande upplevelse med Maul och sithlorden Darth Talon (som medverkar i Dark Horse Comics ”Star wars”-satsning) i huvudrollerna.

Kanske ska vi tacka vår lyckliga stjärna att spelet aldrig såg dagens ljus.

Kategorier nyhet | Kommentarer
Sida 1 av 157
 • Tjänstgörande redaktör: Robin Nilsson
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och vd: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB