Se Zangief göra köttfärs av Bison i ”Street fighter V”

av Alfred Holmgren

Den läckta listan med ”Street fighter V”-karaktärer fortsätter leverera. Efter att ha bockat av fanfavoriten Karin från ”Street fighter alpha 3” har Capcom nu även avtäckt Zangief – med denna brutala debut-trailer. Slagskämpen som i tidigare spel bar det fantastiska smeknamnet ”Fired-up communist flesh” har aldrig sett så stenhård ut som när han knäcker ryggen på M Bison, skallar eldbollar och aktiverar ett särskilt läge som får honom att likna en röd version av Hulken (eller, om man så vill, Hakan).

Klicka dig vidare om du vill få resten av de påstådda läckta karaktärerna spoilade också.

(mer…)

Kategorier pc, ps4 | Kommentarer

Se Pewdiepie gästa Stephen Colbert

av Jonas Högberg

Felix ”Pewdiepie” Kjellberg fortsätter att ta plats i det populärkulturella finrummet. Förra året medverkade svensken i ”South park” – nu har han varit gäst hos pratshowvärden Stephen Colbert.

Klippet ovan fångar bara några minuter från intervjun – som är väldigt lättsam och kretsar kring svenska svordomar och ”hemligheten” bakom Let’s Play-kulturens framgång – men det är ändå tydligt att Kjellberg trivs i de här sammanhangen.

För några veckor sedan slog Kjellberg ett nytt rekord i Youtube-sammanhang. Han har nu inte bara flest följare av alla Youtube-kändisar, hans videos har passerat tio miljarder visningar sammanlagt – mer än någon annan.

Kategorier Nöje | Kommentarer

Vad handlar ”Black ops III” om?

av Jonas Högberg

 Treyarch har inte velat säga särskilt mycket om storyn i ”Call of duty: Black ops III”. Förrän nu då. Av den nya trailern att döma har vi ett framtidsdrama där soldaterna har ”Matrix”-hål i nacken att se fram emot. Exakt vad det här innebär återstår att se – men det verkar som att utforskandet och utnyttjandet av soldaternas hjärnor är ett centralt tema.

OBS: Storykampanjen kommer bara finnas tillgänglig för de som köper spelet till Playstation 4, Xbox One och pc. Playstation 3- och Xbox 360-ägare blir utan.

”Call of duty: Black ops III” släpps till pc, Playstation 4, Xbox One, Playstation 3 och Xbox 360 den 6 november.

Tony Hawk snubblar av sin bräda

av Jonas Högberg

En gång i tiden var Tony Hawk skateboardkung både i verkligheten och i digitala sammanhang. ”Tony Hawk”-spelserien var bland det coolaste och roligaste man kunde spela i början på 2000-talet. Men tiderna förändras. Nya ”Tony Hawk’s pro skater 5” har steglats i internationella recensioner och verkar vara en enda buggig sörja. Ovan ser du släpptrailern – och en sammanställning med buggar och glitchar från spelet.

”Tony Hawk’s pro skater 5” släpps till Playstation 4 och Xbox One den 2 oktober, till Playstation 3 och Xbox 360 den 13 november.

Simogo slår världen med häpnad

av Alfred Holmgren

Nyligen gjorde svenska Simogo (”Year walk”, ”Device 6”) en Beyoncé och släppte sitt nya spel ”SPL-T” helt utan förvarning. Och den kryptiska kombinationen av supersmart pusslande och löftet om något mer har redan tagit spelarna med storm.

Hur bra vi tycker att det är? Ohyggligt.

”SPL-T” är ute nu till IOS.

Kategorier ipad, iphone | Kommentarer

Galet japanskt geni medverkar i ”Yakuza 6”

av Jonas Högberg

Goda nyheter för alla ”Yakuza”-fans: den märklige och hårdhudade skådespelaren Takeshi Kitano kommer att medverka i det än så länge Japan-exklusiva ”Yakuza 6”. Kitano är kanske först och främst känd för filmer som ”Zatoichi”, ”Kikojiros sommar” och ”Brother”, men var involverad i tv-spelssvängen redan på 80-talet.

1986 designade han nämligen det toksvåra Famicom-spelet ”Takeshi no Chōsenjō” (”Takeshis utmaning”) och drev tiotusentals japaner vansinniga med pussel och utmaningar som hade fått självaste Alan Turing att slita sitt hår. Jag har själv spelat det och vet precis vilken psykopat Kitano är. Ett spelmoment kräver att man sjunger karaoke (via den inbyggda mikrofonen i den andra handkontrollen) och följer minsta ton i tre låtar på raken. Misslyckas man tvingas man börja om och sjunga tre nya låtar. Igen och igen och igen.

”Takeshi no Chōsenjō” är ett av tidernas svåraste spel, och det roliga är att Kitano gjorde det så svårt för att han ville straffa gamers som han inte hade särskilt mycket till övers för.

Kanske har hans inställning förändrats nu på senare tid när han valt att medverka i ”Yakuza 6”.

Men frågar du mig är jag övertygad om att han är ute efter att förödmjuka oss igen.

”Yakuza 6” släpps i Japan hösten 2016 till Playstation 4. Vi kan bara hoppas att det även dyker upp i Europa.

Kategorier ps4 | Kommentarer
Taggar action, sega, Yakuza 6

Stilsäker Link i ”Zelda: Tri force heroes”

av Jonas Högberg

Det blev inget storstilat ”Zelda”-äventyr till Wii U i år. Men det gör förhoppningsvis ingenting. 3DS-exklusiva ”Zelda: Tri force heroes” ser ut att bli en förtjusande stand in.

Du har antagligen redan snappat upp att det går att spela hela spelet med två kompisar och tillsammans lösa pussel som kräver att man plockar upp varandra och bildar en slags Link-totempåle. Det ser väldigt roligt ut. Men visste du att kungariket det hela utspelas i styrs av modemedvetna hipsters? Links olika förmågor är den här gången beroende av hans klädesplagg, vilket innebär att man simmar som en speedad lax med en Zora-kostym och kan klampa runt i lava iklädd en Goron-utstyrsel.

Vi håller tummarna för att ”Zelda: Tri force heroes” blir en lika stor co-op-upplevelse som det magiska ”Zelda: Four swords adventure”.

”Zelda: Tri force heroes” släpps till Nintendo 3DS den 23 oktober.

Kategorier 3ds | Kommentarer

Här hittar du ”Mighty no 9”-demot

av Alfred Holmgren

Som du kanske märkte så släpptes inte ”Mighty no 9” 12 september som utlovat. Inget demo dök heller upp 15 september.

Nu har Comcept utannonserat ännu ett releasedatum för sin vid det här laget rätt gamla Kickstarter-succé. I februari ska ”Mighty no 9” till slut släppas världen över – två och ett halvt år efter att det överskred sitt insamlingsmål med över 300 procent.

Dessutom vet vi äntligen när backer-demot släpps: igår. Logga in med mailadressen som är kopplad till ditt Kickstarter- eller Paypal-konto (beroende på hur du donerade) på Humble Bundle för att få tillgång till det.

”Mighty no 9” släpps till pc, Linux, Mac, Playstation 3, Xbox 360, Playstation 4, Xbox One och Wii U den 12 februari. Nintendo 3DS- och Playstation Vita-versionerna dröjer ytterligare ett tag.

Simogo släpper pusselspel

av Jonas Högberg

Svenska spelstudion Simogo har släppt ett nytt spel. Utan någon förhandshajp alls. Det heter ”Split” och är till skillnad från spelföretagets mer narrativt drivna spel ”Year walk” och ”Device 6” ett minimalistiskt pusselspel.

Som givetvis är smått briljant designat.

”Split” finns ute nu till IOS.

Kategorier ipad, iphone | Kommentarer

Oculus Rift visar upp sin unika kontroll

av Jonas Högberg

Oculus Rift, virtual reality-revolutionens egen omslagspojke, släpps under 2016:s första kvartal. Väntan är snart över.

Ovan kan du se vad du kan göra med Oculus unika kontroll och vilka spel som är på gång till maskinen. Får du tillfälle att testa Rift någonstans – ta tillfället i akt! Många anser trots allt att vr är nästa självklara steg inom spel och underhållning.

Kategorier oculus rift | Kommentarer
Sida 1 av 211
 • Tjänstgörande redaktör: Victor Lindbom
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB