Batman-skurkar slår sina påsar ihop

av Jonas Högberg

Mörkrets riddare återvänder i år. I ”Batman: Arkham Knight” beslutar sig Batmans värsta fiender att göra gemensam sak mot Gothams förkämpe. Av allt att döma är det Fågelskrämman som tagit över Jokerns roll som katalysator.

”Batman: Arkham Knight” släpps till Playstation 4, Xbox One och pc den 2 juni.

Kategorier pc, ps4, Xbox One | Kommentarer

Atmosfärisk skräckplattformare i svensk regi

av Jonas Högberg

Svenska spelstudion Tarsier är kanske mest kända för att ha gjort Playstation Vita-versionen av ”Little big planet” (en av seriens bästa delar). Men vi som läste om Tarsier redan i mitten av 2000-talet i tidningen Super Play har ett annat spel i åtanke: det aldrig färdigutvecklade ”The city of Metronome”.

Rent estetiskt påminde spelprototypen om Jean-Pierre Jeunets och Marc Caros filmer ”Delicatessen” och ”De förlorade barnens stad”. Det var på den tiden en stil som aldrig riktigt hade använts i spelsammanhang (och som fortfarande är relativt sällsynt).

Därför är det väldigt kul att Tarsier valt att återvända till den med sitt nya spel ”Hunger”. Teasertrailern ser du här ovan.

”Hunger” kommer släppas till Playstation 4, men lanseringsdatumet är ännu oklart.

Kategorier ps4 | Kommentarer

I väntan på vår stora ”Final fantasy XV”-förtitt

av Alfred Holmgren

Square Enix supersatsning ”Final fantasy XV” har fortfarande inget releasedatum. Men redan nu kan du se ett rejält sjok av spelet i detta klipp. Vad vi tycker om den färska, nästan fyra timmar långa demoversionen – som bundlas med remastrade ”Final fantasy type-0” i slutet av mars – avslöjar vi inom kort.

”Final fantasy XV” släpps till Playstation 4 och Xbox One vid en okänd tidpunkt.

Kategorier ps4, Xbox One | Kommentarer

Tetsuya Mizuguchi (vem?) är tillbaka

av Alfred Holmgren

För tio år sedan hade utannonseringen av ett nytt Tetsuya Mizuguchi-spel fått mig att skita på mig av upphetsning, byta byxor och skita på mig igen. Sedan dess har dock ”Rez”- och ”Lumines”-skaparen gjort så lite väsen av sig (mellan 2007 och 2014 släppte han bara ett enda spel) att få ens tog någon notis, eller ens kom ihåg hans namn, när han rapporterades ha slutat med spelutveckling för ett par år sedan. Och det är nog lika bra, för nu är han tydligen tillbaka igen – med nya mobilpusslaren ”18” och ännu en ”Lumines”-variant. Låt oss hoppas att de inte resulterar i två plumpar längst ner på en av spelvärldens mest imponerande, och hårdast koncentrerade, meritlistor.

”18” släpps till IOS och Android någon gång under 2015.

Kategorier android, iphone | Kommentarer

Mumsa i dig ”Resident evil: Revelations 2”

av Jonas Högberg

Första episoden av ”Resident evil: Revelations 2” är ute nu. Är du sugen på att bekanta dig med Claire Redfield och Barry Burton igen ska du styra kosan mot diverse nedladdningstjänster.

”Resident evil: Revelations 2” släpps idag till Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360, Xbox One och pc. Vid ett senare tillfälle kommer spelet även till Playstation Vita.

Kategorier 360, pc, ps vita, ps3, ps4, Xbox One | Kommentarer

”Street fighter V” visar upp Nash

av Jonas Högberg

Guiles gamle polare Charlie Nash gör entré i ”Street fighter V”. Hårda knogmackor och virvelvindssnabba förflyttningar tycks vara hans melodi.

”Street fighter V” släpps till Playstation 4 och pc. Något lanseringsdatum har inte avslöjats ännu.

Kategorier pc, ps4 | Kommentarer

Den här ”Super Mario world”-banan kommer att få dig att må illa

av Jonas Högberg

Vill du se en stjärna, se på Youtube-användaren PangaeaPanga. Hen har skapat världshistoriens kanske svåraste ”Super Mario world”-bana.

Genomspelningen är (givetvis) gjord med hjälpprogram, men det hindrar inte resultatet från att framstå som utomvärldsligt. Uppenbarligen ska alla vägghopp och andra märkliga tricks som PangeaePanga utnyttjar vara glitchar som finns i det ursprungliga ”Super Mario world”.

Klippet är 8 minuter långt så kom förberedd. Du kommer nämligen ha ont i magen varenda sekund.

Kategorier mod, Nöje, retro | Kommentarer

Sega förvägrar oss ännu en spelskatt

av Alfred Holmgren

Vi vet fortfarande inte om nya ”Yakuza”-kapitlet ”Ryū ga gotoku zero” någonsin kommer till Sverige. Men efter att ha sett en timme av spelet kommer du hålla med oss om att det borde göra det.

”Ryū ga gotoku zero” släpps till Playstation 4 och Playstation 3 den 12 mars – men bara i Japan.

Kategorier ps3, ps4 | Kommentarer

Tung atmosfär i Tale of Tales nya spel ”Sunset”

av Jonas Högberg

Indiespelstudion Tale of Tales har hyllats stort för sina konstnärliga spel (”The path”, ”Bientôt l’été” och ”The graveyard”, bland annat). Nu är de snart aktuella med thrillern ”Sunset” som handlar om en städerska i ett sydamerikanskt land där en omskakande revolution är på vippen att bryta ut.

Hela äventyret äger rum i en lägenhet som ska städas en gång i veckan. Förutom att faktiskt utföra dina plikter kan du även interagera med föremål i hemmet och på så sätt skapa en relation med lägenhetens ständigt frånvarande ägare som på ett eller annat sätt tycks vara involverad i revolutionen.

Trailern ovan vittnar om ett stämningsfullt spel där en förförisk skymningssol och charmig 1970-talsestetik agerar ögongodis.

”Sunset” släpps någon gång i vår till pc, Mac och Linux.

Kategorier linux, mac, pc | Kommentarer
Sida 1 av 182
 • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB