Så här ser nya Sherlock Holmes-spelet ut

av Jonas Högberg

”Sherlock Holmes: Crimes and punishments” kryper närmare sin release. Ovan ser du 20 minuter imponerande gameplay från spelet. Jag blir väldigt, väldigt sugen på att få leka detektiv.

”Sherlock Holmes: Crimes and punishments” släpps till pc, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 och Xbox One den 2 september.

Kategorier 360, pc, ps3, ps4, wii u | Kommentarer

Bioware gör skräckspel

av Jonas Högberg

Bioware, som ju är mest kända för sina fina rollspel, har ett skräckspel i pipelinen. Vad spelet heter eller vad det handlar om vet vi inte än, men antagligen kommer Bioware avslöja dessa detaljer på spelmässan i Köln i augusti. Ovan ser du den mystiska teasertrailern.

”Destiny” och sju snygga vyer

av Jonas Högberg

Du är antagligen redan upptagen med att spela ”Destiny”-betan. Om inte bör du kolla in filmen ovan som visar upp de sju skönaste vyerna från spelet.

Och när du busvisslat klart bör du läsa vår förtitt av spelet här.

”Destiny” släpps till Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 och Xbox One den 9 september.

Kategorier 360, ps3, ps4, Xbox One | Kommentarer

Oro för ”Mighty no. 9”?

av Jonas Högberg

”Mega Man”-inspirerade plattformaren ”Mighty no. 9” har fått en ny trailer – och ett nytt utseende. Tyvärr ser den nya estetiska stilen fruktansvärt trist ut. Förhoppningsvis hinner Keiji Inafune och company ändra sig ännu en gång.

”Mighty no. 9” släpps till Linux, Nintendo 3DS, Mac, pc, Playstation 3, Playstation 4, Playstation Vita, Xbox 360, Xbox One och Wii U april 2015.

Känslor och psykologi i ”Fifa 15”

av Jonas Högberg

Det här gillar jag. EA Sports har satsat stort på känslor och psykologi i årets ”Fifa”. Det här kommer givetvis ge upphov till personliga rivaliteter på planen, men det kan också yttra sig på många andra sätt. Om en spelare till exempel bränner många målchanser blir lagkamraterna allt mer besvikna på hans insats.

Spontant känns det som ett klockrent tillskott.

”Fifa 15” släpps till Playstation 3, Playstation 4, Playstation Vita, pc, Xbox 360, Xbox One, Nintendo 3DS och Wii den 26 september.

Kategorier 360, 3ds, pc, ps vita, ps3, ps4, wii, Xbox One | Kommentarer

Counterstrikeprofilen blev friad till – i direktsänd match

av Jonas Högberg

 


Watch live video from Lejonhyndan on Twitch

Sara ”Lejonhyndan” Nilsson var mitt uppe i en direktsänd Counterstrikematch.

Då friade hennes sambo – via chatten.

– Jag blev så chockad och kände hur tårarna kom direkt, säger hon.

 

Sara Nilsson, 25, har 11 000 prenumeranter som följer hennes framfart i dataspelet Counterstrike, CS, under aliaset ”Lejonhyndan” via livestreamingtjänsten Twitch. Hon bloggar även om sitt spelande på Moore.

Under lördagsnatten kunde hennes följare se henne få frågan om att bli fru Lejonhyndan under en direktsänd spelomgång.

Sara Nilssons sambo John Sandbladh, 26, skrev under sitt alias ”Laserkavaj” en fråga i chatten: ”Vill du gifta dig med mig?”.

– Jag trodde först att det inte var på riktigt, att det var någon annan. Sedan när jag såg att det var min sambos nickname så förstod jag att det var på riktigt. Jag blev så chockad först, fastän vi har pratat om det blev jag tagen helt på sängen. Jag blev helt tagen på sängen och chockad, jag kände hur tårarna kom direkt, säger hon.

Tänkte: ”Shit, vad ska jag göra nu?”

I klippet från direktsändningen faller tårarna, hon begraver sitt ansikte i händerna och vet inte riktigt vart hon ska ta vägen.

– Jag satt ju live också, alla människor satt och kollade på mig. Jag tänkte: ”Shit, vad ska jag göra nu?”. Och så tog det skitlänge innan jag ens fick ur mig ett ja. Det var härligt, säger hon.

Hennes sambo satt en våning upp med parets åtta månader gamla dotter. Sara Nilsson sprang upp för att krama och pussa på sin blivande make.

– Vi skrattade och jag grät. Försökte torka men det bara kom mer, säger hon.

Och sedan gick du tillbaka och spelade?

– Ja, sen spelade jag en match till efter det. Han tycker om när jag filmar så vi sa att vi kör en match så kan vi hitta på något sen, för lillan var fortfarande vaken. Men det gick inte så bra, jag kunde inte alls koncentrera mig. Jag har nog aldrig spelat så dåligt, säger hon.

Paret, som bor utanför Piteå, har varit förlovade i fyra år. De har två barn tillsammans och har redan börjat planera inför bröllopet som de vill ska äga rum senast nästa sommar.

CHRISTOFFER NILSSON

Kategorier nyhet | Kommentarer

Klassisk skräckspelsserie på väg till Wii U

av Jonas Högberg

Nya ”Fatal frame”-spelet ”Zero: Nuregarasu no miko” släpps om några månader till Wii U i Japan. Frågan är om det något obskyra spökplåtarspelet har en chans att nå butikerna här i Europa. ”Fatal frame IV”, som släpptes till Wii, nådde aldrig utanför Japans gränser.

Om spelet dyker upp här kommer vi att kunna använda Wii U-kontrollen som kamera, vilket onekligen låter spännande.

”Zero: Nuregarasu no miko” släpps till Wii U den 27 september i Japan. Det är oklart om spelet lokaliseras till Sverige.

Kategorier wii u | Kommentarer

”Minecraft” får en ”ärlig” trailer

av Jonas Högberg

Youtube-kanalen Smosh Games har ett skojigt segment som kallas Honest Game Trailers där de belyser spel ur ett mer humoristiskt perspektiv. Nu har ”Minecraft” fått sig en släng av sleven. Mycket av det som sägs är givetvis på pricken – som att det är spelaren själv som är skurken i berättelsen!

Kategorier Nöje | Kommentarer

”Tekken 7” utannonserat!

av Jonas Högberg

Nej, det ser inte ut att bli något ”Tekken vs Street fighter”. Men ”Tekken”-fansen kan i alla fall trösta sig med nyligen utannonserade ”Tekken 7”. Vilket, om vi får tro trailern ovan, marknadsförs som ”den sista striden”.

I nuläget finns ingen information om plattformar eller släppdatum, men Namco Bandai har för avsikt att tillgängliggöra mer info den 25 juli.

Sida 1 av 167
 • Tjänstgörande redaktör: Victor Lindbom
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB