Startsida / Inlägg

Stahre till Molde?

av Markus Wulcan

Ja, vad fan, är det silly season-tider så är det.

Det här är inte min story, men det är inte ett dugg förvånande om Molde vill ha Mikael Stahre på momangen.

Stahre är verksam i en skandinavisk storklubb och har ett bra cv, klart att han är intressant för många klubbar. Och Molde har tydligen pengar så det skriker om det och det är inte det sämsta om man vill bygga en bra fotbollsverksamhet.

Det finns ingen anledning att ifrågasätta min gode vän och kollega Oskar Månssons uppgifter. Skriver han att Stahre finns högt upp på Moldes lista så finns Stahre högt upp på Moldes lista. Med flickvän från Norge är han att betrakta som mer än halvnorsk, den gode Oskar.

Däremot är jag klart skeptisk till vår rubrik ”nära att lämna Blåvitt”, tror det är en bra bit ifrån, men det är som sagt inte jag som sitter på infon i den här storyn.

Jag snackade med Stahre precis innan jag körde igång med ett monsterpass på Crossfit Gårda, allt för att komma till rätta med viss bukfetma, och han lät hur uppriktig som helst när han sa att han inte hört ett pip från Molde och att han bara förhåller sig till sitt avtal med Blåvitt, som löper ut efter säsongen.

Däremot är det inte alls otänkbart att Molde har hört av sig till Stahres agent och gör ett seriöst försök, men det är en ren gissning från min sida.

Tror att det ska väldigt, väldigt mycket till om Blåvitt ska släppa iväg sin huvudtränare i nuläget. Förutom att klubbarna måste komma överens om ekonomisk kompensation så måste Blåvitt ha ett vettigt alternativ till Stahre. Om vi ska fortsätta att spekulera lite så är det väl inte otänkbart att Alf Westerberg flyttas upp eller att Håkan Mild slår en signal till arbetslöse Jörgen Lennartsson, som ju dessutom bor i stan. Frågan är hur supportrarna skulle ställa sig till den senare gubben med tanke på att han varit i Elfsborg och inte minst hanteringen av Robin Söder, även om det runnit en hel del vatten under broarna sedan dess.

Men stalltipset är att Mikael Stahre kör på i Blåvitt.

********

Lite surr om Rosenborgs ”bad boy”-dansk Nicke Bille Nielsen också. Jag har hört att uppgifterna om Blåvitts intresse för anfallaren är mer än ett löst rykte och det bekräftas också av den här artikeln i norska Aftenposten.  Enligt den har klubbarna redan haft kontakt.

Jag lär få anledning att återkomma i de här frågorna.

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB