Startsida / Inlägg

Hysén-gate

av Markus Wulcan

Herregud, alltså. Vad är det med folk?
Knappt hade den här nyheten om Tobias Hysén hunnit publiceras innan det börjades gnälla.
Anfallsstjärnan har förlängt sitt kontrakt med Shanghai SIPG till och med säsongen 2016.
Han går från en nettolön på cirka 6,5 miljoner kronor per år till omkring 14 millar efter skatt.
Höjningen sker per omgående vilket innebär att han tjänar ganska prick 20 miljoner på att stanna i Kina ett enda år till än vad det vad sagt från början.
Det är ett sinnesjukt högt belopp som det inte går att säga nej till. Oavsett vad man har sagt och lovat tidigare. Saker och ting förändras i livet, det är inte mer med det. Nu har Tobbe förmodligen tryggat försörjningen för flera generationer Hysén. Visst, han var inte direkt fattig innan och hade klarat sig livet ut ändå, men 20 millar extra för ett enda år extra?! Kom igen.
Nu heter det att han ”pissar på Blåvitt”. Ursäkta, men vilket jävla trams. Var inte så förbannat naiva. Hur hade ni gjort i samma situation, handen på hjärtat?
Vad spelar det för roll om han är 34 eller 35 när han kommer hem till Blåvitt? Och platsar han ens om det blir aktuellt?
Och tro mig, OM det blir spel i Blåvitt i framtiden kommer han förstås inte att kräva en monsterlön. Dessutom vill han jobba med klubbens ungdomar i framtiden. Är inte det värt något?
Vi pratar om en kille som älskar IFK Göteborg sedan barnsben, som gjort så mycket för föreningen, både på och utanför planen. Som alltid stått upp när det blåst snålt och varit ett mycket bra ansikte utåt. Han har tackat nej till fina pengar tidigare när han bodde i Göteborg, men valde att stanna.
Sedan kom en gyllene chans att casha in på ålderns höst, och vem kan klandra honom för att han tog den för sig själv och sin familjs skull? Bortsett från pengarna även ett äventyr och minne för livet. Och barnen Lucas och Lion lär sig dessutom ett andraspråk (engelska) på köpet vilket förstås är väldigt värdefullt.
Dessutom är Svennis ny tränare och familjens sociala liv är avsevärt bättre än i fjol.
Allt sammantaget: klart som fan att man tar chansen och stannar ett år till.
Sedan ska det sägas att många av IFK Göteborgs supportrar verkligen unnar Tobbe allt det här och inte har några som helst problem med att han stannar i Kina över 2016.
Tobias Hysén förtjänar all respekt.
Nu har jag rutit färdigt.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Olle Stefansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB