Startsida / Inlägg

Inför cupfinalen – Lennartsson och korven

av Markus Wulcan

Sitter ni ner?
Det är nog bäst, för det här är en berättelse av det starkare slaget.
Var uppe på Kamratgården i morse och gjorde lite jobb inför cupfinalen mot Örebro.
Surrade lite med Jörgen Lennartsson och fick direkt ett gäng pikar för att jag inte varit där på ett tag (på grund av livet), men när det väl var överstökat gick vi omedelbart in på de lite tyngre ämnena.
Jag frågade Lennartsson om han känner till halv special-traditionen som inrättades för två år sedan när Blåvitt vann cupen senast. Då såg det ut så här på Kamratgården:

IMG_9133IMG_9126IMG_9130Många hungriga profiler. C More-Pontus, Bajen-Philip, ++++-Emil (är det väl??) FCK-Ludde, Randers-Joel, ROBIN SÖDER och Prioritet-Nisses kompis.

Men denna tradition verkar Jörgen Lennartsson helt ha missat.
– Halv special? Det visste jag faktiskt inte. Men jag kan säga att jag aldrig har förstått mig på potatismos och bröd ihop. Reine Almqvist försökte bjuda mig på det en gång, men nej, det gillade jag inte. Men har man traditioner ska man följa det, men det behöver vi inte tänka på nu för vi har 95 minuters hårt jobb framför oss.

******************
Troliga startelvor:

Blåvitt 4-4-2 från höger

John Alvbåge
Emil Salomonsson Mattias Bjärsmyr Thomas Rogne Haitam Aleesami 
Jakob Ankersen Sebastian Eriksson Gustav Svensson Sören Rieks 
Mikael Boman Lasse Vibe

Örebro 4-4-2 från höger
Oscar Jansson 
Patrik Haginge Eidur Sigurbjörnsson Erik Moberg Logi Valgardsson 
Ahmed Yasin Nordin Gerzic Robert Åhman-Persson Karl Holmberg 
Marcus Pode Daniel Gustavsson

Risk för underskattning? Det tror jag verkligen inte.
– Vi är laddade till tusen och ska visa vem som ska ha den här titeln. Det var det här jag kom hem för, sa Sebastian Eriksson.
*************
Gustav Engvall lär förstås få nöja sig med ett inhopp på sin höjd. Långtifrån matchform av naturliga skäl.
Ska bli skoj att se hur det går för Nordin Gerzic. Han har ju precis som hela Örebro haft en tung vår.
– Han måste upp och prestera på en betydligt högre nivå och det vet han om, säger Alexander Axén.
Kommer ett knäck med ÖSK-tränaren i morgon på en stor sajt nära er.
**************
På tal om Jörgen Lennartsson: var tvungen att ta ett snack med twitterprofilen Matte i hamnen. Ni vet han som håller mer på Blåvitt än vad Håkan Mild gör. Men Matte i hamnen hotade ju i höstas att byta till Bajen om det blev Lennartsson i stället för Stahre. Nu låter det annorlunda när jag når truckföraren från Lysekil på telefon.
– Jögga? Han är ju kung så klart! Det jag menade var att Lennartsson och Stahre var för lika och att man kanske borde tagit in en sådan som Peter Gerhardsson i stället. Men Jögga gör ett kanoooooonjobb (dialektalt), det måste jag säga. Nu kommer det en båt med virke här så jag har inte tid att prata med dig längre. Det blir guld i höst förresten och Rogne är också kung! Hej med dig! säger Matte i hamnen och man riktigt hör hur det skriker till om truckdäcken innan han lägger på och fräser iväg mot nya uppdrag i gryningen.
*************
Snappade förresten upp en lite intressant grej i dag. Blåvitt var väldigt intresserade av skyttekungen Alhassan ”Crespo” Kamara i vintras och hörde av sig till Örebro. Men prislappen? Örebro tackade nej till ett bud på 1,5 miljoner euro från Málaga och då fattar ni att IFK Göteborg inte kunde lösa den affären. Nu sägs också Malmö FF vara intresserade av den långtidsskadade anfallaren som ju blir billigare i takt med att kontraktet närmar sig sitt slut (jag tror att det går ut efter nästa säsong)
Blåvitt har för övrigt trappat upp anfallsjakten nu. Lasse Vibe har tydligt meddelat att han vill byta klubb i sommar, om nu någon mot förmodan skulle tro något annat.

*************
Uppförsbacke med Elisedal nu i division 7 A. Två raka förluster och snart ryker väl tränaren.
Ni som intresserar er för de lägre serierna i Göteborg kan läsa en liten intervju med mig på Sveakurds hemsida här
Vi torskade mot ett mycket duktigt och trevligt Sveakurd med 5-0 i går. Stommen består av spelare från Gunnilse i division tre och en mittback kommer från Qviding i division 1. Då blir det tufft förstås, men vi kommer igen. Inom ett par år spelar Sveakurd ett par snäpp upp i seriesystemet, var så säkra.
Det verkar förresten inte vara alls så mycket stök i den här serien som jag tidigare trott och skrivit. Andalus som vi förlorade mot i förrförra omgången bjöd på saft och bullar (!) efter matchen och Sveakurd uppträdde exemplariskt på alla sätt och vis. Det ska vara kul med fotboll!

*************
Får verkligen tacka GT:s Henrik Leman för de här fina orden apropå GuldsköldenSvenska Fans årliga omröstning:
”Sportjournalist: Markus Wulcan.
Konkurrent eller ej, han har dominerat den blåvita scenen, lett nyhetsarbetet, och eftersom det inte finns någon kategori kallad ”Årets sportreporter” så får Mackan priset för alla kategorier. Något ska han ha för att han varit min taxichaffis ett par gånger … Skämt åsido, det har givetvis inte ett skvatt med saken att göra, men kan man vara vass nyhetsjournalist. hitta bra vinklar utan att töja på sanningen, förbi en människa som har spelare och ledares förtroende, då gör man något rätt.”

De raderna gjorde mig väldigt glad.
******************
Ta hand om er och ha en fin helg, hörni.
Och glöm inte att träna, det mår man bra av.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Olle Stefansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB