Spelarbloggen

med Hans Eskilsson

Startsida / Inlägg

071030 Farbror Eskil i Stockholm

av Hans Eskilsson

Jag är på plats i Dublin. Jag fick sällskap av trevlige pokerspelaren Johan Storåkers på planet och vi snackade bort stora delar av annars seg flygtid. Efter incheckning på hotelet så fastnade jag lite vid burken för de visade en eftersändning av Glasgow Rangers-Celtic som är en av mina absoluta favoritmatcher att beskåda, jädrans vad det smäller i närkamperna och vilken intensitet. 3-0 till Rangers men det visste ni väl redan. Därefter tog jag en långpromenad så att jag fick blåsor under fötterna. Jag gick runt i Dublin och floden Liffey i ett par timmar. Det pågick samtidigt ett maraton som jag tittade på. Jag samtalade med en svensk under loppet. Han hade svensk flagga på tröjan så jag hejade på honom och vi började snacka( han tog en liten paus och gick om ni undrar). Han var 71 år och gjorde sitt 49:de maraton. Förra månaden sprang han Berlins maraton. Han var på väg mot runt samma tid fem timmar. Han var boende i Stockholm men ursprungligen från Emmaboda. Det var en sammanfattning om vad vi hann med att prata om innan han satte fart igen. Imponerande!!!

Apropå maraton så har jag en liten historia från detta ämne. Min far som för övrigt också är 71 år sprang Stockholm maraton för ett antal år sedan tillsammans med sin äldre bror med det enkla namnet Eskil Eskilsson(i min släkt krånglar vi inte till det). Efter loppet så hittade inte min pappa och det övriga sällskapet Eskil. Eskil, som vid denna tidpunkt var runt 60 år, var inte direkt världsvan och hade inte varit utanför Jämtlands gränser så många gånger. Till slut så hittade några poliser en ensam lite förvirrad man gående vid vägen med löparkläder. Det var Eskil som berättade att han hade gått vilse efter loppet. Poliserna undrade var han bodde under Stockholm maraton och Eskil kom bara ihåg att det började på S. De hjälpsamma poliserna körde sen runt Eskil till Solna, men där var det inte. Därefter Sollentuna men där var det inte heller. Då kom Eskil äntligen på var det var han bodde, nämligen Zinkensdamm!!!!

Eskil som var skogshuggare var inte typen som klagade direkt. Han hade i samma lopp brytit ett ben i foten efter 5 kilometer men ändå fullföljt hela loppet och fick sen gå i gips ett par månader. Eskil som tyvärr inte lever längre var aldrig aktuell som en av kandidaterna till årets gnällspik. Han var också min absoluta största supporter när det gäller fotbollen. Även om jag gjorde min sämsta insats genom tiderna i en match så tyckte han efteråt att jag hade varit bäst på plan. Han fick en Sporting tröja av mig från Portugaltiden och jag tror jag aldrig såg honom i en annan tröja efter den dagen.

Jag ska snart åka iväg till casinot och registrera mig. Turneringen börjar kl 14.00 men jag vet inte än om jag börjar idag eller imorgon. Men ni kan förvänta er rapporter här på Expekts hemsida om hur det går för mig i turneringen!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB