Spelarbloggen

med Hans Eskilsson

Startsida / Inlägg

13 mars. Ingen tur med damer!!!

av Hans Eskilsson

Jag var ju ledig från spel igår och den dagen utnyttjade jag till lite shopping för barnens räkning. Jag unnade mig själv en timmes massage på eftermiddagen. Därefter tittade jag lite på Bayern München-Anderlect på tv:n. Sedan blev det drygt 8 timmars sömn.

Utvilad åkte jag iväg till kasinot för dag 2. Det var 130 spelare kvar av 359 startande. 32 priser stod på spel. 610 000 euro i förstapris. Jag hamnade på ett bord där jag kände till Andreas Hagen och Julian Thew(Julian var shortstackad och åkte ut i första handen mot just Andreas, K5 mot Andreas AK). Det satt också en trevlig svensk vid namn Christian Öman vid bordet trots att han var Djurgårdare!!!

Nivå 9, blinds 400/800 ante 100

Jag spelade inte en hand de 13 första händerna. Trots det så vann jag en pott när jag fick en walk på min big blind.

Första potten jag spelade var i min big blind. En norrman på position 2 höjde till 2300. Jag synade med AJ. Floppen var A87. Jag checkade och norrmannen betade 3500. Jag checkraisade till 8000. Han synade. Jobbigt läge. Turn 3. Jag hade nu 10000 kvar. Jag såg ingen anledning att beta nu för hade jag ställt in så hade jag troligen bara fått syn av en bättre hand. Bättre att han får beta istället och att jag därefter ställer. Jag checkade och han betade 3500. Jag ställer som sagt och han vek ner handen.

Mycket bra start för nu var jag uppe i 34800. Jag får 10 minuter senare byta bord. Jag hamnar på ett bord där jag inte känner till någon men det satt två svenskar där.

Den ena svensken höjer första potten när jag har BB. Jag foldar 23. Handen efter höjer han igen till 2000. Direkt efter sitter bordets chipleader och slår om till 7000. Jag sitter på SB två positioner efter och hittar två damer. Återigen ett svårt läge. Men jag tror att jag leder. Problemet är att jag inte hunnit få någon information om bordet. Svensken har höjt i båda potterna. Jag anar att han varit aggressiv och höjt ofta. Han har också många 100 markers chips vilket kan betyda att han vunnit många potter. Jag anar också att chipleadern som är i position mot honom vill utnyttja detta. Det är 11000 i potten och jag har 33500 kvar. Jag väljer att gå all-in. Svensken lägger sig snabbt men den sydländske chipleadern börjar räkna chips. Han synar och jag blir rätt nöjd när jag ser AK unsuited. 75000 i potten. Jag är marginell favorit och vinner jag den här ligger jag på topp 10 med exakt 100 spelare kvar. Snuskigt viktigt med andra ord. Det första kortet jag ser är ett katastrofalt ess. Uppgivet ser jag turn och river utan att en dam dyker upp.

Efter att ha gnetat i nio timmar så avgörs allt på några sekunder och jag är ute ur Polish Open som denna EPT även kallades. Tungt, tungt……….

 

Nu får jag istället hålla tummarna för Pelle Högbom(som står med andranamnet Mikael i resultatlistorna) som jag har 5% i. Om man skulle utse en svensk satellitkung så måste han ligga ruskigt bra till. Han har kvalat in till denna turnering. Han kvalade in till Bahamas i januari. Han har vunnit ÅTTA paket till San Remo om tre veckor, två till Monte Carlo i april och två till WSOP i Las Vegas i sommar. Imponerande!!!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB