Spelarbloggen

med Hans Eskilsson

Startsida / Inlägg

24 april. Så gick dag 1 i SM!

av Hans Eskilsson

Så var det dags för SM i Texas no-limit. Omaha tävlingen kvällen innan gjorde att jag låg efter lite i sömntimmar men kändes ändå riktigt kul att få spela en tävling där man känner så många av deltagarna. Dag 1 var uppdelad på två speldagar och jag spelade den första. 128 spelare och 10000 i startstack.

Nivå 1. Blinds 25/50

Jag började dåligt, synade en höjning med JT suited i position. Flopp T42. Jag synade ett 300 bet. Turn 6 och jag synade återigen ett 300 bet. River K och motståndaren betar 500. Jag lägger mig och han visar en kung. Med facit skulle jag givetvis slagit om på turn men jag ville hålla potten låg.

Därefter höjde jag till 275 på knappen efter att en spelare limpat. Jag hade mediokra AJ men trodde mig kunna utnyttja positionen. Floppen var T93. Motståndaren checksynar mitt 525 bet. Turn 5 och han checksynar igen mitt 1025 bet. Jag gjorde alltså ett andra skott trots min svaga hand. På river kommer en tia till och motståndaren betar nu 3500. Tian är ju ett riktigt bluffkort och hans kraftiga bet stämmer mycket väl in på en bluff. Men det är ju egentligen bara QJ jag slår med min pisshand. Jag skulle också kunna ställa men det hade bara varit med 3000 till. Jag viker handen och jag frågade honom senare när han hade åkt ut och han sa att han hade QJ. Ridå…

Jag synar en höjning med KT suited i big blind, tre spelare. Flopp T62 med två spader. Jag har hjärter. Preflopphöjaren betar 825 och jag synar ensam. Turn spader dam och båda checkar. River ruter 4. Jag checkar och han betar 1025. Jag synar eftersom det är så mycket i bettingmönstret som talar för att min hand kan vara bäst. Om han inte har en färg eller spader ess med dam eller tia så var hans check på turn ologisk. Han visar lite överraskande QQ och jag är nu nere på 5600 efter nivå 1.

Nivå 2. Blinds 50/100

Två spelare har limpat och jag limpar också på knappen med 89 i spader. Fem spelare ser floppen TT7 en spader. Tredje spelaren som talar betar 200. Jag minihöjer till 400. Detta för att kunna få honom att checka på turn och ge mig ett grattis kort. Han synar ensam och turn är spader 4. Han betar dock fjuttiga 200 igen och jag synar såklart. River spader 3 som ger mig färgen. Han checkar och jag betar 1550. Han synar och visar AT. En fin pott till mig och jag kan påbörja min klättring uppåt.

Sista potten på nivå 2 så höjer jag till 325 i position två med AK suited och spelaren direkt bakom synar som ensam spelare. Floppen blir A92 och jag satsar 650. Motståndaren slår om till 1650. Jag har 7000 kvar. Jag analyserar. Han kan ha AK för split och jag kan då ge honom ett tufft beslut genom att ställa. Han kan också ha ett svagare ess men vara den typen av spelare som inte kan lägga topp par. Jag kan givetvis ligga under också men kommer ändå gå ända in i kaklet med den här handen. Jag väljer att ställa men han viker sig. Han hade AJ men var, tyvärr för mig, spelaren som kunde göra en läggning med topp paret. Återigen med facit så hade jag nog kunnat fiskat ut lite mer om jag hade spelat handen lugnare. Exempelvis med syn på flopp. Då trolig rundcheck på turn och jag betar på river och han synar. Men då med risk att han träffar knekten. Hursomhelst så hade jag exakt 10000 igen efter ”tvåan”.

Nivå 3. Blinds 100/200

Första potten på nivå 3 får jag två svarta nior och höjer till 600. Min vän Christer Björin som har kommit till vårt bord synar. Floppen kommer 78T alla spader. Jag har således öppet färgstegedrag. Jag checkar och så gör även Christer. Turn hjärter 7. Jag betar nu 1500 och får potten.

Två spelare limpar och jag synar på knappen med A7 i hjärter. Fem spelare totalt ser floppen KQ5 med två hjärter. En spelare betar 1000 och jag synar. Turn en vacker hjärter 4. Motståndaren (Per Akre) checkar och jag betar 1200 men Per lägger sig.

Lite senare limpar jag bara med AK. Mikael Johansson var halvshort bakom men synar. Kenneth Engström höjer till 800. Jag väljer att bara syna. Mikael synar också. Flopp 962 och rundcheck. Turn 9 och Kenneth betar 1000 i sista position. Jag synar och Mikael lägger sig. River Q och Kenneth betar nu 3000. Återigen en möjlig bluff men jag väljer att lägga handen. Kenneth sa sig ha en riktig monsterhand men vilken pokerspelare kan man lita på när det gäller påstådda händer när man vet att det lika gärna kan vara att de vill bygga på sig en image. (Kenneth var dock en riktigt trevlig jävel)

Jag får TT i UTG och limpar bara. Sex spelare ser floppen AT3 med två hjärter. Jag betar ut 1000 och får en syn. Turn klöver kung och jag betar 2000. Motspelaren synar igen med ett troligt hjärter drag. River klöver dam. Nu är det tre klöver på brädan och en knekt ger honom stegen. Jag hinner knappt fundera om jag ska beta ifall han checkar då han muckar sin hand direkt. Överraskande men skönt!! 13000 exakt efter nivå 3.

Nivå 4. Blinds 100/200 ante 25

Kenneth Engström limpade och jag höjde till 800 i sen position. Kenneth synade som ensam spelare. Floppen kom 543 och vi checkade båda. Turn 2 och Kenneth betar 1000. Jag synar. River T och Kenneth checkar. Jag tror att Kenneth är rädd för en sexa och att det är split pott och vill ge honom lite huvudvärk och gör ett kraftigt överbet på 6000. Han lägger sig dock och sa sig ha KK. Jag fortsätter sen med att ha kalla händer och hade 12675 efter nivå 4.

Nivå 5. Blinds 150/300 ante 25

En spelare limpar och jag synar i small blind med A2. Tre spelare ser floppen AJT. Limparen betar 800 och jag synar. Turn 7 och han betar nu 1500. Han har spelat stabilt tidigare och varit tight så jag väljer att lägga handen. Återigen ett svårt beslut men som jag tror var det rätta. Korttorkan fortsätter och jag har 11450 efter ”femman”.

Nivå 6. Blinds 200/400 ante 50

Här började jag med flax. Helena Forsell hade kommit till vårt bord och var shortstackad med ungefär 3500. Hon ställde in och jag synade med TT. Hon visar QQ. Men eftersom hon är Djurgårdare så anstränger jag mig extra mycket och lyckas påverka pokergudarna att ge mig en tia på floppen och Helena åker ut. Ledsen Helena men hade du varit Bajare hade nog din hand stått!!! Skämt åsido, jag vet hur trist det är att åka när man är stor favorit att vinna handen.

Jag höjde till 1200 med 55. Båda blindarna synade. Flopp 346 och jag betar 2600 och får potten. 18675 efter nivå 6.

Nivå 7. Blinds 300/600 ante 50

Bordsbyte och jag hamnade på samma bord som bland annat sympatiska Dan Glimne. Dessutom fick jag den bästa platsen för att kunna se en tv som visade Barcelona-Manchester United i semifinalen av champions league. Kanske inte så lyckat om man ska vara ärlig för en fotbollsdåre som jag om man ska spela sin bästa koncentrerade poker. Korttorkan fortsätter och jag har efter snart 7 timmars spel fortfarande inte haft JJ,QQ, KK eller AA. Nu höjer jag upp på knappen till 1800 med J9. BB synar. Flopp AJ3 och rundcheck. Turn 9 och jag betar 2400 men får inget svar. 16475 efter nivå 7.

Nivå 8. Blinds 400/800 ante 50.

Vi var nu bara runt 50 spelare kvar av de 128 som startade dagen. Jag hittar AQ i BB efter att en spelare höjt upp till 2400. Jag funderar på att reraisa men väljer den konservativa vägen och synar. Floppen är T52 med två ruter. Jag har ingen ruter. Motståndaren betar 3500. Jag funderar och har svårt att tro att floppen hjälpte honom. Jag har en stark känsla av att han har en svag hand. Jag tänker att han kan ha AK,AQ,KQ,AJ eller ett lägre par än TT som han bör lägga om jag ställer. Jag går på min tro och gör ett för mig väldigt våghalsigt spel och ställer. Blixtsyn och jag förstår att jag så gott som är ute. Hoppet seglade dock upp när visar JT, visserligen i ruter men fyra outs i allafall. Två blanka kommer dock och jag är ute. Så här i efterhand är det bara att erkänna att det var ett dåligt beslut jag tog även om man ibland måste gå på magkänslan. Jag hade troligen fått potten om jag slagit om kraftigt preflop. Men jag har den här gången bara mig själv att skylla.

En tröst i bedrövelsen var att Micke Norinder vann Omaha SM och att jag hade 5% i honom. Tack Micke och stort grattis!!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB