Spelarbloggen

med Hans Eskilsson

Startsida / Inlägg

11 augusti. Vardagen är tillbaka!

av Hans Eskilsson

Från och med idag så känns det som man är tillbaka lite mer i vardagen igen efter semester med familj och barn runt om i Sverige. Sverige är bara för underbart på sommaren och efter 16 dagar i Las Vegas så vill man inte missa mer av den svenska sommaren genom att resa iväg långväga. Nu lämnade vi visserligen landet igår om än marginellt eftersom vi var på kryssning till Åland. En timme hann jag promenera runt i Mariehamn på lördagsmorgonen medan övriga familjen låg kvar i hytten och sov. Jag var effektiv och hann bland annat att se IFK Mariehamn nybyggda läktare. Två minuter innan båten avgick var jag ombord igen, onödigt med marginaler!!

 

Turistrapport: Följande svenska orter avverkades under veckan: Linköping, Borås, Göteborg igen, Marstrand(underbart), Stenungsund och Skärhamn. Givetvis blev det även en hel del fotboll live.

Hammarby-Ljungskile på söndagen , Elfsborg-GAIS på måndagen och åter Elfsborg på torsdagen i svenska cup matchen mot Kalmar. Yngsta sonen Williot som är 4 år och fotbollstokig var med på alla tre matcherna. Han hade Hammarby tröjan på sig vid alla tre matcherna men det hindrade inte honom att heja på Elfsborg. Men han verkar vara en medgångssupporter för han bytte till Kalmar när Elfsborg fick stryk.

 

Det var första gången jag var på Borås arena och det var en positiv upplevelse. Det var en riktig mysig och intim fotbollsarena, branta läktare och inbyggda hörn. Det känns kul att det äntligen börjar hända något på arena fronten i fotboll som så länge varit eftersatt i Sverige.

Jag åkte även förbi den nya arenan som byggs i Göteborg nu och den såg ut att bli riktigt häftig. Det lilla som jag såg tyckte jag att den påminner om Bröndbys arena.

 

Jag stannade även till på Skärhamns idrottsplats. Jag älskar att stanna till på ortens idrottsplats och få mig en insyn. Nu hade jag tur och träffade en av Skärhamns spelare som var där och gav mig en rundvandring. Skärhamn spelar ju i söderettan och har många spelare som bor i Göteborg. Dessa spelare har möjlighet till sovplatser i en stor byggnad i anslutning till planen. Denna byggnad i tre våningar hade också en inomhusplan med konstgräs, mycket imponerande hemmabygge på den nivån. Dessutom fanns en B-plan och grusplan. Imponerande förutsättningar på en sådan pass liten ort. Hammarby spelade för övrigt en allsvensk match där mot Västra Frölunda på hösten 1995 när det var strejk på kommunala idrottsplatser.

 

När jag var och kollade på Elfsborg noterade jag att matchens bästa spelare i Elfsborg fick nyttja en Porsche Cayenne nästkommande vecka. När jag spelade i Norrköping fick jag betala för att köra en Renault femma som hade ett Lorangamärke(läskedryck) som täckte hela motorhuven. Jag föddes tydligen 10-20 år för tidigt!!!

 

Jag kan inte annat än imponeras av Elfsborgs defensiv och Kalmars offensiv. Jag undrar hur följande lag skulle klarat sig mot Basel i Championsleague kvalet om jag tillåts fantisera lite: Målvakt och backlinje från Elfsborg. Offensiven från Kalmar med brödratrion Elm och Ingelsten kryddat med innerfältet från Hammarby med Louay Chanko och Petter Andersson. Jag vet att jag är färgad som tryckte in två Bajenspelare. Om man vill hålla sig till bara Kalmar- och Elfsborgspelare så är Anders Svensson inget dåligt alternativ och så finns ju även underskattade Henrik Rydström. Visserligen måste man tillhöra laget för att med säkerhet kunna bedöma men jag har uppfattningen att Rydström är en sådan som alla lag behöver och som gör oerhörd nytta i en grupp med sin inställning och som gör varje träningspass till ett mindre krig och inte accepterar att någon spelare ”såsar” (dessutom har han en grymt bra blogg).

Pokern rullar på bra och juli blev en +2 månad. Det är jag nöjd med eftersom det blev lite mindre spel i semestertider. Augusti har också börjat bra och det lär bli lite mera spel på nätet nu närmsta tiden. Hursomhelst så är det en skön känsla att jag fortfarande efter fyra år som yrkesspelare tycker att pokern är riktigt kul varje gång jag spelar. Det var samma sak med fotbollen förutom löparpassen och när det var träningsläger och vi körde det 27 passet på en vecka(kryddade lite) och kroppen värkte.

 

Jag såg en häftig hand på de högsta nivåerna på 100/200 dollar heads up. Floppen var 445 med två spader. Pengarna åkte in på floppen, runt 25000 dollar. Den ena spelaren hade T4 och den andra spelaren hade spader sex och sju. Turn var en spader som gav den ena spelaren flush men jublet fastnade nog i strupen när han upptäckte att det var en tia som gav den andra spelaren kåken. Men jublet behövde inte stanna länge i strupen för han trollade fram spader tre för färgstege på river.

 

Själv spelade jag en pott i heads up på 5/10 dollar som jag än idag inte riktigt förstår vad min motståndare sysslade med. Jag hade 77 och floppen kom Q74 med två spader. Han hade varit väldigt aggressiv och hade som vanligt höjt preflopp. Han var nu rätt så shortstackad och hade runt 300 dollar kvar. Han betade pott på flopp och jag reraisade. Min reraise var på 130 dollar och han hade 150 kvar. Han hade satsat lika mycket tidigare i potten och var på inget sätt committad. Han går nu all-in och det kostar mig 20 dollar att syna i en 600 dollars pott. Ni som har gått åtminstone nioårig grundskola förstår i alla fall att det var noll chans att jag skulle lägga mig vad än jag hade haft. Döm om min förvåning när han slänger fram 23 och ingen spader. Jag bara tackade och tog emot om dock med en stor fågelholk till mun. Han kan visserligen tryckt fel men fold och all-in knapparna ligger ju rätt långt ifrån varann så det känns inte så troligt. Min tro är att han var på en ruskig tilt och bara slängde iväg de sista 150 dollarna i ren frustration.

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB