Spelarbloggen

med Hans Eskilsson

Startsida / Inlägg

7 december. Prag och ECOOP!

av Hans Eskilsson

Nu har vi bott en drygt vecka i Valencia och jag måste säga att det känns riktigt bra. Jag ser idag inget som skulle göra att vi inte skulle stortrivas. Det enda orosmomentet skulle isåfall vara hur barnen kommer att trivas i den spanska skolan som de ska börja efter nyår. Men allt känns så enkelt med en behaglig värme och längre ljusare dagar. Valencia är också en mycket vacker storstad på cirka en miljon invånare som har det mesta som man kan önska sig. Men ändå inte så mycket av bilköer och parkeringsproblem som städer av den storleksordningen brukar ha. I ett försök att göra någon lite avundsjuk så började jag inte direkt att gråta när jag pratade med en kompis i Östersund som berättade att det var 20 minusgrader när han åkte till jobbet i fredags morse. Jag gick samtidigt omkring i kortärmat och njöt i ett solsken med samma gradantal men utan minustecken.

Vi har även träffat en annan svensk familj från Göteborg i området där vi bor som är mycket trevliga. Jocke Björklund med familj bor också bara några minuter bilväg ifrån oss och det känns bra att ha folk i närheten som man gillar skarpt och som man får prata svenska med som omväxling.

Det har hunnits med lite fotboll också förstås, var det någon som trodde något annat? Hela familjen var i torsdagskväll och såg Valencia mot Brügge i UEFA-cupen. Valencia ställde nästan upp med ett B-lag eftersom de skulle möta Barcelona bara 48 timmar senare. Matchen var ingen höjdare och slutade 1-1 inför bara 15000 åskådare. Arenan tar 55000 och är en av de häftigaste arenorna som jag varit på eftersom den är så otroligt brant. Wimmo beskrev det rätt bra när han sa att om jag tappar ett popcorn så får David Villa det i huvudet. Arenan är dock gammal och ska ersättas av en ny som håller på att byggas. Den beräknas vara klar om ett drygt år och kommer att ta 75000 åskådare.

Där kommer troligen Champions League finalen hållas 2011. Det känns ändå lite sorgligt att Mestalla försvinner som byggdes 1923. Den ligger mitt i staden med höghus på 15-20 våningar bredvid som gör att man bara ser stadion precis när man är framme vid den.

Jag och Williot var även på fotboll på lördagen då vi såg stadens andra lag nämligen Levante. De åkte ur första divisionen förra säsongen och spelar nu i andra divisionen. Nu vann de mot Albacete med 3-1 i en rätt så trivsam match där sista målet var lite speciellt. Albacete tog upp målvakten i slutminuten på en frispark i ett sista försök till kvittering. Frisparken hamnade dock till slut hos en Levante spelare som kunde rulla in bollen i en tom Albacete målbur från halva planen, precis som på hockeyvis när de tar ut målvakten.

Häromdagen var vi på stan och jag skulle inhandla en ny bärbar dator. Detta gjordes och jag kände mig helnöjd med mitt nya inköp. Det visslades i bilen på vägen hem och jag satte mig direkt vid matbordet för att installera den när vi var hemma. Barnen märkte av att jag var exalterad och frågade. -Pappa får vi titta på din nya fina dator. -Visst barn, komma och titta bara. Barnen: – Ohh vad fin den är. Så där höll det på och stämningen var på topp. Då när jag är i slutfasen av installationen så tittar jag på tangentbordet men ser inga åäö. Vad i helvete hinner jag tänka medans mina ögon i mindre panik söker av tangentbordet en andra gång men ser i stället bara spanska ñ. Så jag fick ta på mig dumstruten och lämnade därefter besviket tillbaka datorn till affären. (jag har senare fått veta att det visst ska gå att ändra på tangentbordet till åäö, men min tekniska förmåga gör att det känns övermäktigt)

Imorgon måndag bär det av till Prag och EPT. Jag åker via Paris och det är tidig avfärd. ECOOP har ju sitt mainevent nu på söndagkväll så går det bra där lär det knappast bli någon sömn eller till och med problem med att hinna med planet, angenäma problem i så fall. Jag spelade också ECOOP 6-handed med 900 spelare. Jag lyckades komma i pengarna med en 79:de plats. Trots en dator som strular och som gjorde att jag blindades bort från 9000 till 4700 på slutet. Men en ny ska inhandlas så snart jag hittar en med åäö!!!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB