Spelarbloggen

med Hans Eskilsson

Startsida / Inlägg

21 december. Njuter av livet!

av Hans Eskilsson

Livet rullar på här i Valencia och känslan kvarstår att steget till att flytta hit var helrätt. Det känns som att dygnets timmar inte riktigt räcker till för allt man vill göra. Det är utflykter på programmet mest varje dag och det finns hur mycket som helst att upptäcka. Men när barnen börjar skolan om drygt två veckor så kommer det bli mer rutiner. Barnen börjar för övrigt skolan redan när de är fyra år här i Spanien. Då kommer det säkert att bli lite mer nätpoker också. För nu har det funnits alldeles för lite tid för att komma upp i de 20 timmar som jag brukar ligga på och som jag tycker är en perfekt nivå för mig för att jag ska känna en bra balans mellan pokern och det övriga livet. Givetvis är jag medveten om att det är ett stort privilegium som är få förunnat att ha möjligheten att själv kunna bestämma sig för att ha 20-timmars arbetsvecka. Men en förutsättning för att kunna leva så är ju att jag fortsätter vara en vinnande spelare och jag märker att det blir tuffare och tuffare eftersom skicklighetsnivån höjs på övriga spelare. Därför tar jag pokern väldigt seriöst och ser hela tiden till att rannsaka mig själv och vara självkritisk för att inte tappa den lilla fördel som jag idag besitter.

För man ska vara medveten om att det är en väldigt smal tråd mellan att vara en vinnande spelare gentemot en förlorande. Jag ska villigt erkänna att jag imponeras ofta betydligt mer av en del okända nätgrinders som jag ibland stöter på ute på touren och som har vunnit en satellit än en del mer eller mindre kända pokerspelare som gjort ett par bra turneringsresultat och därmed tror att de är betydligt bättre spelare än vad de i verkligheten är. De talar ofta om alla andra spelare som fiskar och saknar ordet ödmjukhet i sitt vokabulär. De saknar också förmågan att kunna rannsaka sig själva och se sina brister och det är det som gör att jag på lång sikt tror att de lever som pokerspelare på lånad tid och att verkligheten kommer att komma i kapp dem.

Jag köpte till slut en ny bärbar dator här i Spanien. Det var min okunskap som skapade ett problem som inte fanns. Jag fick nämligen lära mig att det var hur enkelt som helst att ändra så att åäö kunde skrivas trots att de bokstäverna inte finns på tangentbordet.

Igår var vi på IKEA i Murcia och laddade upp med en del svenska saker inför julen. Det blir min tredje jul utanför Sverige. Jag tillbringade en jul i Portugal och en i Skottland under min fotbollstid.

Vi skulle också se Murcia mot Celta igår men när vi var runt i staden fick jag av en slump höra av en vaktmästare på deras gamla stadion att matchen var inställd på grund av att massor av spelare var sjuka. Fotbollstarmen fick ändå sitt då vi istället bilade hemåt lite tidigare och stannade till i Elche och såg dem spela mot Madridlaget Rayo Vallecano. Detta var en match i La Liga B men båda lagen har tidigare varit uppe i högsta divisionen. Klart bra arena som de flesta lagen har här i Spanien. Den tog runt 35000 men nu var det kanske runt 10000 på matchen som slutade 2-0 till hemmalaget.

Idag ska jag försöka se Villareal mot Barcelona om jag lyckas få biljetter på svarta börsen.

Jag måste också passa på att be om ursäkt fär mitt bedrövliga tips om att spela under 8,5 mål på finalen i innebany-VM mellan Sverige och Finland. Efter att jag hade sett semifinalerna kunde jag inte tro att det fanns en chans att det skulle bli så målrikt. Jag torskade själv rejält på den matchen om det kan vara någon tröst för den som tog rygg på mitt tips.

Nästa pokerturnering som står på programmet är underbara Bahamas. Den börjar den 5 januari och blir något att se framemot!! Men innan dess ska det firas jul och jag vill passa på att önska Er alla en riktigt god jul!!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB