Spelarbloggen

med Hans Eskilsson

Startsida / Inlägg

9 januari. Lugna dagar på Bahamas!

av Hans Eskilsson

I dag klev jag upp tidsmässigt som en vanlig knegare och tog båten in till Nassau. Under båtfärden visade en guide bland annat en strandvilla som varit föremål för en Jamed Bond film. Det har varit mycket James Bond här för på andra sidan ön spelade de in delar av Casino Royale.

Jag strosade sedan inne i Nassau och bara njöt i solskenet och reflekterade över att livet inte är så tokigt!! Jag fortsatte på den inslagna vägen och åt två conchsallader under dagen. Den ena måltiden intogs åter i hamnkvarteret och där blev jag sittande och pratandes med ett gäng inhemska människor (här funderade jag länge på vad en människa från Bahamas heter men gav till slut upp) i två timmar. Jag frågade bland annat vad de visste om Sverige eftersom jag alltid tycker det är intressant att höra om utläningars syn och vetskap om Sverige. Av sex stycken var det enda som jag fick ut av en var att vi har snygga tjejer. En undrade om ”Sweden” var en stad eller ett land.

En annan intressant iakttagelse är att nästan alla som tillagar conchsallad är män. Det verkar vara något liknande som hemma i Sverige när det gäller vem som sköter grillen!!

På eftermiddagen var jag på delfinshow med familjen Norinder och Brolin. Micke tittade ut över lagunen och alla dess delfiner och undrade hur många de var. Jag som hade varit där redan ifjol svarade att jag har för mig att det var 30. När showen startade så sa de att det var 31 delfiner. Micke tittade då på mig och sa med glimten i ögat. – Tänk att du fan aldrig kan ha rätt!! Sekunden efter att Micke sagt det så fortsatte guiden med följande fras. -För vi har i år fått tillökning med en delfinunge!!

Jag och Brolin junior provade sedan på en av alla vattenattraktioner och åkte en snuskigt brant vattenruschbana. Vad Sebastian 7 år tyckte om det hela råder det inga som helst tvivel om. Hans kommentar efteråt till Tomas var: -Pappa, jag vill bo här!!

Efter att vi ätit middag gick vi mot pokerrummet. Jag hade inte tänkt spela men Micke insisterade och stejkade mig i en 100 dollars satellit där vinnaren på ett tiomanna bord vann en plats till morgondagens 1000 dollars turnering. Det var en brant struktur och jag var all-in med 88 och fick syn av big blind som hade K6. Kung på flopp men tre spader, KT7, och jag var ensam med spader.      Turn var en nia och jag hade nu både flushdrag och öppet stegedrag. River en åtta och hela bordet tror först att jag vunnit och börjar gratulera mig. Jag hade dock insett direkt att han fick en stege och fick upplysa gratulanterna om verkligheten. Det roligaste annars var att en vid bordet hade en tröja med följande text: Nobody is ugly after 2 am!!!!

En annan sak som roade mig var när jag läste på nätet om en pokerspelare som jag känner från Östersund. Han kallas för Globas och det var angående det kalla vädret som råder hemma i Sverige för tillfället. En imponerad kompis från Skåne sa följande om honom: Han har aldrig, ALDRIG gnällt om några -10 minus utomhus. -10 är vad Globas har i sin bastu.    

Jag gnäller inte heller. I morgon ska det visst vara +26 här på Bahamas och klarblå himmel. Igen!!!!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB