Spelarbloggen

med Hans Eskilsson

Startsida / Inlägg

23 april. På plats i Manchester och Old Trafford!

av Hans Eskilsson

Jag kan inte direkt säga att jag lider av att ha missat Häcken-Trelleborg 1-0 och Gefle-GAIS 0-0 i veckan som gått! Efter att ha sett Valencia-Sevilla i söndags så mådde jag som en prins. Inte blev det sämre av att jag såg Liverpool-Arsenal 4-4 på tv på tisdagskvällen, vilken match! Samtidigt spelades Real Madrid-Getafe och den matchen var tydligen också en riktig höjdare. Den slutade ju 3-2 med tre mål sista sju minuterna inklusive en utvisning. Jag har stort flyt på spelen för tillfället för i den matchen hade jag spelat på över 4,5 mål, seger för Real Madrid och att Real Madrid också skulle vinna andra halvleken. Higuains mål i sista minuten löste alla dessa spel för mig! Tack Higuain!

 

På onsdagen var det dags att lämna ett nästan 30 gradigt och soligt Valencia mot ett grått Manchester. Jag skulle dit för att spela GUKPT som är en brittisk pokertour. Jag reste via Düsseldorf och landade strax efter sju i Manchester. Nu gällde det att vara effektiv. Manchester United spelade ju hemma mot Portsmouth klockan 20.00 engelsk tid.

 

Jag hoppade snabbt in i en taxi och åkte till hotellet i centrala Manchester och checkade in. Bytte snabbt om från mina shorts och sandaler till en klädsel som var mer lämpad för det brittiska klimatet. Därefter en ny taxi till Old Trafford. Den indiska taxichaffören släppte av mig så nära det gick men det behövdes ändå en löptur på 600-700 meter som avverkades på 93 sekunder. När jag var framme utanför arenan hörs ett stort vrål. 1-0 till United genom Rooney. Jag hittar dock några försäljare och prutar snabbt till mig en plåt för 40 pund. Nio minuter in i matchen sitter jag på läktaren och får se en rätt bekväm United seger med 2-0. Jag hade varit på Old Trafford en gång tidigare för sex år sedan och sett United mot Bayer Leverkusen i Champions League när jag hälsade på min gamle lagkamrat Petur Marteinsson som då spelade i Stoke. Old Trafford är ju en fantastisk arena men ändå inget mot Santiago Bernabeu som jag sätter högst. Den är betydligt brantare och det gör en väsentlig skillnad.  

 

På vägen hem från Old Trafford så tog jag en dubbeldäckare hem till hotellet. Jag promenerade först en timme i centrum för att lokalisera mig innan det var dags för kudden. Turneringen skulle börja dagen efter klockan 14.00 och jag startade dagen med att försöka logga in mig på hotellets internet. Detta var tyvärr inte så enkelt som jag hade önskat. Jag ringde receptionen och förklarade att internet inte fungerade. De skickade då en man med en datakabel som dock inte gjorde någon skillnad. Jag ringde igen och sa att jag verkligen behövde tillgång till internet. De sa då att helt enkelt jag fick ringa supporten för internetföretaget. Det var väl inte det svaret jag ville ha men jag gjorde ändå som jag blev tillsagd. Det samtalet som jag då ringde kommer jag att minnas som 30 bortkastade minuter av mitt liv som dock i efterhand kan ses som en smula komiska. Förutom alla standardfrågor såsom: Har du suttit i sladden? – JA! Kan du kontrollera det igen genom att dra ut sladden och sätta in den igen efter 5 sekunder? -JA!

 

Ungefär sådan var nivån och givetvis kunde de inte fixa problemet. Men höjdpunkten på samtalet var när de först skulle ta uppgifter var jag ringde ifrån. De frågade då vilket hotell jag bodde på. Jag svarade Palace hotell i Manchester. Kan du upprepa det? Jag må prata lite sämre engelska än dem men nog fan så kan jag väl iallafall uttala Palace. Tre gånger fick jag svara på frågan och till sist säger killen i supporten om jag kan bokstavera hotellets namn. När jag har gjort det så frågar han återigen var hotellet ligger och jag svarar för fjärde gången Manchester. Vad tror ni killen säger då? Jo! Kan du bokstavera det? Jaja, jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta.

 

Innan jag skulle åka iväg till kasinot så stötte jag på Hulls manager Phil Brown i hotellets reception. Jag hade träffat honom när han var assisterande tränare i Bolton för sex är sedan. Jag var då här på en tränarkurs med den svenska tränarföreningen. Han sa sig känna igen mig men det var nog mer av vänlighet han sa så. Lite kul dock att träffa på en manager i Premier League bara så där av en slump. Återkommer med en rapport från turneringen så snabbt det går beroende på hotellets internetuppkoppling!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB