Spelarbloggen

med Hans Eskilsson

Startsida / Inlägg

8 september. Vad händer i Hammarby?

av Hans Eskilsson

 

Vilken skön seger för Sverige i lördags. När Zlatan fick friläget så kunde jag inte sitta still utan var tvungen att ställa mig upp. Senast det hände var i straffläggningen mot Rumänien VM-94. Sverige förtjänade verkligen segern och det var härligt att se spelarnas offensivlusta,vilja och kämpaglöd. Jag kan inte säga att dessa ingridienser har lyst med sin frånvaro tidigare men de var betydligt mer märkbart nu. Hur som helst var jag stolt över grabbarnas insats. Efter Sverige matchen såg jag Spanien-Belgien. Det var ingen skitmatch heller och Spanien körde över Belgien med 5-0. Fyra mål av Valencia spelare, två var för David Villa och David Silva.

Pokern har rullat på skapligt de senaste dagarna. Jag fick dock ett litet bakslag i dag då jag spelade heads-up och åkte dit med A4 i spader på brädan 876 i spader. Pengarna åkte in på turn och jag gned händerna i förtjusningen tills jag såg att motståndaren satt med T9 i spader för färgstege. Jag hade dock marginalerna på min sida i en annan pott. Heads up igen och motståndaren var shortstackad. Han limpade och jag gjorde ett ordentligt överbet och gick all-in med 66. Han blixtsynade med AA och floppen kom 667. Turen i den potten kompenserades av en annan då jag spelade mot en aggressiv spelare. Jag hade A9 och eftersom han var överaggressiv så blev det som så att jag gick all-in preflopp med denna halvdana hand. Motståndaren synade dock med A8. Floppen kom 962 regnbåge och jag hann starta en glädjedans. Mina Travoltasteg avstannade dock snabbt då turn och river visade sig vara två åttor.

I veckan som var hängde jag på Wadda och Steve Galloway på kronofogdens bilauktion. Det slutade med att jag ropade in en Volvo XC90 utan att ens ha sett bilen. Kanske inte att rekommendera men nu blev det som det blev. Tävlingsinstinkten tog över då en annan spekulant vägrade ge sig. Han var dock bilhandlare för Volvo fick jag höra efteråt av Wadda så då förstod jag att jag ändå hade gjort ett kap, även om det blev lite dyrare än jag hade räknat med. Två dagar efter auktionen fick jag hämta ut bilen på assistanskåren i Västberga och bilen var lyckligtvis så bra som mina informationkällor sagt.

Jag vill absolut inte ge sken av att vara betydelsefull för Saturnus. Men de fyra senaste matcherna har slutat 0-7, 6-2, 1-3 och 1-4. Jag hann ju bara spela en match innan min baksida gjorde sig påmind men det är ändå sådana här detaljer som är bra att ha med sig i bagaget till klubbens julfest! För övrigt brukar jag säga att en av mina största meriter som fotbollsspelare var 1992 med Hammarby. Jag missade en match den hösten och det var mot Hertzöga hemma. Matchen slutade katastrofalt med en 0-4 förlust och många menar på att det var Hammarbys sämsta insats genom tiderna. Två veckor senare mötte vi dem igen på bortaplan. Jag var då frisk och vi vann med 6-0. Jag gjorde 4 mål och en assist och det var svårt att vara ödmjuk med grabbarna efter matchen. Jag skojade och sa: – Grabbar, jag vet att jag är viktig för laget men inte visste jag att jag var sååååå viktig!

En annan rolig detalj från den matchen var att jag fick pris som bästa spelare efter matchen. Priset som var från en lokal bensinmack var ett kuvert med kontanter. Normalt brukar det vara en reklamtröja eller ett paraply eller liknande så gissa om man fick en holk när jag öppnade kuvertet. Innan ni ringer skatteverket kanske jag ska berätta att det handlade om ett par hundralappar men på den tiden var det riktigt välkommet.

Apropå Hammarby, vad är det som händer med klubben i mitt hjärta. Klubben ligger på kvalplats och riskerar att åka ur. Ledningen sparkar Tony Gustavsson och Thom Åhlund ska ersätta. Att tränare blir sparkade när laget presterar dåligt är ju ingen ovanligt inom fotbollen. Så om det beslutet var rätt eller fel låter jag vara osagt eftersom det vet nog bara de som är i absoluta närheten till laget. Men sen när beslutet är taget så kommer informationen att den nya tränaren är på semester i Dalarna och börjar träna laget först om en vecka. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta men vi snackar här om elitidrott och inget annat. Hur är detta möjligt? Jag fick då en riktigt dålig förklaring att laget ändå skulle vara ledigt i tre dagar över helgen. Här gäller det givetvis att utnyttja landslagsuppehållet så mycket som möjligt och ta vara på varje pass, varje liten minut. Det finns ju hur många detaljer som helst att gå igenom och så tappar man en vecka!!! Fruktansvärt amatörmässigt! Jag bara frågar mig själv, hur i helsicke kan detta ske?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB