Spelarbloggen

med Hans Eskilsson

Startsida / Inlägg

22 december. Real Madrid-Trollhättans IF?

av Hans Eskilsson

Här i Valencia går vi också in i jultider. De senaste dagarna har mest bestått av julklappsinköp till barnen. Julafton kommer att firas hemma hos familjen Björklund. Jockes föräldrar är också där på besök och en rolig grej är att jag som grabb ringde hem till Kalle Björklund och helt enkelt frågade om han ville byta fotbollströja med mig. Han spelade då i Öster och landslaget och han hade gjort matchens enda mål i en landskamp mot Finland som var den första landskampen som jag såg. Lite festligt att trettio år senare fira julafton ihop! 

Jag och Jocke var för övrigt och kollade på Villareal mot Salzburg i torsdags. Eddie Gustafsson hade fixat plåtar och han såg till att poängen gick till Salzburg efter en rätt avslagen 1-0 match. Matchen hade ingen betydelse för utgången av gruppspelet i Europa League så Villareal mönstrade en reservuppställning och det var också bara 5000-6000 på matchen. Eddie såg dock vass ut och han släppte bara in två mål på de sex gruppspelsmatcherna. 

Jag var ju i Madrid på onsdagen och passerade då en mindre sportaffär på en liten bakgata. Skyltfönstret bestod av fotbollströjor av diverse storlag. Men där fanns det även fyra vimplar. Jag höjde något på ögonbrynen då jag såg vilka klubbar det var. Den första var Real Madrid och det var mera väntat. Men övriga tre var riktiga högoddsare bland alla berömdheter till lag, nämligen Leksand, Degerfors och Trollhättans IF! 

Veckan har också berikats med att jag lyckats med något som jag trodde var mer eller mindre omöjligt här i Spanien. Jag skulle hämta lite kläder som jag lämnat in för lagning hos en skräddare. Jag hittade ingen parkering och ställde mig därför precis utanför på en gågata och var borta i max fem minuter. När jag kom ut fick jag en liten uppläxning av den lokala polisen och en bot på 90 euro(30% rabatt om jag pröjsar inom 15 dagar).

Jag lunchade själv en gång i veckan som gick medans Malin sprang i affärer och julhandlade. Malin skulle aldrig ha släppt iväg mig själv om hon bara hade vetat vilken het potatis jag var under denna lunch. När jag två timmar senare plockade upp Malin igen så berättade jag med ett stort leende att jag hade blivit hårt uppvaktad under lunchen och bjuden på efterrätt. Malin tittade på mig med en blick som kunde döda men av någon anledning så mjuknade blicken när jag berättade att det var av en manlig kypare!

Pokern går rätt dåligt för stunden och eftersom det lär bli tunt med speltid den närmsta tiden så riskerar december att bli en minusmånad. Slutligen vill jag önska alla mina läsare en riktigt god jul och ett gott nytt år!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB