Startsida / Inlägg

Vilket liv!

av Amanda Schulman

Vilket liv det blev! Och det är bra det tycker jag. Ni har alla undrat vad jag har hållit på med de senaste dagarna här på bloggen. Och det ska jag berätta för er.

Vi blir alla bombarderade med information om hur vi ska gå ner inte bara ett eller två kilo i vikt, utan femton eller trettio kilo är mer vanligt. Jag gick in på kvällstidningarnas startsidor och en tredjedel av alla artiklar handlar om vikt. Och på vecko- och månadsmagasinen är det likadant. Den största rubriken på omslaget handlar nästan alltid om vikt.

Ni blir arga för att jag skriver om kroppsideal, men vet ni vad, absolut ingenting kommer att hända om jag bara är tyst. Så det jag har bestämt mig för att göra är att försöka ändra synen på hur våra kroppar ska se ut. Jag vill lyfta fram de kurviga kvinnorna i min blogg.

Och några ord om Karin som jag skrev om igår. Hon ställer själv upp i Aftonbladet för att visa hur mycket hon gått ner i vikt. Genom mat eller träning, det spelar ingen roll, men det bidrar till hetsen. Och därför ville jag säga att hon var minst lika fin innan. För jag tycker det.

Jag har fått så många mail av tjejer som blev så glada för att jag tog bort lite av deras ångest. Och då blir jag glad.

Jag kommer att kämpa för att tjejer ska känna sig fina även om de inte är supersmala. Ingen ska gå och vara ledsen för att de väger för mycket.

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB