Startsida / Inlägg

D-Day

av Erik Niva

Derby day.

En speciell dag för alla inblandade. Måhända en extra speciell kväll för en man om Harry Redknapp, West  Ham-älskaren som gillade Arsenal som grabb men egentligen höll på Spurs.

Ska du bedöma vilket virke det är i en person är det alltid intressant att prata med människorna som han eller hon lämnar bakom sig.

Harry Redknapp återvände till Portsmouth igår. Det hade sedan länge varit bestämt att han skulle föräras med stadsnycklarna efter FA-cuptriumfen.

Många applåderade honom – det ska inte förnekas – men ska man tro de engelska tidningsrapporterna så dränktes de av de som buade. ”Judas”, ropade någon. ”Sellout”, vrålade en annan. ”Get off the stage”, en tredje.

Harry Redknapp är de brända broarnas mästare. Varje gång han lämnat en klubb de senaste 15 åren – West Ham, Portsmouth, Southampton, Portsmouth igen – har han lämnat efter sig en infekterad soppa av bitterhet.

”Once forgiven”, stod det på helgens Fratton Park-plakat, ”twice forgotten”.
***
Själv måste jag erkänna att jag tackade nej till att åka över den här gången, trots att jag erbjöds ett paket som fick munvattnet att flöda. Kvällen före derbyt fanns möjligheten att åka ner till Exeter och hänga lite med deras Tottenham-legend till manager – Steve Perryman – i samband med deras match mot Chesterfield.

Ändå passade jag, och anledningen var att jag helt enkelt inte orkar resa mer just nu. Det senaste året har jag gjort tjänsteresor till USA, Kanada, Ryssland, England, Grekland, England, Italien, Spanien, Portugal, Spanien, Frankrike, Italien, Schweiz, Tyskland, Holland, Turkiet, Grekland, Makedonien, Serbien, Kroatien, Slovenien, Österrike, Tyskland, Rumänien, Tjeckien, Polen, en EM-månad i Schweiz-Österrike, Mexiko, Albanien, Kosovo, Spanien, England, Vitryssland, Ukraina, Georgien, Italien, Spanien och säkert ytterligare en bunt som jag glömt.

Det har varit ett stort privilegium och precis hur jäkla kul som helst, men tar jag det inte lugnare nu finns risken att – som KSMB uttryckte det i sin avskedsskiva – bilen kraschar rätt in i bergväggen precis innan bensinen ändå skulle ta slut.

Och kanske hade Steve Perryman ändå inte varit på sitt allra bästa humör. Exeter förlorade mot Chesterfield med 6-1.

Spurs förlustsiffror ikväll? 0-2.
***
Appropå Harry Redknapp – vet ni vilken klubb han representerade under ett kort USA-äventyr i slutet av 70-talet?

Jepp, Seattle Sounders.

Fredrik Ljungberg kanske inte får igång pulsen på The Average Joe såhär sex dagar före valet – men han har plockat upp ett endorsement som är långt viktigare för den som vill make it over there.

Kan ni er Yankee showbiz vet ni vad det betyder när Perez Hilton nickar gillande åt Ljungan.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB