Startsida / Inlägg

Sunday´s Stars

av Erik Niva

Här har man rest hela dagen – och vad ser man när man till slut kommit fram? Att ingen tapper soldat dragit på sig stövlarna, krupit ner i lerdiket och tagit ansvaret för söndagslänkarna i min frånvaro.

Jahaja. Bättre sent än aldrig då.

Jag var ju i Italien igår, och därför var det naturligtvis också där det hände. Först satte Zlatan en boll vid den högra stolpen och sedan en vid den vänstra – det måste ni väl ha sett vid det här laget? – och förmodligen har ni även sett hur jäkla vackert Stankovic först satte en halvvolley i borte stolpen innan Obinna försökte bättra på det hela med en vänster i den främre.

Gamle Sergio Volpi satte omgångens vackraste frispark för Bologna, och tittar ni vidare på det klippet ser ni att Marco Di Vaios andra var ett annat klassmål.

Kul att Ronaldinho har vaknat, och det här målet var ju extra roligt då han för en gångs skull fick ett samarbete med Kaká att fungera. Annars har ju de två genom åren tenderat att vara ungefär lika kompatibla som Zidane och Henry var för det franska landslaget.

I Spanien vräkte Samuel Eto´o in kvällens pärla, och i England spelades så vitt jag vet inga matcher att bry sig om.

Söndagens snyggaste hämtar jag däremot för Turkiet, där den Arda Turan som jag tjatat om i något år böjde in en lyra från ingen vinkel alls. Meningen? Givetvis.

Märkligaste målet kommer ända bortifrån MLS, där allt på bilderna tyder på att Danny Cepero spelar amerikansk fotboll – ända tills det blir uppenbart att målvakten för Red Bull New York gjort en nästan exakt kopia på det som Paul Robinson gjorde mot Watford. Meningen? Givetvis.

Matcher att notera? Ja, Boca vann ju Superclásicon. Riquelme slog en frispark, Boca-spelarna sjöng segersånger – och River sjönk så djupt i tabellen att man bara väntar på att klubben ska rämna totalt.

Men det allra viktigaste till sist, en totalt absurd match i den österrikiska Bundesligan. Sturm Graz gick alltså in och gjorde 5-0 på Mattersburg i den första halvleken – efter bland annat ett riktigt snyggt första mål – och hade dessutom både skott i ribban och bortfufflade straffar.

Kändes rätt klart, va?! Icke. Mattersburg gick upp till 5-6 – och undrar ni vart gamle tyske tanken Carsten Jancker tagit vägen, så gjorde han tre – och hade kunnat få minst kryss om det inte varit för en av de värsta missarna på den här sidan Chris Iwelumo.

Bisarrt.
***
Vart jag rest idag? Jo, positionen är nu 39,59 grader nordlig och 0,17 grader östlig.

Lite sport den här gången – var är jag? Första korrekta svar vinner absolut ingenting alls, förutom min longituda respekt.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB