Startsida / Inlägg

I Dunne Like Mondays

av Simon Bank

Gomorron!

Först som sist tar jag på mig en hatt, så att jag har något att lyfta på för Kalmar FF.

Och vad hände annars då?

Jo, vi kan konstatera att Napoli verkligen har exakt den president de behöver. Så här sa poeten/filmmagnaten/fadersgestalten/presidenten Aurelio De Laurentiis efter ett hårdsmält 0–1 (självmål med tre kvar) mot Milan på San Siro:
– Jag ska inte klaga på domaren, för jag kommer från filmvärlden och måste ju göra filmer som folk vill se, inte bara såna jag vill se. Jag vet hur man anpassar sig.

Vujadin Boskov-klass där. Och grattis till Milan, som leder Serie A för första gången på fyra år.

Mer från Italien? Jo, två av de allra finaste projekten – ”Marinhos” Udinese och Gasperinis Genoa – spelade 2–2, och inte ens på fjärde reprisen fattar jag hur Quagliarella fick in sin volley.

Catania gav en lektion i hur man inte spelar försvarsspel med fem minuter kvar, och Piacenza-lånet Houssine Kharja gav Siena vinst i Toscana-derbyt mot Fiorentina.

Både i Serie A och Serie B var det annars en helg för huvudspel. Bäst? Cagliari, som gav en masterclass i nickar. Aquafresca två, Daniele Conti ett och jada jada Jeda Jeda så var det 5–1 mot Bologna.

På öarna var dagens clou förstås det första East Midlands-derbyt på tre år: Derby–Nottingham Forest 1–1, och det var lika lite en 1–1-match som Anine Bing är schartauan.

Jag har ingen särskilt bra video att bjuda på (vare sig av derbyt eller Anine), men det räcker en bit med ord: Åtta varningar, en utvisning, ett självmål och ett riktigt mål av Emanuel Villa och så 1–1 en bit in på stopptid.

Då började det hända grejer på allvar. Domaren ger Derby en tveksam straff, ett inlägg som går vidare in i mål samtidigt som han blåser. Forest-keepern Lee Camp (som spelat för Derby) gör en grym räddning på straffen, men på en efterföljande hörna nickar Addison in 2–1 för Derby – ett mål som obegripligt döms bort.

1–1, alltså. Och alla var vansinniga på domaren.

Nu ska ni fråga ”vem dömde då?” och när ni gjort det svarar jag att det gjorde Stuart Attwell. Jodå, samme man som dömde in Readings spökmål mot Watford häromveckan.

Good year for him.

I Spanien fanns inget som gick upp mot Xavis drömfrispark från i lördags, även om den gamle pichichin Raúl återigen visade att han är världens mest komplette striker det här årtusendet. En fin nick räckte bara till 1–1 mot Almeria.

Lite kvickt kan vi ta in att Benfica-lånade David Suazo fortfarande kan göra Suazo-mål, han hade bara glömt det i Inter. Benfica vann med 2–1 mot Vitória Guimaraes. Och i Argentina avgjorde Boca-geniet Riquelme seriefinalen mot San Lorenzo med sitt livs märkligaste frisparksmål.

Men – säger ni nu – gjordes det inga snygga mål då?

Jo, det är klart. Men dom har jag sparat till sist.

Söndagens topplista, bakifrån och fram:

3. Tomasz Zdebels rackarvolley för Bochum mot Dortmund.

2. Rafik Djebbours bicicleta efter lite, ska vi säga, oortodoxt förarbete (AEK vs Asteras Tripolis).

1. Karim Benzemas fullkomligt sanslösa solonummer mot Le Mans. Jag tror visst att jag håller honom som en av världens tre bästa spelare just nu.

Så, det var det hela.

Fast, just det, jag glömde att vi måste uppdatera den här listan också.

Richard Dunne’s dunne it again. Han kan bara inte låta bli.

Nudå: Välkommen till en ny vecka, allihop.

/Simon Bank

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB