Startsida / Inlägg

Svennis och Mors Lilla Olle

av Erik Niva

Tillbaka vid skrivbordet efter en snabb sopplunch på Park Konditori. Där brukar man ofta stöta på Patrik Ekvall vid något av borden, men i dag var det min nye granne E-type som satt i ett hörn med en hälsosam tallrik.
Jag begravde mig i Sportbladet och tomatsoppan, sen tillbaka till min krånglande mejl här hemma. Hade svarat på säkert 30 mejl i förmiddags och upptäckte att inga gått i väg.
När man tar sig tid man inte har för att svara kan man bli tokig för mindre.
Jag undrar bara vart de tog vägen, kanske vet ni? De ligger inte i någon utkorg utan flyter nog bara runt i limbo, lost in cyberspace.

Ser just att Di Natale missar även Udineses möte med Reggina.
”Vi tror inte att han klarar att spela”, säger tränare Marino.
Ett avbräck för Udinese som fortfarande inte smält den sena förlusten mot Inter. För det krävs nog många och starka digestivi…

Derby i Rom i helgen och nu skulle man varit där, levt mitt i all sjudande, skimrande förväntan, hört snacket på Roma- och Lazio-kanalerna på radio, levt med derby-febern i blodet och hjärtat i halsgropen.
En som har Roma-hjärta i halsgropen, både bildligt och bokstavligt, är ägaren till Fricandò, restaurang i Trastevere. Han älskar Roma mer än livet och bär Roma-vargen i en berlock runt halsen.
Ni läsare som åker ner till Rom för derbyt och inte är så ljusblå att ni drar er för att gå till ”andra sidan Tibern”, som Trastevere betyder, ska absolut gå dit och äta hans panerade stekta grönsaker och dricka mustigt rödvin på karaff.

Laziali går med fördel i stället till Celestina ai Parioli, Svennis gamla stamställe, och ännu populärt bland ljusblått folk. Man har nyligen bytt ägare men ska fortfarande vara väl värda ett besök.

Apropå alla Romas galna radiokanaler som debatterar calcio från morgon till kväll, så minns jag när jag var med Svennis på Lazio Radio en gång. Fotograf Stefan Hyttfors och jag var med i studion när Svennis sjöng Mors Lilla Olle, som alltid inför match, och det var en oförglömlig upplevelse att få vara med om det live… Sen bjöds vi på champagne och det leder mig helt osökt in på Svennis nedan.
Då han fick kritik för att IFK inte längre spelade champagnefotboll…
Roligt att så här i backspegeln höra Svennis prata om hård kritik och att inte riktigt veta vad som väntade. 20 år senare skulle han bli varse det på nytt, i England…

http://www.youtube.com/watch?v=Fjdzc8gr4j0

/Jennifer

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB