Startsida / Inlägg

They shoot, they score, they miss their labradors

av Simon Bank

Diego debuterade, Terry tramsade och Källström tjongade.

Ja, och så ska vi försöka få med lite vid sidan om allfartsvägen också.

Men det uppenbara först. Sverige förlorade i Amsterdam, och det hjälpte inte att Kim Källström gjorde matchens snyggaste mål med högern. Hollands 3–1 kan vi visa också, för att Dirk Kuijt är en sympatisk fiskargrabb (och så att Andreas Granqvist kan få veta varifrån han kom).

Kvällens största begivenhet var, på något vis, förstås Guds återkomst till världsfotbollen. Skottland betalade 14 miljoner för att få Argentina och Maradona till Glasgow.
De fick en fokuserad, cool, 4-4-2-spelande Diego – och ett fint klappklapp signerat sköna EZ-maffian Tevez-Gutierrez-Rodriguez.

Öarnas näst gladaste sydamerikan hittar vi i Irland, iklädd polsk tröja. Roger Guerreiro fick ett lite för snällt försvar mot sig för att inte göra 2–0, och Polen avslutade onsdagen med ett gammaldags östeuropeiskt vådaskott av Shakhtar-råskinnet Lewandowski.

Åter på fastlandet är det bara att konstatera att tyska målvaktskåren inte är vad den varit. Eller, René Adler var väl ganska exakt vad Toni Schumacher var när José Brown hängde 1-0 i VM-finalen 1986. The next big thing i engelska målvaktskåren, Scott Carson, var väl inte heller så stor om vi ska vara ärliga – men det gav i alla fall Patrick Helmes chansen att hedra sin hädangångna golden retriever Emmy.
Jaja, England fick matchen ändå, trots att Tyskland var bättre mot slutet. Terry with the header.

Villa och Torres gör mål, det vet ni redan. Ge dem sen lite skön Xavi-service så kan det bli riktigt vackert.

I den gamla världen spelade två väldigt olika striker-typer 1–1. Tonis var, föga oväntat, snyggare än Gekas.

…och om det är läktare ni går igång på så var det förstås Österrike-Turkiet och den grymma turkimmigrant-invasionen som gjorde er kväll.
Österrikarna påminde oss om varför deras fans ville att de skulle läma w.o i EM. Fast Tuncays chip är fin, det ska man ge honom. Mannen pressade ju dessutom in ett hat-trick på slutet. På andra sidan gränsen gick sedan gamle Spurs-Sampdoria-snidaren Reto Ziegler (Tobys grabb) och skruvade in 1–0 på Finland.

Annars då? Vad har vi?

Kvällens frispark hängde ju Georgijev mot Serbien. Vilket ju var en klen jävla tröst, med tanke på att de släppte in sex mål – TROTS att gamle Milosevic missade TVÅ straffar första kvarten. Savo gjorde två mål, men det snyggaste han bidrog med var en passning till Jovanovics 2–1-mål

Från Afrika noterar vi slutligen att kontinentens egen Maradona, Egyptens Aboutreika, fortfarande vet hur man gör iskalla små karameller till mål. And the commentary is a bit of a treat as well.
Benin fick bara ett tröstmål, fast jag vet inte om det tröstade nån. Skulle väl vara nån HIF-fanatiker i så fall.

När det gäller det vi inte kan se, men bara notera – så har vi ju alltid det faktum att Hoffenheims egen happy camper Vedad Ibisevic gör mål för Bosnien också. Två stycken, när de slog Slovenien med 4–3.

…och för alla scousers som undrar vad Igor Biscan gör nu för tiden, så ska ni veta att han just nu är upptagen med att bli utvisad i Dinamo Zagreb i sensationella förlustmatcher (deras första i ligan på två månader) mot lag som Rijeka.

Det var nog det hela, innan Sydamerika är i mål, men det lär vi få anledning att återkomma till – ty just i detta nu gör Mexiko självmål mot Honduras och sätter en viss Mister Eriksson i, som det heter på värmländska, en jävvla sitts.

/Simon Bank

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB