Startsida / Inlägg

Still Loco After All These Years

av Erik Niva

Det brukar ta två dagar att summera fotbollshelgerna nuförtiden. Först kommer det självklara, det väldokumenterade och det uppenbara – men när världen sedan tittar bort så fortsätter ofta det absurda och det obskyra att ticka in.

Och ofta är det ju där vi hittar det som är allra roligast och mest intressant.
***
Den stora snackisen lär gälla Bojan Krkics reaktion efter att ha blivit utbytt mot Getafe. Enligt det spanska skvallret så grät han som det barn han är på bänken, och även om klippet inte är entydigt så är det ju helt uppenbart att han inte är stormförtjust med situationen.

What´s all that about? Jag är såklart ett stort fan av hur Gazza flippade ur i samband med semifinalen 1990 – och ärligt talat gillar jag hur unge Lee Cattermole grät på planen eftersom hans Middlsebrough fick häcken sparkad av Aston Villa – men det här är väl ändå lite för mycket?!

Varför? Jo, för att det här handlade om Bojans egen prestation i en icke-match – medan Lee Cattermole brydde sig om sin klubb och Gazza i alla fall brydde sig om att vinna VM.
***
Mer från den här helgen: Tro det eller icke, men René Higuita, 42, är still around. Vi minns honom såklart som det helgalna geniet – och jag kan försäkra er om att han är sig lik.

Efter att bland annat ha suttit i fängelse för kidnappning, blivit avslöjad för kokainmissbruk och ha deltagit i en dokusåpa så skrev han i somras på för det colombianska topplaget Deportivo Pereira.

På bara några månader har han redan hunnit göra fem mål för klubben – men i söndags natt kom återigen verkligheten ikapp honom. Hans Pereira mötte America i mästerskapets semifinal, och mot slutet av matchen jagade de för att ta igen ett tvåmålsunderläge.

Då – när bollen harmlöst studsar runt på mittplan och det här videoklippet hunnit gå 2.15 minuter – dyker plötsligt en mörk gestalt upp. René Higuita har fått för sig att det är en bra idé att det här är ett bra läge att gå upp till mittcirkeln och lite halvhjärtat gå in i en nickduell.

Some things change, but some things stay the same.
***
Ett par mål jag är skyldig er också. Bröndbys halvt oduglige Peter Madsen får plötsligt för sig att han är Andrés Vasquez – och Real Sociedads Xabi Castillo tycks få för sig att baskerna fortfarande spelar i högstaligan.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB