Startsida / Inlägg

Last Chance To Dance

av Erik Niva

Vadå ”trötta på allt boktjat”?! Jag gör ju er bara en tjänst. Nämen, vi tar en sista vända innan det är dags att vädra ut sockar och dansa in granar. Idag är nämligen sista chansen för er att beställa ”Den Nya Världsfotbollen” om du vill hinna få den levererad före jul.

Den har tydligen redan hunnit ta slut hos till exempel Adlibris – vet inte om jag ska tycka att det är bra eller dåligt – men om ni vänder er direkt till förlagshästens mun före midnatt inatt så ska de kunna fixa biffen. Bokia och Bokus tycks också ha böcker kvar, men deras leveranstider vet jag inget om.

Alternativet är såklart att traska ner till er lokala bokmånglare.

Årets julklapp, var det.
***
Vidare ut i fotbollsvärlden. Samuel Eto´o har minsann annat för sig än att tampas i rättssalar. Igår spelade han en välgörenhetsmatch mot malaria – och fick chans att ta straffrevansch på Iker Casillas för missen i Klassikern.

Bollen säkert i mål – men vad händer? Jo, domaren beordrar att den ska slås om. Och den här gången missar Eto´o.

Fortfarande straffövertag Casillas, alltså.
***
Vi hänger kvar i Katalonien. Ni kommer måhända ihåg hur hjälten Oleguer Presas blev av med sitt sponsorkontrakt med skotillverkaren Kelme, efter att han skrivit en debattartikel om hur ETA-fången José Ignacio de Juana Chaos behandlats av det spanska rättssystemet.

Nu har fallet avgjorts av… det spanska rättssystemet – och det har givit Oleguer rätt. Kelme döms att betala 86 000 euro – plus ränta och rättegångskostnader – till den frihetskämpande försvararen.
***
Över till Italien, och en underhållande protest mot Calcio Moderno. Som en följd av att italienska fans numera rutinmässigt förhindras att åka på intressanta bortamatcher – typ Juventus-Milan i söndags – så invaderade en grupp Milanistas den glittriga tv-showen samma kväll.

Dove sono i biglietti, ylade fansen rätt ut i direktsänd tv. Var är våra biljetter?
***
Mera Milan. Appropå David Beckhams förestående ankomst till Milano har anfallaren Marco Borriello – enligt The Sun, så ta det för vad det är – uttalat sig om sin ”omklädningsrumsnyfikenhet”:
– Jag vill se om han är lika välutrustad som i Armani-reklamen.
***
Slutligen. Den här är några dagar gammal, men jag har faktiskt inte sett den i svenska medier ännu. Inte nog med att Roman Abramovitj givit sig in i konstbranschen och bygger missilförsvar på sina nya båtar – nu har han dessutom köpt 40 hektar mark på månen.

Om du vill kika förbi så ligger markbiten mellan 20-24 grader sydlig latitud och 30-34 grader västlig longitud. Roman själv är i alla fall på väg dit. Sedan tidigare sägs han ju vara beredd att betala ungefär 2,5 miljarder kronor för en tripp.
– Det är en bra summa. Vi gillar den, säger Anatolij Perminov vid den federala ryska rymdbyrån.

Tro det.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB