Startsida / Inlägg

Lucka No. 24

av Erik Niva

Originalkalendern…and United have won it.
Alternativa kalendern – The Team of Teams

Så… Julaftons morgon – vad gör man? Jo, man sätter sig vid datorn och rankar ihop ett alla tiders Premier League-drömlag, såklart.

Julkalendern är slut och det är färdigt med luckor för den här gången. Jag lämnar er med det här All star-laget och öppnar upp fältet för ifrågasättanden och kommentarer. Det enda kravet på era egna lag är såklart att de måste – MÅSTE! – ställas upp i 4-4-2-formation.

Nu drar jag ut pluggen i några veckor, och om jag inte drabbas av en oemotståndlig blogglust någongång efter Ivanhoe på Nyårsdagen så ses vi väl efter Trettonhelgen.

God jul och grejer. Take care out there.

Peter Schmeichel
Odiskutabelt. Den som vänder sig om och ser den gigantiske dansken i sitt eget mål vid avspark – han vet att hans lag kan vinna precis vilken match som helst.

Gary Neville
Gjorde debut för Man United redan hösten 1992, och har varit med hela vägen. Inte den mest spektakuläre spelaren – men vem fan har sagt att ytterbackar ska vara spektakulära?

Marcel Desailly
Varje lag behöver en världsmästare, och här har vi vår. Efter VM-finalen 1998 flyttade Desailly till London, och var så gott som omöjlig att passera under de sex år som följde.

Rio Ferdinand
Trots att han har dominerat backlinjer i över tio års tid får jag fortfarande känslan av att Ferdinand är underskattat. Stark, snabb, följsam, bekväm med bollen – och gör inte längre de koncentrationsmissar han led av i början av sin karriär.

Ashley Cole
Den position jag känner mig minst bekväm med, men också den där konkurrensen var svagast. Vilka är alternativen? Irwin? Le Saux? Evra? Vi ska inte glömma att Cole är helt komplett när han spelar på topp.

Cristiano Ronaldo
Äh, oavsett vad man tycker om snubben är det inget snack – Ronaldo måste givetvis vara med. Hans fjolårssäsong är förmodligen den bäste en enskild spelare gjort i hela Premier League-historien.

Steven Gerrard
Det spelar ingen roll vilket sammanhanget är, jag skulle aldrig ta ut ett drömlag som inte innehöll Steven Gerrard. En tränares dröm. Den mest komplette spelaren i det här – och i alla andra – lag.

Roy Keane (kapten)
För att få lite balans, för att få lite stål, för att få en hel dos av den där gamla hederliga vägran att förlora en match. Varje lag behöver den här typen av spelare, och Roy Keane var odiskutabelt den bästa i sitt slag.

David Ginola
Det svåraste med hela uttagningen var att peta Ryan Giggs, men såg ni Ginola spela under 1990-talet inser ni att han bara måste vara med. Kunde bokstavligt talat göra saker ute på planen som man trodde var omöjliga.

Alan Shearer
Den meste målskytten i Premier League-historien. Mer behöver inte sägas.

Thierry Henry
Jag skrev tidigare att ingen annan spelare hållit liga hög individuell nivå som Cristiano Ronaldo gjorde ifjol, men här är främste utmanaren. Som Henry spelade mellan 2002-04 kändes det som att han skulle göra mål precis varenda gång han fick bollen.

Avbytare:
David Seaman, Tony Adams, John Terry, Paul Scholes, Ryan Giggs, Gianfranco Zola, Eric Cantona.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB