Startsida / Inlägg

Mina ord om Mourinho

av Erik Niva

Mou, Mou, Mou.
Storm igen.

Kristina Kappelins och mina krönikor till dagens tidning krockade tydligen lite, de var för lika till innehållet, det såg jag nyss på mejl från nattchefen. Min publicerades i tidningen och hennes ställdes utanför. Därför kör man istället Kappans på nätet i dag, så att den ändå kommer ut någonstans. Helt rätt beslut men därför lägger jag ut mina tankar, dagens krönika från tidningen alltså, här bloggen så att nätläsarna också får den. Men köp ändå tidningen, mycket bra lördagsläsning i dag!

/Jennifer

Krönika i tidningen i dag 24 januari

Ett påhitt som börjat på en blogg som är emot Inter.
Eller sanna, hårda ord som aldrig skulle ha fått lämna omklädningsrummet.
Uppgifterna går i sär om José Mourinhos påstådda utbrott.

I dag pratar som vanligt José Mourinho, som alltid dagen före match, och gissa om det kommer att vara spetsade öron på presskonferensen på Appiano Gentile. Inters tränare meddelade igår att man kommer att stämma La Stampa, La Repubblica och Tuttosport, de tidningar som skrev om Mourinhos påstådda utbrott. Tuttosport från Turin är erkänt Juventus-vänlig. De två andra är seriösa morgontidningar men även la Stampa är Turin-baserad och har Juventus som huvudlag i rapporteringen och i La Repubblica är Rom-lagen prio ett. Allt sådant ska tas med när storyn kring Mourinho värderas. Milano-baserade (och mer Inter- och Milan-vänliga men också mest trovärdiga) Gazzetta dello Sport, Italiens största sporttidning, skrev däremot inte en rad.
– Vi väntar på Mourinhos egna ord på presskonferensen. Alltihop började med uppgifter på en blogg som är klart emot Inter. Så lösa uppgifter kan vi inte utgå i från i vår publicering, säger en av Gazzettans nyhetschefer och tillägger:
– Det ska enligt våra källor har förekommit ett utbrott i paus mot Atalanta men orden är allför välfriserade och tillrättalagda, uttalandet känns inte trovärdigt.
Vem som talar sanning återstår att se. En sak är i alla fall säker: Mourinhos påstådda utspel gav honom nya fans. I Juventus-lägret.
”Otroligt att de oärliga har en ärlig tränare. De måste ha gjort fel när de värvade honom”.
En av många kommentarer på Juventus-forum i går, citerade i italienska medier.  Bland Inter-folket var reaktionerna mer blandade. Vissa ifrågasätter sanningshalten, andra tycker att Mourinho gjort fel medan åter andra säger att hans utbrott bara var taktik och ett smart sätt att tända laget.
Diverse uppgifter florerade i går om att Inter-patronen Massimo Moratti och Mourinho är på kollisionskurs. Sant är i alla fall att deras relation är kyligare än vanligt. Efter plattmatchen och förlusten mot Atalanta sa Moratti:
– Det finns inga ursäkter.
Klart är att Inters svaga säsongsinledning skapat såväl rubriker som viss oro och att Mourinho redan i höstas ofta var i polemik med italienska medier. Samtidigt vet ju alla att det är en del av Inters-tränarens ledarstil.
Hernan Crespo uppges dock vara en av de som tagit illa vid sig av Mourinhos ledartstil. Enligt bland annat La Stampa har han krävt en förklaring från ”Mou”, men det är återigen helt obekräftade uppgifter.
Det enda man kan fastslå säkert är att alla aktörer, såväl klubbar som ledare och medier, har sina agendor. Samt att Inter behöver en vinst mot Sampdoria i morgon kväll – och att det ska bli mycket intressant att höra José Mourinhos reaktion på ryktena.
Jennifer Wegerup
jennifer.wegerup@aftonbladet.se

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB