Startsida / Inlägg

Book of Love

av Erik Niva

Skamlös självpromotion? Naj, naj – välvillig konsumentupplysning.
Efter en dryg månad av tomt ekande hyllor finns nämligen min bok ”Den Nya Världsfotbollen” äntligen i lager igen.

Jag tänker nu inte försöka lansera den som någon extraordinär försäljningssuccé, utan nöjer mig med att konstatera att efterfrågan i alla fall var större än förlaget räknat med. Efter några få dagars julhandel var den första laddningen uttömd – och sedan dess har vi väntat och undrat. Det här partiet har nämligen skeppats med båt från tryckeriet i Kina, och jag har bara väntat på att få höra att fartyget kapats av pirater utanför Somalias kust, följt av tv-bilder där en maskerad bombare står och håller bokbål.

Men nu är vi ute på andra sidan Godahoppsudden – och hade jag själv haft intresse av boken hade jag raskt beställt den från typ Adlibris, Bokus eller CdOn. Det är faktiskt så att förlaget redan har slut på böcker – igen – och att en nyupplaga därför håller på att tryckas.
Färdigskrävlat. Nu tänkte jag faktiskt be om någon sorts tjänst. Jag vet ju att det finns en klump tappra kämpar som läser den här bloggen och dessutom redan har hunnit med att plöja igenom ”Den Nya Världsfotbollen”.

Vad tyckte ni?

Kan ni inte ta och skriva några rader i kommentatorsfältet eller skicka ett mail till erik.niva@aftonbladet.se?! Var den bra? Seg? Vilka reportage var intressanta och vilka var trista? Vilka dimensioner missade jag? Vad har jag rätt i och vad har jag fattat fel? Vad borde min nästa bok handla om? Tankar? Intryck? Slutsatser?

Har jag nu en linje för direktkommunikation med min läsare – härligt nymedialt utryck – så ska jag fan i mig utnyttja den. Jag skulle genuint uppskatta era synpunkter.
***
Ute i den stora, vida fotbollsvärlden fortsätter annars Newcastle att underhålla. Efter att Newcastle förlorat mot Man City i onsdags gjorde Joe Kinnear en tv-intervju med Alan Parry på Sky Sports. Han redde ut skadeläget.
– Shay (Given) pulled out with a knee injury, as did Insomnia . . . Insomnia . . . er, Charlie.

Nu har Charles ”Insomnia” Inzogbia surnat till, och krävt att få lämna klubben.
– Efter att ha blivit förolämpad av Joe Kinnear så kommer jag aldrig att spela för Newcastle igen så länge han är manager.
Kinnear förstår ingenting.
– OK, I got a little tongue-tied – men om jag hade fått ett pund för varje gång jag hade uttalat ett spelarnamn fel genom åren så hade jag varit en väldigt rik man. Tyvärr smackar bara det här av desperation att driva igenom en flytt från Newcastle United.
***
Ändå är det faktiskt inte Kinnear som är ligans allra mest prövade manager just nu. Igår gick Boltons manager Gary Megson – Johan Elmanders tränare, på mediesvenska – ut och bekände hur relationen egentligen såg ut mellan honom och de egna fansen.
– Deras känslor för mig är väldokumenterade, och blir vädrade regelbundet. Mina känslor för dem måste förbli privata. Men när fansen slaktar mig så spiller det över på spelarna. Det gör spelarna arga, och de har fått stå ut med det under lång tid. Det är en hög nonsens. Jag skulle inte säga att fansen är hycklare, för så här har det sett ut sedan första dagen jag kom hit. Jag tycker att det är patetiskt. Kommer jag någonsin att få dem på min sida? Inte en chans. Passar inte ditt ansikte in så gör det inte.

Megson kan i alla fall inte anklagas för att köra med populistiska trick. Några timmar efter hans utbrott mot fansen så godkände han en försäljning av Kevin Nolan – lagets kapten, själ och hjärta – till just Newcastle för ynka 4 miljoner pund.

Det är en chockerande dålig affär för Bolton.
***
Snabb anekdot från Real Madrids officiella lagfotografering igår också. Efter att bilden tagits höjde sportchefen Pedja Mijatovic rösten.
– Det är nog bäst att ni tar en till utan mig. Om jag skulle försvinna snart.

Några spelare skrattade, men att det sedan faktiskt tog en alternativ bild utan Mijatovic säger allt vi behöver veta om montenegrinens status i Real Madrid just nu.
***
Det var också i Spanien som gårdagens noterbara fotboll spelades. Kvartsfinaler i Copa del Rey, och ett sent Squillaci-mål gjorde så att Sevilla klämde sig förbi Valencia på bortamål. Bojan Krkic ruskade till en hittills misslyckad säsong med två mål mot Espanyol – det här är det ni behöver se – men det var ändå tröstmålet från José Callejon som var derbyts behållning.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB