Startsida / Inlägg

Messi Mania

av Erik Niva

Håller han på med en annan sport än alla andra? Varje vecka väntar sig folk att Leo Messi ska vara överlägsen – och varje vecka överträffar Leo Messi de orealistiska förväntningarna.

Efter en timme låg Barcelona under på El Sardinero. Då bytte de ut Busquets, satte in Messi. Fem minuter senare hade Pulguita kvitterat, ytterligare en kvart därefter hade han återigen avgjort en svår match på egen hand. Helt sanslöst.
***
För att hitta fler snygga spanska mål fick man anstränga sig, men tittar man noggrannt så ser man att Almerías kvittering i Valencia är ett litet mästerverk i dubbla led. Först har vi lilla Albert Crusas och hans klackvändning på kanten, sedan Álvaro Negredo och hans improviserade karatespark vid bortre stolpen.
***
Ni har förmodligen redan sett David Beckhams assists till Pato och Ambrosini. Noterade ni att därutöver han hade ytterligare en målgivande passning, som dömdes bort för en marginell offside?
***
Snyggt mål av Pazzini för sin nya klubb Sampdoria, ännu snyggare av Pizzarro på den regnsjuka planen i Reggina.
***
England gick vi väl redan igenom igår – det var domsluten som var grejen – men skulle ni på något märkligt sätt ha missat det så har ni Fernando Torres segermål mot Chelsea här och här.
***
Jag har alltid haft rätt svårt för otymplige Hugo Almeida, men de senaste månaderna har han gjort drömmål på drömmål och varit en av få ljuspunkter i ett svagt Werder Bremen. Ännu en megamörsare i förlusten mot Bielefeld igår.
***
Juninhos frispark i derbyt mot ASSE
är inte riktigt lika grann – men det är ju en frispark av Juninho i derbyt mot ASSE. Orkar ni vänta några sekunder så får ni ett fint volleymål av Lubovic Obraniak, i Lilles kryssmatch mot Bordeaux. Och jodå, ännu lite senare i klippet gör brännhete Yoann Gourcuff ännu ett viktigt mål.
***
Erkan Zengin fick vila, men Beşiktaş klarade sig ändå. Chilenaren Rodrigo Tello – den turkiska ligans variant på Sebastian Castro-Tello? – vräkte upp bollen i bortre krysset. Omgångens mål i den turkiska ligan? Nej, det kom när Fenerbahçe återigen tappade hemmapoäng, den här gången mot Gaziantepspor. Och det var inte Erman Özgürs fina volleystöt heller – det var istället den här volleykanonen från Alex.
***
Holland då? Toivonen och grejer?! Jodå, han gjorde ju sitt mål – och inte nog med det. På det här klippet ser ni ju att han utöver målet hade assist på båda Affelays klassmål också. Och här ser ni att han dessutom hade ett skott i stolpen. Men den allra största snackisen i matchen mellan De Graafschap och PSV? Det var ju den här attacken, då en uppretad hemmasupporter fått nog av linjedomaren som vinkade bort Ben Sahars mål.
***
Varje måndag brukar man kunna hitta något osannolikt klipp från någon osannolik match i Sydamerika. Den här dagen vill jag fokusera på Santos anfallare Kléber Pereira, och hans fruktlösa stångande mot Ituano.

Festen börjar 0.45 in på det här klippet, då han sätter en cykelspark i stolpen. Sedan rullade det bara på. I samma halvlek träffade Kléber stolpen fyra gånger. I realtid tog det ynka 14 minuter – på klippet ser du alla fyra stolpträffarna på 1.40 minuter.
***
Och på tal om Santos – här har ni mitt bidrag till dagens tidning, en text om hur sjutton det har kunnat gå som det har gått för Robinho.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB