Startsida / Inlägg

AWOL

av Erik Niva

Jag tror tamejfan att vi har en ny medaljör på den livsviktiga listan över de senaste årens värsta fotbollsdesertörer.

Nu gör jag det visserligen enkelt för mig. Går man 50 år tillbaka i tiden finns det ju historier om rymmare som får Eddie Slovik att verka lojal, och går man 5 år tillbaka i tiden så hittar man plötsligt Portsmouths Rory Allen på cricket i Australien – men i alla fall…

I söndags bönade den peruanske anfallaren Jefferson Farfán sin klubb Schalke 04 om några dagars akutledighet. Hans mormor var nämligen döende, och han var givetvis tvungen att flyga till Sydamerika för att hinna träffa henne.

Well, efter några tips började den tyska pressen knacka lite på historien – och de behövde inte dunka särskilt hårt innan den officiella versionen rasade ihop. I den peruanska tidningen Tromé fanns nämligen en stor artikel om hur Farfán kommit hem för att reda ut sin trassliga relation till flickvännen Melissa Klug. Det var hennes 25-årsdag, och Farfán försökte pussla ihop förhållandet genom att ge henne en 500 000-kronors Mazda-jeep i present.

Och mormorn?
– Både hans mormor och hans farmor är kärnfriska, säger Tromé-journalisten Cesar Guillermo Manayay till Bild.
Farfáns reaktion?
– Oh, något måste ha gått fel i översättningen.
Schalke har inte reagerat ännu – men grova böter lär vänta på Jefferson Farfán när han nu återvänder från Sydamerika.

Inte illa – men även om tematiken i stort är densamma har Farfán fortfarande en bra bit upp till toppnoteringarna på listan över de senaste årens bästa fotbollsrymningar.

2)
Anton Ferdinand
Uppgav att han skulle hälsa på sin sjuka mormor på Isle of Wight. Drog istället hela vägen till South Carolina i USA, där han kände sig nödgad att gå på något sorts hiphop-party där det serverades 17-procentiga HPNOTIQ-cocktails.

1)
Stephen Ireland.
Såklart. Mästarnas mästare. Först hette det att Ireland behövde lämna den irländska landslagssamlingen eftersom hans flickvän var sjuk. Det visade sig vara lögn. Då ändrade Ireland historien, och uppgav att hans mormor hade dött. Det visade sig vara lögn. Då var det plötsligt ett missförstånd, och i själva verket var det farmorn som avlidit. Men när hon läste om sin egen död i tidningarna så hotade hon att stämma dem. Ireland försökte med en sista variant, då han påstod att hans morfar hade skiljt sig och att det alltså var hans nya partner som gått bort. Men inte.
– I det här skedet bestämde jag mig för att berätta sanningen, erkänner Ireland.
Bra tänkt. Vad saken egentligen gällde? Att hans flickvän fått missfall.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB