Startsida / Inlägg

ITV is fucking shit

av Erik Niva

Ni har väl redan hört den tragikomiska historien om hur någon på ITV fick för sig att det var en bra idé att slänga in lite reklam med två minuter kvar av Everton-Liverpool – och hur kanalen därför givetvis missade målet som till sist avgjorde en derbysluggning som varat i nästan tre veckor?

Så här såg det ut.

***UPPDATERAD***. Bytte klipp, till ett som följer med sändningen genom hela momentet, och alltså illustrerar ITV-absurditeten ännu tydligare.***

Värst av allt är ju att alla har sett det komma. Ända sedan ITV säkrade cuprättigheterna har det tvivlats på kanalens förmåga att göra bra fotbollssändningar, och under säsongen har de också kritiserats stenhårt för konstiga matchval, bleka produktioner, nersänkt publikljud och torftiga highlightsprogram.

Likt en avliden konstnär har också det här klippet fått en helt ny status efter gårdagens debacle. Det är hämtat från cupens första omgång. Stora Leeds möter pyttelilla Histon på en ännu mindre arena. En del av ITV:s produktionsteam står precis framför Leeds-klacken. Och ja… Några gynnare nappar helt enkelt åt sig en av mikrofonerna, sticker iväg med den – och börjar skandera ”ITV is fucking shit” rätt ut i etern.
***
Hemma framför min trygga Viasat-sändning kan jag inte förneka att jag själv jublade lite när Dan Gosling lyfte in den där lyran.

Givetvis har vi hela mitt generella underdogperspektiv – i 95 procent av alla matcher jag ser hoppas jag att den mindre klubben vinner – men ytterligare en dimension klarnade också fram under holmgången.

Liverpool spelade 105 minuter med en enda engelsman på planen. Under större delen av matchen bestod å andra sidan Evertons elva av åtta engelsmän – bland dem två tonåringar – och tio spelare med engelska som modersmål.

Call me old fashioned, men för mig betyder fortfarande den sortens saker någonting.
***
I anslutning till det så tar vi och kör lite trivia?! När Portsmouth mötte Fulham i helgen så blev islänningen Hermann Hreidarsson den nionde spelaren från ”overseas” – utanför de brittiska öarna – att göra sin 300:e Premier League-match.

Hur många av de andra åtta kan ni nämna?

***UPPDATERAD. The race for the glory är alltså numera avgjort, enligt kommentatorsfältet nedan. ***

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB