Startsida / Inlägg

He’s Won It Ten Times

av Erik Niva

Tillbaka till vardagsverkligheten. Jag upphör inte att förvånas över hur avskärmad man blir från fotbollsvärlden under en helg i England – jag har aldrig sämre koll än när jag är där – så den här måndagen gör jag målsvepet lika mycket för mig själv som för er.

Hänt något?

Jodå, två böjande fotbollslag tävlade i att göra en så snygg måltrio som de bara kunde. Barcelona gjorde ett omställningsmål som fick LA Lakers gamla fast break-basket att se träig ut, ett passningsmål och ett dundermål. Men Roma vann ju odiskutabelt ändå den här kampen – ett superbt klapp-klapp-mål, en enorm volley och en distanskanon är så bra som det blir.
***
Helgens snyggaste kom annars i Grekland. Iraklis löfte Emmanouil Papasterianos tog ner bollen på bröstet och satte en bicycleta i nättaket i ett svep. Man kan ju tycka att en sån manöver borde generera lite mer entusiasm än den som kommentatorn orkar mäkta med.

Tvåa? Jag smälter ju när Villarreal spelar så här, när Cani jonglerar fram bollen till en Giuseppe Rossi som bara touchar den förbi målvakten.
***
Någon gång snart måste jag sätta mig ner och skriva en ordentlig hyllningsartikel till den vidunderlige Ryan Giggs.

Inte nog med att han fortsätter uppföra sig på ett sätt som gör honom till en heder till sporten – han gör ju dessutom sin bästa säsong på fyra, fem år. Finfin soloraid och kontrollerad högerfjutt gav tre nya poäng från East End.

Adla karln.
***
Annars var det ju faktiskt en stor svenskdag i Europa, eller i alla fall i Holland. Ola Toivonen har ju fått en bättre start än jag någonsin kunnat tänka mig i PSV, och här har ni hans händelserika gårdag sammanfattad i ett klipp.

Och ska man nu flytta till Vitesse så kan man ju gärna börja som Lasse Nilsson, genom att sätta både ett och två mål mot Ajax i sin första hemmastart.
***
Sena segermål var också ett av gårdagens teman. Christian Poulsen gav Juventus tre ovärderliga poäng nere i Catania, Alberto Gilardino petade ner Lazio i en än djupare kris och Miroslav Klose såg till att Bayern München krokar i topptåget.
***
Spel i Argentina igen, och River Plate kan liksom inte låta bli att ställa till det för sig. ´Men den här veckan kanske vi ändå får lov att lyfta på hatten för motståndet. Både Capurro och Prediger gjorde ju faktiskt riktiga drömmål när Colón hävde sig upp till ett kryss.
***
Ska vi inte ta och avsluta med ett praktfullt självmål då? Jo, för bövelen. Marouane Chamakh satte tillfälligt stopp för Bordeauxs segertåg, då han fick för sig att det var en bra id’e att nicka in bollen i eget mål nere i Marseille.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB