Startsida / Inlägg

Back on the Horse

av Erik Niva

Ni får ursäkta. Jag vet inte hur det är med er, men de dagar som följer närmast på en finalförlust är inte ”bloggsugen” den egenskap som beskriver mig bäst. Processer måste få ha sin tid, saker gå sin gilla gång.

En gång har jag gjort ett ordentligt avsteg från bearbetningsprocessen, och det var efter Lasagne-gate 2006. Då ansträngde jag mig verkligen för att se ett par andra matcher redan samma dygn, för någonstans visste jag med mig att jag riskerade att aldrig mer se en enda fotbollsmatch i mitt liv om jag inte gjorde det direkt.

Det handlar om att komma upp i sadeln igen.

Och nu är en lika god tid som någon. Spurs gör 4-0 på Boro, och vad bättre är så såg vi äntligen ut som Spurs igen, för egentligen första gången på hela den här ruttna säsongen. Vi gick ut för att besegra den andra högen, inte för att vänta på att de skulle dö av tristess.

Det andra, det tredje och det fjärde målet kom alla efter klassiska Tottenham-anfall. Jag önskar speciellt att klippet på det tredje gått längre tillbaka, för det var minst 20 passningar innan Keane till sist släppte iväg Lennon.

That’s how we like it.
***
I övrigt roas jag av intermezzot mellan Cristiano Ronaldo och Steven Taylor. Den här tacklingen utlöste det, och dialogen som följde var välmejslad.
– You´re a rubbish footballer, ska C-Ron ha öppnat med.
– At least I’m not ugly, replikerade Taylor.
– You’re a poor footballer.
– I know, but you are still ugly.

Alltså, jag är nu inte den allra mest tillförlitliga referensinstansen – men är det verkligen genom att börja mäta look som Taylor hade störst chans att klara sig någorlunda helskinnad ur den här ordväxlingen?
***
Och borta i Brasilien fortsätter ju The Real Ronaldo att bjuda på bättre anekdoter än någon tidigare trodde var möjligt.

I natt gjorde han äntligen comeback efter 13 månader på skadelistan, med ett 23-minutersinhopp när Corinthians slog Itumbiara med 2-0.
– Han gjorde en bra debut. Rörde sig bra, och provade några dribblingar, säger Corinthians coach Mano Menezes.

Allt lugnt och stilla då? Nej, när Ronaldo skulle lämna planen så blev han omringad av ett gigantiskt medieuppbåd – och lyckades skada sig när han träffades av en mikrofon i ögat. När han till sist lämnade arenan rapporteras han haft ett svårt svullet högeröga, och nu är det oklart när han kan spela igen.

Ni ser hela härligheten sammanfattad här.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB