Startsida / Inlägg

Gunning For Glory

av Erik Niva

Har man slöat en hel helg har man ju en del att ta igen, så här kör vi ett rappt och koncentrerat målsvep för att få oss up to scratch.

Under gårdagen kan vi ju bara konstatera att Arsenal var laget som det handlade om i målsvepssammanhang. Ni har ju sett Eduardos volley, men hur imponerande hans instinkt än är så är det frågan om inte Carlos Velas soloraid ställer ännu högre krav på skickligheten. Och den lilla kombinationen som leder fram till Eboués revansch är ju inte att förakta, den heller.

Främsta utmanare i lagtävlingen? Oväntat nog Siena, som oväntat nog tog en 3-0-seger nere på Massimino i Catania efter tre überdistinkta avslut av Maccarone, Ghezzal och Jarolim.

Söndags-Spanien drar vi av i ett huj. Cosmin Contras prickskjutna frispark för Getafe (0.40 in i klippet) tar väl titelns som dagens mål, men jag gillar både Arandas och Barkeros mål när Numancia vände mot Valencia. Och så väljer jag ju förstås att tro att Renatos avslut var meningen.
***
Henok? Jo, två mål och ett rött kort mot Recreativo – ni har hela härligheten här. Och på svensktemat var det ju riktigt kul att Viktor Elm fick avgöra Derby van het Noorden. Och att Zlatan fick iväg den där lilla hackchippen mot Genoa.
***
Vad ska vi mer få in? Lite gott och blandat. Ett hattrick av Pippo i Milano, och ett ännu bättre hattrick av Voronin i Cottbus. Ett snyggt långskott av Araujo Ilan i Saint-Etienne, men en ännu mer praktfull volley av Ludo Giuly i L’ Orient. Hårt skott av Klaas-Jan i Madrid-derbyt, men ett ännu hårdare av Jardel för Amadora.
***
Åsså är vi såklart glada att den ryska fotbollen börjar vakna ur vinterdvalan. CSKA slog Rubin i Supercupfinalen, och litauiske ytterbacken Deividas Šemberas fick iväg den här pärlan.
***
Sydamerika. Marcelo Gallardo har fyllt 33, men El Muñeco kan än. Det är något med välutförda lobbar som jag är jävligt svag för.

Och så Ronaldo, såklart. Visst är det kul att han får göra mål för Corinthians i sjävaste Palmeiras-derbyt, visst är det kul att han orkar hoppa över reklamskyltarna för att fira – men roligast av allt är att vi får se ett sånt här äkta, klassiskt sydamerikanskt hänga-på-stängslet-jubel.
***
Glömde jag något? Jo, Carlos Tévez raid mot Fulham. Och vafan, när jag ändå är inne på lördagens engelska matcher kan ni ju lika gärna få Robbie Keane också – om inte annat bara för att jag ska kunna avsluta med den här bilden.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB