Startsida / Inlägg

Everyday is Like Sunday

av Simon Bank

Återkoppling, det är fint det. Det har jag lärt mig på min arbetsplats i veckan, och nu är det dags att omsätta teori i handling.

Toulouse, var det ju. Casanova, Gignac och grejer.

Och jodå. TFC, med en budget på 32 miljoner euro i år, viftade bort ett ihåligt PSG med 4–1. Paris saknade både Sakho (en blivande världsback) och Camara, och det märktes.

Matchbilder väntar vi på, men däribland finns pärlor som ett typiskt Gignac-mål (hans artonde för året, samtliga med högern), en Samuel Holmén-variant avslutad av Moussa Sissoko – och den norske sälen Daniel Bråtens första franska mål, komplett med breakdance-firande.

Vi kan väl hoppas att bilderna dyker upp. Och trösta oss med lite annat.

UPDATE: Här är ju bilderna från Municipal, varsågod.

På öarna var det förstås Stevie G and his Merry Mersey Men som höll i showen. Med fem spanjorer i laget knackade de ner Villa en halvmeter i marken, och enda skälet till att nämna något mer än Gerrards första, andra och tredje mål är att firma Reina-Riera snickrade ihop ett så här  fint 2–0.

Annars gladde vi oss mest åt att the Bling King Micah Richards verkar intressera sig för fotboll igen. Den här helgen skallade han sönder Sunderland.

…och så noterar jag att Erik Niva i lördags lät er gå miste om både helgens finaste spanska frispark (Real Madrid-ynglingen Jordi Lopez) och Spurs-elvispen Adel Taarabts revival i QPR. Detta måste korrigeras.

Och så Frankrike då.

Det var ju inte bara Toulouse. Det var en fin dag för les Gones också. Inte nog med att Lyon själva slog av Sochaux med 2–0, dessutom åkte arvfienden ASSE långt ner i kristräsket efter 3–1 i nacken mot Lorient. Bilderna är usla, men Amalfitanos 1–0 är värt besväret.

I Italien ska ni hädanefter hålla ögonen på en ung kille som heter Zlatan Ibrahimovic. Mot Reggina satte han både årets första straff (en minut in) och årets första Diego-lyft.

Dagens nöjdaste var annars Sampdorias Fiorentina-reject Pazzini som stämplade in i landslaget samma dag som han klockade in sitt åttonde mål på åtta matcher. Hänger ni kvar i klippet får ni en finfin Cassano och en halv Gourcuff-touch från Bianchi också.

Adrian Mutu gjorde – med hjälp av offsidesnälla domare – en Mutu och ordnade tre poäng åt Fiorentina. Och Milito höll ångan uppe under Zlatan i skytteligan.

Norröver, i Gelsenkirchen, hade Manu Neuer chansen att imponera på Jogi Löw, som var på plats när Schalke mötte HSV.
Det gick sådär. I ett tillfälligt slag av personlighetssplittring fick Manu för sig att han är Pål Lundin. Quality Schalking. Hamburg vann med 2–1, efter lite kliniskt försvarsbreddande jobb, avslutat av tvåmålsmannen Guerrero.

Mer då. I Katalonien kände Peps Pojkar att det var hög tid att kontra på Liverpools massiva uppvisning på Anfield. Så de gjorde det, mot stackars Málaga. 6–0rgie, som det hette på medeltida tabloidsvenska.
The Cream of the Crop:

De kirurgiska snitten fram till Xavis 1–0.

Leo Messis rallyåkning fram till 2–0.

Passningsporren före Tití Henrys 3–0.

Iniestas dropplobb via Dani Alves lugg.

Bombardemanget före Eto’os sexa.

Ja, herregud.

För balansens skull ska vi också notera att the Hunter, Klaas Jan Huntelaar, håller sitt snitt med mål vart 85:e minut sen han kom till Madrid. Mot Almeria satte han en våldsvänster och en lite snällare höger. Ändå var han bara tvåa i estetligan, efter mörsar-Marcelo.

Om Barça stod för sensualismen så var det Numancias Asier Goiria som lyckades pricka in omgångens dråpligaste mål. Jag hittar inget klipp med ljud, men ni får tänka er ett boing-boing-boing innan bollen når nät.

…och det i särklass tyngsta målet svarade Osasunas iranske playmaker Javad Nekounam för, när han bugade in 1–0 mot stackars Espanyol med två sekunder kvar.

Atlético Madrid gick på en tung smäll på Mallorca, men det otäckaste smällen var den här, mellan Heitinga och Navarro. Det är Heitinga som bärs ut på bår.

Från Heitinga till Holland, där vi hittar ett klipp som Andreas Granqvist inte tar med i den där klippboken han skickar runt till nya arbetsgivare. 40 sekunder in. Om ni jobbar er fram i det bibliskt långa klippet så har ni ett Marcus Berg-tröstmål efter 6,55 också.

Och här kan vi lika gärna hänga på lite bilder från cupmötet mellan Porto och Amadora. Amadoras spelare har inte fått lön på sju månader, vilket fick Vidigal att kontra med en tvättäkta Granqvist.

Och innan vi slår ihop den stora säcken kan vi väl kika utanför kontinentgränsen, med lite godis (typ) för er som håller till på Norra Stå eller så.

Ni vet Jorge Anchén, den lille uruguayanen som gjorde en del bra, en del dåligt, och fick med sig tre mål på 15 allsvenska matcher i fjol?

Det kan ha varit trycket på Råsunda det var fel på. Jorge är a big game man, tydligen.

I går lubbade han in på El Monumental i Buenos Aires, i sin andra match från start för San Martin. River borta. Hårda bud.

Hur det gick?

Jorge behövde en minut på sig, sen hade han curlat in 1–0.

Vad säger ni om det, Fussball Lovers?

/Simon Bank

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB