Startsida / Inlägg

Mind Over Matter

av Erik Niva

Dagens samtalsämne i England är ju att the mind games mellan Alex Ferguson och Rafa Benítez nu skruvats upp ytterligare några hack.

Allt började egentligen när Blackburn Rovers höll sin traditionella presskonferens inför helgens matchande, och Big Sim Allardyce passade på att få ur sig något som stört honom hela veckan, sedan mötet med Liverpool förra helgen.
– Efter det andra målet gjorde Rafa Benítez gester som var avfärdande mot mig och mot Blackburn Rovers. De saknade respekt, de var förödmjukande. Det var en gest som sa: ”Över. Ni är slut”. Jag gick för att byta några ord med Benítez efter matchen, men tråkigt nog så dök han – som vanligt – inte upp. Han undvek mig förmodligen, och det säger mycket om vilken sorts man han är. Från någon i hans position hade jag väntat mig mer, men det är så han är. Han måste visa lite ödmjukhet,

Kontroversiellt redan där – men på en helt annan skala så fort Allardyces goda vän Alex Ferguson använde sin presskonferens till att inleda ett tvåfrontskrig:
– Det finns en grej med hans arrogans som inte går att förlåta, och det är föraktet han visade för Sam Allardyce förra veckan. Såg ni det? Absolut förakt. Han gjorde såhär (slår ut med armarna): ”Game finished”. Jag tycker inte att Sam Allardyce förtjänar det. En kille som jobbat så hårt för Managerförbundet, som tagit hand om unga managers och spelare – han förtjänade inte det. Han tvingades spela med ett försvagat lag, och att då få det där föraktet… Jag tror inte att någon annan Liverpool-manager någonsin gjort det där. Ni skulle aldrig få se mig göra något sånt där, aldrig. Du måste visa ödmjukhet. Men Benítez har gått över gränsen.

Men då måste vi ju ställa oss frågan – vad var det egentligen som Rafa Benítez gjort för att väcka all denna vrede?

Jo, enligt honom själv hade han bara kroppsligt kommenterat hur Xabi Alonso – framgångsrikt – trotsade hans direktiv. Benítez säger att han uppmanade Alonso att släppa frisparken kort till Emiliano Insua, för att snabbt skapa ett 2-mot-1-läge mot Blackburns Keith Andrews. Alonso hade struntat i det, och i stället lyft in bollen i straffområdet. Och där nickade Fernando Torres elegant in den.

Liverpool-lägret menar att en skrattande Benítez i själva verket bara gestikulerat mot sig själv, typ: ”Vad vet väl jag? Det var ju du som hade rätt”.

Well, här har vi videobeviset.

Dom?

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB