Startsida / Inlägg

Transfer Tattle

av Simon Bank
9253_jean-michel-aulas-748427.1173264437.jpg

 

Ur barn, fyllskallars och Jean-Michel Aulas mun får man höra sanningen roliga saker.

Idag är det förstås rena transferporren ute i Europa. Aulas har berättat varför OL inte kunnat konkurrera med Real Madrid i fallet Benz, och uttalandet i Le Progrès ger ytterligare en bild av en fotbollsvärld som kapat de sista banden med markplanet.

– Karim kunde tredubbla sin lön. Han tjänade 4,5 miljoner euro brutto i Lyon (vilket blir ungefär tre miljoner netto), han kunde få 8,5 miljoner euro netto per år i sex år (i Madrid).

Och när den tanken svindlat färdigt så kan vi passa på att fråga Aulas (och det gjorde de OL-supportrar som idag demonstrerade utanför klubbens högkvarter) hur det kommer sig att en spelare som han satte prislappen 100 miljoner euro på för bara ett par månader sen plötsligt gick att sälja för 30 miljoner.

Men vad vet man. Benzema kanske har tappat vänsterfoten i juni.

Mer intressantheter: Platinis utspel i L’Équipe om begränsningar på transfermarknaden är förstås tomt vapenskrammel mer än nåt annat. Men skrammel är ändå bättre än inget alls, och bloggen gillar Platini mer och mer för varje dag som går.

Från Frankrike – det är ju där det händer just nu – har vi annat att rapportera. Ett par timmar efter att OL släppte sin världsstjärna släppte Marseille ett gäng minibomber.
Lisandro Lopez närmar sig, OM tar upp kampen om Stéphane Mbia, och Souleymane Diawara och Edouard Cissé ansluter. Diawara är ett kanonköp, Mbia vore kanon – men Cissé överraskar mig mer än det borde. Didier Deschamps gillade honom i Monaco, men när jag träffade Cissé i Istanbul häromåret lät han väldigt mycket som en grabb som var färdig med sin franska karriär.
– Jag hoppas att fler spelare kommer hit till Turkiet, de stora klubbarna är fantastiska och det börjar hända saker nu. Fler och bättre brassar är här, och spelare som Lincoln och Kezman (han var där då) visar att ligans status har ökat lite, sa han då (jag hade tänkt spara det till en stor artikel om den turkiska ligan, men lite som med min kärleksrelation med Emmanuelle Béart så blev den aldrig riktigt av).

Och nu är Cissé alltså i Ligue1 igen.

Innan jag avslutar ett inlägg som riktats oförtjänt mycket till de tolv frankofilerna i läsekretsen vill jag stillsamt konstatera att André-Pierre Gignac är VÄLDIGT mycket den nye Johan Elmander.
Succé som ensam striker i Toulouse? Check.
Skyttekung med Tefece? Check.
Het på transfermarknaden? Check.
Meddelande från president Sadran att ”han är inte till salu”? Check.

Nu är det ett lätt desperat Lyon som fått nobben. Ska vi gissa att Gignac fått en Elmander-garanti om att gå nästa sommar istället?

Låt oss i så fall hoppas att han undviker Bolton. Och stilla konstatera att det Zlatan kan göra med en boll kan Lars Øvrebø i Moss göra… nästan lika bra.

/Simon Bank

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB