Startsida / Inlägg

And Now You Must Believe Us

av Erik Niva

Top of the league – ’avin a laugh.

I min lilla värld var det naturligtvis bara en sak som gällde igår kväll, och det var att se hur Glory, Glory Tottenham Hotspur skötte sig uppe på Humberside. Biljett till matchen hade jag, men hemma satt jag lik förbannat. Ah well, efter lite brottande med någon obegriplig applikation som hette Ultrasurf hade jag en stream som var up and running – och fick se Spurs göra sin bästa bortamatch sedan jag-vet-inte-när.

5-1 blev det. Siffrorna var i underkant.

IMG_2186.JPG

***

Om vi vidgar cirkeln en liten aning så var ju det standardsvenska intresset riktat mot Barcelona igår. En talangfull långskång skulle debutera, och det blev väl ungefär som man hade kunnat förvänta sig. Z hade någon bra chans, men det var Man City och Martin Petrov som sprang in med det enda målet.

Den andra spanska titanen lyckades bättre i sitt genrep. 5-0 mot Borussia Dortmund på Westfalenstadion imponerar oavsett förutsättningar. Jag gillade Kakás klack fram till Graneros 1-0-mål – och är smått extatisk över Arjen Robben-volleyn som dubblade ledningen.

***

För resten av världen var det ju dock lilla, lilla Burnleys chockseger över Man United som var grejen för kvällen. Stålmannen Robbie Blake dunkade in en drömvolley, besten Brian Jensen räddade Michael Carricks straff.

Liverpool återhämtade sig väl efter premiärsmällen. Ni hinner plöja igenom alla fyra målen mot Stoke, men ni ska ju främst fokusera på Glen Johnsons akrobatiska 2-0-volley och Steven Gerrards fenomenala förspel till Dirk Kuyts 3-0.

Sebastian Larsson fick en knuff, Birmingham fick en tveksam straff och på stopptid hade stackars Portsmouth förlorat ännu en match.

***

Nere i Småland hoppas jag att Kalmar FF sitter och grämer sig riktigt ordentligt. Lottningen har fallit så att det här verkligen var Chansen för ett svenskt lag att ta sig till Champions League – men nu är det Debrecen som är ett ynka hemmakryss ifrån den glittrande huvudturneringen.

Det blev 2-1 borta mot Levski Sofia, och Laszlo Bodnar satte första målet med en sån där 30-metersmörsare som var så hård att man knappt kan se bollen ens på reprisen.

Lyon gjorde sitt för att blanda sig i kanonkampen. Bosniska underbarnet Miralem Pjanic kombinerade kraft och finess med sin frispark i 5-1-segern över ett svagt Anderlecht, Michel Bastos gick mest bara på kraft.

Bästa matchen i CL-kvalet? Panathinaikos-Atlético Madrid, 2-3.

Och svenskinsatsen? Joförtusan. Dusan Djuric fortsätter att baxa sitt Zürich närmare huvudturneringen. Igår valsade han in med det sista målet i en 3-1-seger borta mot lettiska Ventspils.

Åsså gjorde Andreas Johansson ett märkligt mål när Ålborg vann mot Nordsjälland.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB