Startsida / Inlägg

Top Half

av Simon Bank

Ingen Uefa-kvinna som svimmar, annars tyckte vi väl att vi fick vårt lystmäte av allt man ska få sitt lystmäte av när Champions League lottades bland välopererade tanter, väloljade roulettbord och väldiga potentater nere i Monaco.

Vi fick svulst.

Vi fick obegripliga lottningsprocedurer.

Vi fick talträngda spelare.

Vi fick se lottbollar som var varma, kalla eller möjligen magnetiska.

Vi fick se Paolo Maldinis söta söner.

Och sen var det dags för fotbollsplanering. Här är grupperna, som det blev:

 

 

Grupp A:

Bayern München

Juventus

Bordeaux

Maccabi Haifa

Två jättar som bygger nytt. Ett Robben-förstärkt Bayern kommer att gå in i turneringen med två hysteriskt starka kanter och är förstås favorit. Nya Juve lika självskrivet som förste utmanare, och ni ska veta att Diego gillar att spela mot Bayern mer än vad Bayern gillar att spela mot Diego.

Och Bordeaux… tja, de har redan visat att de klarar livet efter Diawara, och de har ett kontrollerat, inspelat anfallsspel som borde passa fint för Europa. Lolo Blanc och geniet Gourcuff kommer att plocka gott om poäng hemma, men det krävs att någon av jättarna halkar på vägen.

Vidare: Bayern, Juventus.

 

 

Grupp B:
Manchester United

CSKA Moskva

Besiktas

Wolfsburg

Sir Alex et concortes måste ha varit väldigt nöjda… ända fram till sista lottsedeln. Nu är det ju inget snack ändå, vicemästarna spelar på en egen nivå i den här gruppen. Vi smyghåller tummarna för Wolfsburgs bosniska koloni, och ser väldigt mycket fram emot att se Erkan Zengin rulla in 2–0 på Old Trafford. För att inte tala om hans post match interviews. Tuffa bortamatcher, all around. Wolfsburg kan falla på den där lätta naiviteten som kostar så mycket internationellt, men i ett gruppspel är det okej att släppa fyra mål då och då.

Vidare: United, Wolfsburg.

 

Grupp C:

Milan

Real Madrid

Marseille

FC Zürich

Ooooh. Eftersom det ingår i lottliturgin att utse en så… DETTA ÄR DÖDENS GRUPP!!! När det gäller de stora berättelserna så kommer vi naturligtvis att gå i spinn över att se Kakás återkomst till klubben som bytte honom mot pengar. Och lite på samma tema: Håll med om att det är låga odds på att Fernando Morientes sticker in en kniv eller två i Real Madrid? Cause that’s just what he does.

Mer då? Jo, det är förstås hyperintressant med en ny Marseille-match i Madrid, efter händelserna där senast, med Santos och allt det. Polisen jublar inte. Vi andra ser fram emot att se OM:s våldsamma satsning bära eller brista.

Vidare: Real Madrid, Marseille.

 

Grupp D:

Chelsea

Porto

Atlético Madrid

Apoel Nicosia

Chelsea–Porto för tredje gången på fem år, utan Mou-laddningen och utan några frågetecken. Lisandro Lopez har dragit till Frankrike, och Porto är inte lika bra som de var för en sommar sen. En drömlottning för Ancelotti. Resten är en kamp om andraplatsen, en kamp mellan Portos organisation och Atlético Madrids superanfall. Anfall är bästa försvar?

Vidare: Chelsea, Atlético Madrid.

 

/Simon Bank

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB