Startsida / Inlägg

One Night In Istanbul

av Erik Niva

Hur vet man att en fotbollsmatch varit lite sådär… speciell? Jo, ekot från den hörs fortfarande tydligt mer än fyra år senare.

Igår skrev jag ju om viktiga och allvarliga saker knutet till That Night In Istanbul. Idag får ni den andra sidan. Det börjar nämligen dra ihop sig för premiär av ”15 Minutes That Shook the World”, den bisarra komedin som avhandlar vad som egentligen hände under den där halvtidspausen som fick Liverpool att gå ut och vända 0-3 mot Milan.

Steven Gerrard, Jamie Carragher och Didi Hamann är alla med och spelar sig själva. Handlingen tycks aningen kaotisk.
– Det finns en scen där Steven ska ramla in i kameran efter att ha fått en kick i röven av Djimi Traoré. Vi sa åt honom att falla långsamt, men istället gör han en framåtvolt och flyger handlöst genom luften. När han kommer upp håller han sig om ljumsken, och vi är liksom… ”Shit, vi har skadat Steven Gerrard”.

Manusförfattaren Dave Kirby – som övertalade Liverpool-spelarna att ställa upp genom att skänka inteäkterna från filmen till Jamie Carraghers välgörenhetsfond, 23 – berättar också om hela filmprocessens absolut största utmaning:
– Vi har en snutt där vi klipper tillbaka till Old Trafford, där Alex Ferguson dansar runt i kilt och säger: ”Aye’ve neh din this since ah were a wee bhoy”. Och för att få göra den scenen var vi tvungna att skaffa ett tillstånd från Fergusons advokater.

Och till hans stora, stora heder – Ferguson tog allt på rätt sätt och såg inga som helst problem med den filmsnutten.

Nu väntar vi bara på trailern.

***

Tillbaka på fotbollsplanen så konstaterar vi att det nya numret av holländska magasinet Voetbal International innehåller en artikel om ”mysterie von PSV”, PSV Eindhovens mysterium.

Mysteriet är Andreas Isaksson. Holländarna blir inte kloka på den här målvakten.

VI behandlade ämnet Isaksson i sin tv-show redan för några veckor sedan, och nu har de alltså dragit grejen ett varv till i sitt magasin. Visst har de insett att han kan göra en fin räddning då och då, men de kan inte begripa hur man kan vara så erbarmligt usel med fötterna – och totalt sett är de helt enkelt inte övertygade om att han är någon särskilt bra målvakt. 
– Om det slutar med att du har honom i målet har du varit en sovande klubb, dundrar förre PSV-keepern Ronald Waterreus.

Och se på fan – visst sjutton dyker en viss Simon Bank upp med sina två cent också:
– Han är tyst och blyg. Han påminner mig om skidåkarna här, som är så fokuserad på sig själva.

***

Appropå Simon Bank så har jag redan publicerat den här bilden en gång – men då den ger den mest rättvisande bilden från fotosessionen han inkluderade i inlägget nedan så kör vi den igen.

IMG_0059.jpg

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB