Startsida / Inlägg

The Isère Chainsaw Massacre

av Simon Bank

När vi måndagsvaknat ska vi väl ge oss in och summera söndagen i något slags svep, men innan vi tar oss dit så ska vi förstås a) rätta till en oförlåtlig miss i lördagssvepet och b) berätta om helgens värsta sågning.

Signaturen Unkkle hjälpte till med att påpeka att den här bloggen, för första gången sedan starten för ett år sen, bommat i sin favoritgren: Galna tyska målvakter och sakerna de gör.

Jens Lehmann var ju ute och dansade igen mot Köln, och det ska ni förstås både se och se om.

Och så var det det här med helgens supersågning, då.

Själv spenderade jag söndagen på Gamla Ullevi, där Thom Åhlund tog fram motorsågen när han kommenterade Andreas Dahls skandahlösa idiotutvisning.

– Oförlåtligt. Han kunde inte låta bli att sätta en pirra för han, det är inte så smart när domaren står fem meter därifrån, sa 08-Åhlund, och det hade han helt rätt i.

Men det där var verkligen ingen supersågning. Inte om man jämför.

Jag berättade ju om Grenobles rätt väntade fiasko-start i Ligue 1. Sex raka förluster, det är delat bottenrekord i fransk fotbollshistoria men bara marginellt sämre än vad jag gissade före seriestart. Jag hatade deras fotboll i fjol (24 mål på 38 matcher, det var ett under att de hängde kvar) och hela klubbens japanska ägarlänk har mest sänkt dem estetiskt.

Inför säsongen skrev jag om den ende som är lite spännande i Grenoble, den nittonårige lirarmittfältaren Sofiane Feghouli. Grenoble har tidigare kopplats ihop med halva kontinentens storklubbar och fått en prislapp på halvlöjliga 300 miljoner.

Man kan nog säga att priset sjunkit nu.

Feghoulis kontrakt går ut nästa sommar, och i matchen mot Rennes blev han utbytt efter 37 minuter, vid ställningen 0–3. Efteråt hade klubbens starke man Pierre Wantiez ett ord eller två att säga om klubbens lille diamant.

– Vissa spelare har bränt sina sista skepp. Vi räknar inte längre med dem. Och vissa av dem har på sätt och vis slutat i klubben i och med den här icke-matchen. Man har absolut rätt att vara dålig, men inte att vara feg. Eftersom de här spelarna har kontrakt kommer vi förstås inte att skicka iväg dom. Men efterson de inte är professionella kommer dom att få spela med amatörerna.

Hårda ord? Bosniske tränaren Bazdarevic fyllde på:

– Jag har jobbat i fotbollen i trettio år och jag har genomlevt svåra situationer. I kväll är jag inte ens besviken, men jag fick intrycket att de gjorde allt för att skämma ut sig. Trots skadorna och trots Rennes kvalitéer måste man agera annorlunda. Det man gjorde i kväll var en skam.

Något mer att tillägga? Jodå, Wantiez var inte klar. Han ville göra en sak klar, med tydlig adress Feghouli:

– Det fanns vissa spelare som uppträdde som små skitskallar. Om de tänkt att sätta press på klubbledningen på det viset så har de gjort en väldigt dålig analys.

Jag tror inte att Sofiane Feghouli förlänger sitt kontrakt. Vad tror ni?

/Simon Bank

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB