Startsida / Inlägg

Goals Galore and More

av Simon Bank

Måndag utan mening och mål. Tog tåget hem från Borås, lyssnade på den vidrigt multibegåvade Scarlett Johanssons nya skiva (bra, inte fantastisk) och funderade på om Erik Niva kommit upp ur gruvan än.

Någon måste ju försöka rama in en helg som var en och en halv.

Låt oss göra det i lättuggad punktform:

Helgens snyggaste:

1. Murat inleder Ankaragücüs sanslösa 3-0-lek med Gala, med höstens allra vackrast kontrollerade tunnel.

2. San Iker Casillas skickar en hälsning till sin gamle, gode vän Gigi Buffon.

3. Jesus Navas hade en sån där dag när han bestämde sig för att avsluta drömanfall och förnedra Marcelo istället för att förnedra sig själv med ligans sämsta filmningar.

4. Mitko Berbatov cyklar in den första kvitteringen av två för Manchester United mot ett lika tappert som imponerande Sunderland.

5. En ung, lovande kille gör sitt första Dynamo Kiev-mål för säsongen. Andrij Sjevtjenko, heter han. Kom ihåg namnet. Kan bli nåt.

6. Cesc Fabregas kröner en löjligt lekfull eftermiddag med att göra ett mål han förtjänade till hundra procent.

7. Luis Suarez smekte in sitt tolfte höstmål för Ajax.

 

Helgens tyngsta:

1. Renato sänker Real Madrid, som var tillbaka i gamla tiders pojklagsförsvarande.

2. Chelsea spelar upp dvd:n ”så straffar du ett mittfältsmisstag”.

3. Kenny Miller får göra sitt andra för Rangers mot Celtic. Inte illa för en spelare som är så skadad att han inte tagits ut i landslagstruppen.

4. Sneijder vinkelberäknar in 2–1 mot Udinese, och får en lite halvtjurig Mourinho att fira with his toungue hangin out.

5. Nesta och Dinho hjälptes åt för att rädda Milan från en av klubbens värsta veckor i modern tid, 1–1 i miniderbyt mot Atalanta.

6. Lillebror Ferdinand vallar in en stopptidskvittering för storebror Rios United.

7. Felipe Melo ger bort en chans till Palermo. Cavani tar den.

8. …och gamle Totti såg ut precis som den gamle Totti när han dyngade in sitt andra mot Napoli.

 

Helgens kryss:

1. Roman, Roman, Rrroman Riquelme mot Velez.

2. Theo Janssen, Twente mot Heracles.

3. Pedrito, för Barça mot Almeria.

4. Nicklas Bendtner, så här en vecka före en landskamp.

5. Radoslaw Majewski, Forests Polonia-lån, gör vad varje klok polsk striker gör med en frispark man inte vet var man ska göra av.

 

Helgens bits and pieces:

1. Martin Palermos tar livet av myten att Jonas Wallerstedt är den ende som nickar på mål från 42 meter. (Wallerstedt är å andra sidan fortfarande den ende i världen som skulle nicka frisparkar om man fick).

2. Sascha Burchert gjorde sin andra match som Hertha-målvakt mot HSV, han är bara nitton år men kan spela en hel karriär utan att göra om det här. Ni har säkert redan sett dem, både det ena och det andra, men i ren sympati med pojken kan ni väl göra det igen.

3. Hollands roligaste klipp? Lille norske gutten Christian Grindheim blir utbytt för Heerenveen, och gillar det inte alls. Det roliga är inte att han tjurar, och inte ens att han gör det mot en stackars kameraman – utan att han gör det på en riktigt fin dagis-engelska.

4. Iker Muniain blir historiens yngste Primera-målskytt med det här skallerskottet för Athletic mot Valladolid. Han är sexton.

5. Vill ni veta varför vissa människor blir vinnare? Jo, för att de mår väldigt dåligt av att inte vara det. Ni behöver inte ens förstå franska för att förstå vad Dede Deschamps säger (”Det fanns mycket otillräcklighet, både kollektivt och individuellt i första halvlek…”) efter 1–2 mot Monaco.

6. Om vi nu lyft Nicklas Bendtners fina bollträff så ska vi förstås också konstatera att det var en fin dag för hans allra värsta fiende också. Duncan Rasmussen skickade in fyra för Brøndby.

7. Och till sist: En uppföljning av gårdagens lilla bit om pojkarna i Brasilien. Adriano, den pånyttfödde, avgjorde Fla-Flu-derbyt med två mål, varav det andra gav dubbla poäng eftersom det var med högern. För Grêmio gjorde superparet Jonas och Maxi Lopez tre mål, så det är värt att hänga med hela långa vägen av det här klippet. Inte minst för Maxis målfirande.

Så. Där har ni ungefär vad som orkades med. Nu ska vi undersöka vad som derbyhänder i Prag och runt Gamleport.

/Simon Bank

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB