Några ska ju till Sydafrika också.

Och några har en kvalkväll att summera – och hur gråsjavig den här söndagen nu än är så råkar dessa några vara vi.

Struktur? Jag utgår från min fem-matcher-ni-inte-får-missa-lista från igår, och tar det därifrån.

Ryssland-Tyskland, 0-1
Efter fint arbete från den begåvade Mesut Özil tog sig Miro Klose framför sin försvarare och stötte Tyskland till Sydafrika. De gjorde det med 10 man och med en fantastisk Rene Adler i mål framför en bindgalen rysk publik som inkluderade både Medvedev och Putin. Ryssland kommer att fixa sitt play-off.

Honduras-USA, 2-3
Fantastisk match i San Pedro Sula. ”Rambo” de Leon och Landon Donovan mätte frisparkar, Charlie Davies missade chanser och okände Colorado Rapids-plogen Conor Casey stångade in ett och två mål som tar USA till VM. När röken började lägga sig och tre minuter återstod fick Honduras så chansen att göra 3-3 på straff och förändra balansen i hela kvalgruppen. Carlos Pavón missade. Nu måste Honduras vinna sin sista match för att ha chans på VM. Var den går? Åh, bara över gränsen i El Salvador.

Just det, jag nämnde ju något om Mexiko i det här segmentet – och de är också VM-klara. Evigt unge gamla indianen Cuauhtémoc Blanco satte pricken på ett fantastiskt fint anfall, och Francisco Palencia stod för ett annat fint avslut när mexikanerna slog El Salvador med komfortabla 4-1. Ändå var det ju gästernas Julio Martínez som stod för dagens mål med sin våldsamma frispark. Och undrar ni vad det där molnet som pustade bort från nätet var för något? Jo, det var brandsläckarskum, som använts för att jaga bort en ilsken bisvärm som attackerade planen efter bara tre minuters spel. Det krävdes ett sju minuter långt spelavbrott innan bina var nerkämpade.

3. Slovakien-Slovenien, 0-2
En enda poäng behövde Slovakien – noll fick de. En haubits från Auxerre-mittfältaren Valter Birsa gav Slovenien ledningen, och Nejc Pečnik rullade in 2-0-målet när slovakerna pressade våldsamt på slutet. Nu är Slovakien plötsligt piskat att vinna i Polen på onsdag – annars blir Matjaž Keks slovener som åker till Sydafrika.

Serbien höll i alla fall sin del av kvalavtalet nere i Belgrad. Underskattade Nedved-uppdateringen Miloš Krasić låg bakom ett, två och tre mål när Rumänien demolerades med 5-0. Zdravko Kuzmanović stötte in ett fint mål, Marko Pantelić klackade fram Milan Jovanović till det sista.

4. Argentina-Peru, 2-1
Åh, herregud och himlens jävlar. Så länge det bara var Pipita Hiugaíns mål som gjorts var väl allt ungefär som man kunde väntat sig på Monumental. Men så tickade sekunderna från 89 minuter mot 90, och regnet piskade så hårt att man knappt kunde se vad som hände nere på planen – och någonstans inne i vattendimmorna nickade peruanske polacken Hernán Rengifo in målet som beseglade Argentinas öde.

Det var ju bara det att en twist till återstod. I den 93:e minuten returnerade Emiliano Insúa en boll parallellt genom straffområdet, och urgamle Martin Palermo stod där vid bortre stolpen och stötte in den.
– När jag satte in honom i paus sa jag till honom: ”Gå ut och lös det här”, kommenterar Diego Maradona.
Om coachen var nöjd med segermålet. Sisådär.

Samtidigt hade huvudkonkurrenterna från Uruguay sitt eget lilla drama högt uppe i Anderna. Man Uniteds Antonio Valencia hade givit hemmalaget ledningen, men med 20 minuter kvar kvitterade hete Ajax-anfallaren Luis Suárez. Djupt inne på stopptid fick de ljusblå så straffen som kunde hålla deras VM-drömmar vid liv – och i den 95:e minuten lyfte Diego Forlán iskallt in den i krysset. Uruguay-Argentina på onsdag. Argentina behöver en poäng, Uruguay behöver vinna. Kan bli… livligt.

5. Irland-Italien, 2-2
Ännu en match som levde upp till förhandshajpen. En fin liten frisparksvariant bäddade för att Glenn Whelan från Stoke skulle kunna skruva in bollen över och runt Gigi Buffon, men Mauro Camoranesi kvitterade på nick före paus. Med tre minuter kvar visade sedan Sean St Ledger från Middlesbrough att irländarna kan spela fotboll med huvudena – men strax därefter tappade de sedan dem. Irland fortsatte forcera, Italien ställde om – och Alberto Gilardino rullade Azzurri till Sydafrika och Irland till play-off.

Any other business då?! Tja, vi är väl skyldiga att ge er målen som sänkte det svenska skeppet. Ni har sett Jakob Polsen skjuta med studs – men ni har inte sett det från den här vinkeln. Portugals mål mot Ungern var vad de var. Simão tryckte in en boll, brassen Liedson nickade en boll som tydligen var lika långt över kortlinjen som det där Z-inspelet och Simão tryckte in en boll till.

Och inte för att vara sådan – men såhär nära var alltså Balázs Dzsudzsák att kvittera när matchen fortfarande stod och vägde. Och då har jag alltså inte ens hittat något klipp på Roland Juhász nick i ribban.

San Marcelino Bielsa lyckades krångla sina chilenare till sitt första VM sedan 1998 med en kämpaseger i colombianska Medellín. 2-2 med 20 minuter kvar, då spelade poeten Fabián Orellana fram Jorge Valdivia. Den Venezuela-födde Valdivia – som spelar sin fotboll i Förenade Arabemiraten – kvitterade sedan tjänsten med en genomskärare fram till Orellanas definitiva avgörande.

En kvarts miljon internettittare betalade för att se ett smålojt 10-manna-England föll i Dnipropetrovsk. Sergej Nazarenko prickade Ashley Cole. Kroatien är ute, Ukraina till play-off.

Ett glödande Bosnien fortsätter glädja frusna hjärtan, den här gången i ett kylslaget Estland. Gissa vilka som gjorde målen när bosniakerna gjorde sig klara för sitt första play-off någonsin. Jodå. Först Edin Džeko, sedan Vedad Ibišević.

Det är även min plikt att meddela att Schweiz bara behöver en poäng hemma mot Israel på onsdag, efter att Philippe Senderos nickat en i närmsta och en i bortre i revanschmatchen borta mot Luxemburg. Grekland tar play-off platsen. Māris Verpakovskis och Georgios Samaras tävlade i cykelsparkar när Lettland föll i Aten. Fanis Gekas gjorde fyra mål – alla lika fula.

Vi tar väl en tur till Afrika också, nu när vi ändå är ute och far. Senast Malawi och Elfenbenskusten möttes dog 25 fans i en läktartragedi. Nu fick vi se en rätt odramatisk 1-1-match, där Didi Drogbas volley tog Elefanterna lite längre ner i Afrika. Egypten vann i Zambia – fint mål av Dubai-proffset Hosny Abd Rabo – och bäddade för ett hyperhett rivalmöte mot Algeriet.

In på upploppet så betar vi av några av de vackra mål som saknade större praktisk betydelse. Innan Cesc Fàbregas lämnade den spanska truppen av familjeskäl hann han visa att han har ett rätt telepatiskt samspel med sin Barcelona-klon Xavi. Österrikiske bombaren Marc Janko demonstrerade att något av fjolårskrutet finns kvar, och André-Pierre Gignac gjorde det på egen hand mot sex färöanska försvarare.

Och eftersom ni undrade: Bahrain-Nya Zeeland, 0-0.