Startsida / Inlägg

Saturday Slump

av Erik Niva

Värdelös Premier League-dag igår.

Och det säger jag inte bara för att ett tiomanna-Spurs lyckades med konststycket att förlora hemma mot Stoke, efter att Benoit Assou-Ekotto vägrat spela försvarsspel och Glenn Whelan hittat bortre hörnet med sin patenterade höger insida. Men okej, jag säger det till rätt stor del för att Tottenham dessutom alltså fick två nya skador, och lär vara utan Modric, Lennon och Defoe (våra tre bästa offensiva spelare) i derbyt mot Arsenal nästa helg.

Kul.

Men det var ju trist på andra håll också. Dålig fotboll, tråkiga resultat. Bortanför Spurs tappade ju även Aston Villa och Sunderland, och drömmen om en jämnare övre tabellhalva fick sig därmed en rejäl törn. Derbykungen Gabby Agbonlahor gav visserligen The Villa ledningen mot Wolves, men en emfatisk straff från Sylvain Ebanks-Blake nullifierade betydelsen. I en annan del av staden kapitulerade ett blekt Sunderland mot Birmingham; James McFadden punkterade matchen.

Uppe i Burnley fick vi i alla fall lite slapstick. Besten Brian Jensen lyckades skada sig istället för att rensa undan bollen, och gav underskattade Wigan-colombianen Hugo Rodallega öppet mål.

Jaja, som Tottenham-anhängare antar jag att man i alla fall kan glädja sig åt att det inte längre är vi som behöver se Paul Robinson släppa in harmlösa långskott från 30 meter.

***

Nä, här behövs uppmuntring, så vi får dra ut i Europa. En bunt saker som gladde mig igår, med slapp inbördes ordning.

* Samdporias måltvillingar var på spelhumör hemma mot Bologna. Antonio Cassano spelade fram till ett mål från högerkanten och ett mål från vänsterkanten på sitt oefterhärmliga sätt. Ändå var det polaren Giampaolo Pazzini som stod för matchens framspelning, till vilt volleyskjutande Daniele Mannini. Att ex-Tottenham-schweizaren Reto Ziegler borrade ner ett fint distansskott kompletterade bara matchen.

* Och appropå Spurs-spelare i exil. Förra helgen gjorde utlånade marockanske geniet Adel Taarabt såhär mot Preston. Igår följde han upp med den här listiga frisparken mot Derby.

* Fler frisparkar? Jo, jag har alltid gillat Wesley Sneijder, och blir glad när han slår bollarna såhär. Men gårdagens frisparkskung var ju Monacos brasse Nene. Först avgjorde han bortamötet mot Boulogne med den här frisparken i 85:e minuten. Drygt fem minuter senare bättrade han på den.

* Mer Frankrike, när vi ändå är där. Asamoah Gyan böjde ju in ett drömmål för Rennes mot Montpellier.

* Hoffenheim går ju alltid att lita på. Christian Eichner dunkade upp en 30-metare i krysset mot Nürnberg, innan Vedad Ibisevic visade att formen inför VM-kvalet är god med ett solonummer.

* För Mainz lyfte Andreas Ivanschitz in en fin lyra, som på sitt sätt förresten påminde om hur Anthony Stokes kvitterade för Hibs på Ibrox.

* Och avslutningsvis, en påminnelse om att det alltid finns de som har det värre. Ny manager, samma gamla Atlético Madrid. Ledningen in på stopptid hemma mot Mallorca – men nog tusan lyckas de kasta bort den genom att släppa in ett störtlöjligt kvitteringsmål.

Nu – Derby Day.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB