Startsida / Inlägg

As You Were

av Erik Niva

Njae… Champions League tog inte riktigt fart den här kvällen heller. Vi fick egentligen inga nya besked, utan bara bekräftelser på sådant vi redan kände till. En del utmanare krokar visserligen i in i det sista, men i praktiken så är ju lagen som var avancemangsfavoriter för tre timmar sedan avancemangsfavoriter nu också. 

Man får ju i alla fall ge OM att de bjöd upp till dans nere på San Siro. Lucho González satte kvitteringsbollen, dunderklumpen Brandão snubblade upp en boll i ribban och Diawara kanonnickade ner en boll i stolproten. Men nej, Gabriel Heinzes patetiska insats vid Marco Boriellos ledningsmål innebär att Milan med all säkerhet når åttondelen.

Real Madrid är redan där, efter Gonzalo Higuaíns vinkelskott blev det enda i en match mot Zürich som jag misstänker att Simon Bank undrar varför han egentligen besökte.

***

Ivica Olić såg i alla fall till att Bayern München gjorde sin förbannade plikt mot Maccabi Haifa, men efter den övriga höstens allmänna uselhet måste de likafullt åka till Turin och vinna. Juventus var i sin tur aldrig nära att säkra avancemanget, utan Fernando och Marouane Chamakh underströk i stället det något oväntade faktumet att Bordeaux varit den här gruppens bästa lag från början till slut.

***

Betydelsen av Beşiktaş skräll på Old Trafford ska inte övervärderas, även om det ju har sin charm att se hur Rodrigo Tello vågade och hur Ben Foster alltid tycks ha marginalerna emot sig.

I matchen som gällde något gjorde CSKA Moskva det som krävdes, vände och vann mot Wolfsburg. Bosniern Edin Džekos ledningsmål raderades ut av tjecken Tomáš Necid och den allt mer imponerande serben Miloš Krasić.

***

Och redovisningen av den meningslösa gruppen? Okej, därom är vi nödda och tvungna. Nicolas Anelka stötte in bollen i Porto. Simão andravågade in Atlético Madrids kvitteringsmål, efter att Nenad Mirosavljević givit cyprioterna i APOEL ledningen.

***

Men ärligt… Även om det inte var några glamourlag i elden var det fan roligare i Premier League ikväll, både bättre matcher och snyggare mål. Hårt prövade Hull gjorde 3-0 på Everton på en halvtimme. Stephen Hunt pangade in en andraboll, the-brother-of-Michael-Andy Dawson satte en finfin frispark och min gamle polare Dean Marney fick hjälp av ett försvarsben. Everton hämtade sig med dubbla reduceringar, men hann aldrig ikapp.

Och på det här klippet ser ni hur multimiljonmanagern Roy Hodgson fått Fulham att spela som 50-talets Real Madrid. 3-0 på Blackburn, Erik Nevland och Clint Dempsey (2) fick äran att pricka av anfallen.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB