Startsida / Inlägg

Helgmålsringning

av Erik Niva

Lördagens Premier League-mål? Frågar ni mig är Darren Fletcher solklar vinnare med sin tekniskt perfekt utförda halvvolley. Florent Malouda lika solklar två med sin långdistansmissil.

I den tyngsta matchen fick vi återigen bevis på att Liverpool tappat förmågan att försvara, medan Man City aldrig utvecklat den. Adebayor var slapp i markeringen av Skrtel, Skrtel struntade i markeringen av Adebayor. Landslagsvägraren Stephen Ireland krönte sedan ett fint City-anfall, minuten innan Yossi Benayoun forcerade in den slutgiltiga 2-2-kvitteringen som ger Rafa Benítez ytterligare några dagars andningsluft.

I den näst tyngsta matchen indikerade Sunderland att de kanske är på riktigt, medan Arsenal förlorade precis den där typen av tuff batalj uppe i norr som vi hade börjat fundera på ifall de hade slutat förlora. Darren Bent – givetvis – rakade in målet. Robert Laul tackade honom på Twitter.

I övrigt är vi glada över ett par symboliska återkomster från långtidsskador. Turbotoken Jim Bullard kunde inte vara helt säker på att få tillgodoräkna sig sitt första flippermål mot West Ham – så han dundrade in en straff för att vara säker. Joe Cole var here, there och everyfuckingwhere innan han äntligen blev målskytt för Chelsea igen.

***

Tiderna förändras, men det förblir tufft för ett litet argentinskt bollgeni att åka till Baskien. 1983 var det Diego Maradona som fick ”Slaktaren Från Bilbao” i hasorna – igår var det Leo Messi som fick en sula rätt upp i nyllet. I samma match utbytte Xavi och Toquero tips i att på helt olika sätt avsluta effektivt med bredsidan.

Real Madrid gjorde vad de skulle mot Racing. Gonzalo Higuaín gjorde vad han skulle. Atlético Madrid gjorde vad de skulle – förlorade på ett spektakulärt sätt. Trots att Kun Agüero gav dem ledningen uppe i Galicien så vände såklart Deportivo. Colotto kvitterade, och djupt in på stopptid så slungade Guardado in en straff.

Och Sevillas brasse Renato gjorde lördagens vackraste La Liga-mål.

***

I Italien visade Diego Milito varför han är Prinsen med både ett och två effektiva avslut, samt en fin assist till Cambiasso. Reduceringen från Zalayeta var en fin soloprestation, men Bologna kunde inte rubba Inter.

Alberto Gilardino gjorde livet tufft för sin gamla uppväxtklubb Parma med sina dubbla nickmål – här och här – men överraskande nog var det gästerna som sprang hem ytterligare en imponerande seger. Lanzafame gjorde segermålet.

***

Med svenskögonen aktiverade var det väldigt, väldigt roligt att se AZ:s 2-2-mål mot Roda igår. Pontus Wernbloom lyfte fram inlägget, Rasmus Elm dunkade in bollen med en sån där volleyträff som vi sett från honom så många gånger förut.

Dessutom var det ju roligt att Markus Rosenberg äntligen fick något att glädjas över, även om nu 6-0-målet mot Freiburg inte var karriärens viktigaste.

***

Nu är det dags att ge Hugo välling, men jag siktar på att fylla på målsvepet lite senare under dagen.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB