Startsida / Inlägg

Titi Tuesday

av Erik Niva

När de tänkta huvudpersonerna var frånvarande – Z och Messi deltog inte på sitt sätt, Eto’o deltog inte på sitt – kom bjässematchens förgrundsfigur att bli en annan.

Xavi, som i vanlig stil var bäst på plan? Dani Alves, som ensam ägde sin kant? Nä. Thierry Henry, som kämpade sig tillbaka mot någon form av normalitet. Efter en fuskarvecka som fått enorma konsekvenser för både honom själv och hans familj var det en laddad Titi som fick ansvaret att leda Barcelonas anfallslinje. Han gjorde det väldigt bra. Han var aktiv, fokuserad, rörlig och rejäl. Dessutom skarvade han fram Piqué till förstamålet, och gjorde en avledande löpning som öppnade för Pedrito att kröna ett fantastiskt, Xavi-regisserat anfall med att bulta in bollen.

Klasskillnaden var löjlig.

Jag tillhör ju de som anser att det egentligen inte varit något fel på Barcelona den här hösten – bortsett från ett 1-på-1000-resultat mot Rubin och en aningen formsvag Leo Messi – och blev inte överraskad av den här styrkedemonstrationen. Inter? Ingenstans. Ingenting. Samma gamla tröga tempoproblem som vanligt, för ett lag som bortsett från den där slutforceringen i Kiev gjort ett bedrövligt gruppspel. Nu blir det väl ändå de stora dinosaurierna som klarar sig, men hade Alejandro Domínguez cykelspark gått in i Kazan hade det blivit riktigt intressant.

***

En bjässe har i alla fall redan fallit. Precis som väntat bröt ett imponerande Fiorentina ny klubbhistorisk mark i och med segern över Lyon. Juan Vargas straffmål skickar de lila vidare, på ett sätt som gjorde att det kvittade fullständigt att David Ngog skarvade in ett tidigt vinstmål för Liverpool i Ungern.

***

Roligast i övrigt är väl att Unirea Urziceni faktiskt ligger i pole position inför slutomgången, efter att Sevilla-serben Ivica Dragutinović demonstrerat att han inte bara kan ta stryk av Felipão Scolarihan kan göra oförklarliga självmål också.

Nu tror jag nog ändå att Stuttgart klarar det till slut. I de hopplösas slag var de lite mindre hopplösa än Rangers. 19-åriga egenprodukten Sebastian Ruby stötte in ledningsmålet, det alltmer nyttiga storförvärvet Zdravko Kuzmanović nickade in tvåan.

***

Arsenal har redan defilerat hem den löjligt svaga Grupp H, men de gjorde i alla fall sitt för att sätta färg på en Standard-match som egentligen var betydelselös för dem. Samir Nasri skarvade elegant in ettan, Denilson satte ett distansskott förbi en blundrande målvakt.

Och mer blev det inte av en rätt blek och karaktärslös Champions League-kväll.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB